Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Трябва ли да има строг таван за притежанията на дигитални лири?

Дебатът около предложения цифров паунд, цифрова валута на централната банка (CBDC), която ще бъде емитирана от Обединеното кралство, достигна връх. Основната ябълка на раздора е въпросът: трябва ли да има горна граница за индивидуалните притежания на цифровия паунд?

Този въпрос разпали ожесточени дискусии сред лидерите в индустрията, като U.K. Finance се застъпва за таван от £5 000 ($6350) за разлика от £10 000 – £20 000 ($12 700 – $25 400), предложен от Bank of England. Причината зад това несъответствие в мненията заслужава допълнително изследване.

Балансиране на разпространението на дигитална валута и стабилността на пазара

U.K Finance, мощна финансова членска организация с над 300 фирми под нейното крило, твърди, че по-консервативна горна граница на притежанията в цифрови лири ще ограничи потенциалните финансови вълнения.

Организацията вярва, че по-висок лимит може да ускори изтичане на депозити, ефективно прехвърляне на средства от традиционни банкови сметки в цифрови лири. Такова масово движение на средства може на свой ред да предизвика финансова криза.

При толкова високи залози предложената граница от £5000 ($6350) се появява като предпазна мярка, гарантираща, че пазарът остава балансиран и предотвратява ненужната паника.

Въпреки това, предложената от Bank of England горна граница, която е почти двойно над цифрата, препоръчана от U.K. Finance, рисува различна картина.

Банката на Англия изглежда обмисля по-широките последици от по-ниската горна граница, като потенциалното ограничение, което може да наложи върху полезността и приемането на цифровия паунд.

Трябва да се намери баланс между предотвратяването на катастрофално изтичане на депозити и насърчаването на широкото използване на цифровия паунд.

Финансите на Обединеното кралство призовават за лимит от 5 000 британски лири за притежанията на цифрови лири от банките

Нация, разделена относно перспективата за дигитален паунд

Докато този дебат бушува, важно е да запомните, че дигиталната лира все още е в ембрионалните етапи на своето развитие. Правителството на Обединеното кралство обяви възможността за издаване на CBDC едва през януари, като го нарече „бриткойн“.

Въпреки че е в начален стадий, концепцията вече предизвика тревога сред британските законодатели и граждани. По-специално, Майкъл Форсайт, председател на комисията по икономически въпроси, изрази опасения относно рисковете, свързани с издаването на CBDC.

Освен това, скорошно проучване на компанията за портфейли за криптовалута Trezor освети страховете на обществеността. Стряскащите 73% от респондентите изразиха загриженост относно потенциалния държавен контрол върху средствата им, докато 67% се тревожеха за възможните времеви ограничения за разходите.

Аргументите от двете страни на това разделение подчертават предизвикателството, пред което е изправена нацията: може ли да се постигне баланс между сигурността и функционалността на цифровата лира? Страхът от финансови вълнения е осезаем, както и безпокойството от прекомерния държавен контрол.

Въпреки това, тези страхове трябва да се претеглят спрямо потенциалните ползи, които цифровият паунд може да донесе, като финансово включване, намалена зависимост от пари в брой и способността да се върви в крак с бързо дигитализиращата се глобална икономика.

Въпреки че все още не е ясно дали Обединеното кралство ще се впусне в приключението да издаде CBDC, сигурно е, че това е решение, което не може да бъде взето леко.

Каквото и да е окончателното решение относно горната граница за притежанията в цифрови лири, това ще бъде деликатен баланс между запазването на икономическата стабилност и проправянето на пътя за финансови иновации.

Само времето ще покаже дали този хазарт ще се изплати, но едно е ясно – бъдещето на финансите може да бъде цифрово.

Публикацията на Олег Димитров: "Трябва ли да има строг таван за притежанията на дигитални лири?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!