Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Tron (TRX) се противопоставя на конкуренцията

Tron (TRX) се...
Tron (TRX) се противопоставя на конкуренцията

Силното представяне на Tron през първото тримесечие на 2024 г. въпреки натиска на конкурентите

Tron (TRX) се противопоставя на конкуренцията: Анализът на производителността за Q1 на 2024 г. разкрива доминиране на DeFi и устойчивост на мрежата

Tron (TRX) се очерта като забележителен изпълнител през първото тримесечие на 2024 г., демонстрирайки устойчивост и доминиране в лицето на силната конкуренция от други мрежи от ниво 1. Въпреки изправените предизвикателства, Tron демонстрира забележителни постижения в сектора на DeFi и стана свидетел на положително развитие в мрежовата активност, което подчертава неговата продължаваща значимост в пазара на криптовалутите.

Процъфтяване в пазара на DeFi

Историята на успеха на Tron през Q1 на 2024 г. беше подчертана на видно място в сектора на DeFi, където стана свидетел на значителен ръст в Total Value Locked (TVL). Данните разкриват забележителен скок в TVL в мрежата Tron, надхвърляйки единадесетцифрената марка и ескалирайки с 25% спрямо предходното тримесечие от $8,1 милиарда до $10,1 милиарда. Трябва да се отбележи, че Tron запази позицията си на втората най-голяма мрежа от TVL, надминавайки BNB Chain с близо 3 милиарда долара.

Освен това TVL, деноминирани в TRX, също отбелязаха значително тримесечно увеличение, като се повишиха с 8% от 76,4 милиарда на 82,5 милиарда TRX. Този скок подчерта устойчивото господство и устойчивост на Tron в пазара на DeFi, позиционирайки го като страхотен играч в екосистемата.

Данни за мрежовата активност

Анализиране на Dogecoin и Shiba Inu сред конкуренцията на мем монети

Докато представянето на Tron в сектора на DeFi привлече вниманието, неговата мрежова активност също предостави ценна информация за цялостното му представяне. През първото тримесечие средните дневни транзакции в мрежата на Tron останаха относително стабилни, регистрирайки скромен спад от 1% спрямо предходното тримесечие от 4,9 милиона на 4,8 милиона. Въпреки че тази цифра е по-ниска в сравнение с предходната година, като Q1 '23 регистрира средно 7,1 милиона дневни транзакции, тя демонстрира последователността на Tron в транзакционната активност.

Освен това, средните дневни активни адреси в мрежата Tron показаха малка промяна както през последната година, така и през последното тримесечие, поддържайки средно 1,5 милиона активни адреса дневно, с незначително увеличение от 4% на тримесечие спрямо тримесечието. Нещо повече, среднодневните нови адреси претърпяха скромен ръст от 2% на тримесечие през първото тримесечие, което сигнализира за стабилен растеж в приемането от страна на потребителите.

Перспективи за Q2 и след това

Въпреки че представянето на Tron през Q1 беше похвално, следващото тримесечие представи нови предизвикателства и възможности. Въпреки значителния спад в TVL през последните няколко седмици на второто тримесечие, Tron стана свидетел на положително развитие на ежедневните активни адреси в мрежата и транзакционната активност. Поддържането на тази инерция през второто тримесечие може да се окаже полезно както за протокола, така и за движението на цените на TRX токена, укрепвайки позицията на Tron в конкурентния пазар на криптовалутите.

В заключение, силното представяне на Tron през Q1 на 2024 г., съчетано с обещаващи развития в мрежовата активност, подчертава неговата устойчивост и потенциал за продължаващ растеж в развиващата се крипто екосистема.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Tron (TRX) се противопоставя на конкуренцията" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Анализиране на ск...
Анализиране на скорошното представяне на Cardano

Оценка на текущото състояние на Cardano: прозрения и предизвикателства Cardano (ADA) се върна обратно до нивото на подкрепа от $0,44 след...

Дейност на китове...
Дейност на китовете Shiba Inu и пазарни спекулации

Дейност на китовете Shiba Inu и крипто закачки: Разкриване на последните развития Скорошното внимание в рамките на крипто общността беше...

Оценка на текущот...
Оценка на текущото състояние на Ripple

Анализ на текущото състояние на Ripple: Преодоляване на съпротивата сред динамиката на пазара Ripple (XRP) наскоро отбеляза известни печалби,...

Цифровите активи ...
Цифровите активи с изходящи потоци: Етериум се противопоставя на тенденцията

Продуктите за инвестиране в цифрови активи преживяват четвърта поредна седмица на изходящи потоци В областта на цифровите активи...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!