Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Биткойн се спъва: китовете ще спасят положението или ще потопят пазара?

Цената на Биткойн се...
Цената на Биткойн се спъва: китовете ще спасят положението или ще...

Биткойн е изправен пред натиск от продажби, тъй като мечките заплашват нивата на подкрепа

През последните 24 часа Биткойнът (BTC) претърпя значителен спад от над 4%, установявайки се на територия от $62 000, както се съобщава от CoinMarketCap. Едновременно с това обемите на търговия нараснаха с близо 5% до 45 милиарда долара, което предполага засилени спекулации сред пазарните участници. Очертава се уместният въпрос: ще продължи ли продължаващият спад?

От особен интерес е неотдавнашният спад от това, което фирмата за анализи във веригата IntoTheBlock идентифицира като зона на „голямо търсене“. Историческите данни разкриват, че над милион портфейла са придобили BTC на средна цена от $64 300, сигнализирайки за стабилна подкрепа на това ниво.

Въпреки това, нарушаването на тази ключова зона за подкрепа поражда опасения, като следващата значима зона на търсене е около $56 000. При липса на скок в натрупването, Биткойн е изправен пред риска да падне до това ключово ниво.

Селективно купуване сред пазарни турбуленции

На фона на пазарната турбуленция проницателните инвеститори се възползват от спада, за да укрепят своите Биткойн притежания. Трябва да се отбележи, че инструментът за проследяване във веригата Lookonchain разкрива, че кит наскоро е придобил 244 Биткойна, оценени на умопомрачителните 15 милиона долара в момента. Това придобиване добавя към значителното натрупване на кита, което възлиза общо на около 915 Биткойна от декември 2023 г.

Оценка на тенденциите за натрупване на пазара

Цената на Биткойн се спъва на $63K въпреки облекчаването на изходящите потоци от GBTC

По-широките тенденции за натрупване на пазара обаче представят нюансирана картина. Анализът на Santiment показва липса на спешност сред групите китове за натрупване на Биткойни. Докато портфейлите, съдържащи между 1000 и 10 000 монети, показаха минимална активност, тези, съхраняващи 10 000 до 100 000 монети, ликвидираха притежанията си през седмицата.

Хулио Морено, ръководител на изследванията в CryptoQuant, повтаря тези настроения, като подчертава забавянето на търсенето на Биткойни, както от нови борсово търгувани фондове (ETF), така и от съществуващи притежатели.

Пазарите на деривати запазват възходящи перспективи

На фона на тези развития се появяват опасения относно по-нататъшен натиск надолу върху цената на Биткойн. Пазарите на деривати обаче поддържат възходяща позиция. Анализът на Coinglass на съотношението Longs/Shorts показва оптимизъм сред търговците на фючърси, като съотношението остава над 1, което е показателно за преобладаващо настроение, благоприятстващо потенциален отскок.

Докато Биткойн преминава през този период на несигурност, инвеститорите и търговците остават бдителни, балансирайки присъщите рискове с потенциалните възможности на фона на развиващата се пазарна динамика.

Публикацията на Светлана Петкова: "Цената на Биткойн се спъва: китовете ще спасят положението или ще потопят пазара?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!