Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Биткойн (BTC) пада под $64K. Китовете взимат печалби

Цената на Биткойн...
Цената на Биткойн (BTC) пада под $64K. Китовете взимат печалби

Цената на Биткойн пада под $64K на фона на тегленето на печалби от китовете

Биткойн (BTC) отново претърпя рязък спад, падайки под границата от $64 000 и разпалвайки опасения сред инвеститорите относно потенциален допълнителен спад на пазара. Въпреки че различни фактори допринасят за нестабилността на пазара, последните действия на Биткойн китовете се очертаха като възможен катализатор за последната корекция на цената.

Биткойн китовете печелят

През последните 24 часа пазарните мечки оказаха значителен натиск върху цената на BTC, което доведе до спад. Според данни от CoinMarketCap, BTC е паднал с над 2%, в момента се търгува на приблизително $63 042, с пазарна капитализация над $1,24 трилиона.

Тази низходяща тенденция също повлия на показателите за социални настроения на криптовалутата. Анализът на данните на Santiment разкрива, че претегленото настроение на BTC е навлязло в отрицателна територия, което показва преобладаващи мечи настроения на пазара.

Освен това, скорошен анализ на Phi Deltalytics, автор и анализатор в CryptoQuant, хвърли светлина върху завладяващо развитие, което потенциално води до спада на цените на BTC.

Анализът подчертава значителен скок в притока на обмен на Биткойни на китове, което означава значително осребряване на печалби от китовете на фона на продължаващото нарастване на Биткойн през 2024 г. Историческите данни показват, че предишните увеличения на този показател често са предшествали корекции на цените.

Ще претърпи ли Биткойн нови спадове?

Цената на XRP пада, тъй като китовете преместват над 170 милиона монети: Какво следва?

Тъй като цената на BTC показва мечи тенденции, анализаторите са проучили ключови показатели, за да оценят вероятността от продължаващ низходящ тренд. Според данни от CryptoQuant настроението за купуване остава слабо сред американските и корейските инвеститори, като Coinbase и Korea Premiums на Bitcoin също са на червено.

Обнадеждаващо, обменните резерви на BTC започнаха да намаляват след скока на 24 април, което показва намаляващ натиск върху продажбите на водещата криптовалута.

Освен това анализът на данните на Glassnode разкри още един възходящ сигнал. Съотношението мрежа към стойност (NVT) на BTC претърпя рязък спад, което предполага подценяване на актива. Исторически погледнато, намаляващото съотношение на NVT често е предшествало движението на цените нагоре.

Освен това, добре обучен AI модел наскоро прогнозира цената на BTC да достигне $77 000 през следващите 30 дни, добавяйки към оптимизма около бъдещата траектория на Bitcoin.

При оценката на дневната графика на Биткойн, индикатори като Money Flow Index (MFI) и Chaikin Money Flow (CMF) предполагат потенциално обръщане на текущия низходящ тренд, като и двата индикатора се движат над неутралната марка. Индексът на относителната сила (RSI) обаче показва мечи перспективи, докато се насочва на юг.

Заключение

Въпреки неотдавнашните колебания в цените, продължава оптимизмът по отношение на дългосрочните перспективи на Биткойн. Докато тегленето на печалби от китовете и слабите нагласи за купуване са оказали краткосрочен натиск върху цената на BTC, бичи сигнали като намаляващи валутни резерви и намаляващо съотношение на NVT предполагат потенциален импулс нагоре. Инвеститорите трябва да следят отблизо динамиката на пазара и ключовите индикатори, за да се ориентират ефективно в развиващия се пазар на търговията с криптовалута.

Публикацията на Николай Кръстев: "Цената на Биткойн (BTC) пада под $64K. Китовете взимат печалби" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Solana (SOL) се б...
Solana (SOL) се бори на фона на смесени тенденции на водещите криптовалути

Solana (SOL) показва смесени тенденции сред най-добрите криптовалути Скорошен анализ показва, че Solana (SOL) е претърпял забележим спад сред...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!