Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Chainlink (LINK) е изправена пред мечи тенденции: Анализ

Цената на Chainlink...
Цената на Chainlink (LINK) е изправена пред мечи тенденции: Анализ

Chainlink (LINK) Цената е изправена пред низходящ натиск на фона на намаляваща мрежова активност и мечи индикатори

Chainlink (LINK), децентрализирана мрежа на оракул, която предоставя надеждни данни от реалния свят на интелигентни договори в блокчейна, в момента е изправена пред потенциални пречки, тъй като ключови индикатори предполагат възможни корекции на хоризонта. След период на относителна стабилност ежедневните активни адреси на LINK започнаха да намаляват, което показва потенциално намаляване на интереса сред потребителите и инвеститорите. Освен това, формирането на смъртоносен кръст в линиите на EMA на 1 април и високо отчитане на среден насочен индекс (ADX) от 30 сигнализират за силен и потенциално устойчив низходящ тренд за следващата седмица.

Мрежовата активност на Chainlink показва признаци на намаляващ интерес

Един от най-важните показатели за оценка на здравето и популярността на дадена криптовалута са нейните ежедневни активни адреси. В случая с Chainlink през първите три седмици на март се наблюдава стабилен диапазон от 4700 до 4900 ежедневни активни адреса. Забележим спад обаче започна на 20 март, като броят на активните адреси падна от 4407 на 21 март до 3826 до 25 март.

След кратък период на стабилност между 25 март и 30 март, началото на април стана свидетел на нов спад, като дневните активни адреси спаднаха от 3856 на 3627. Този продължаващ спад на ежедневните активни адреси може да се тълкува като намаляващ интерес към Chainlink, което потенциално води до неблагоприятни ефекти върху цената му. Тъй като ангажираността и активността намаляват, пазарът може да възприеме това като намаляващо доверие в стойността на актива, което вероятно води до спад на цената, тъй като търсенето намалява.

Силен импулс надолу, показан от среден насочен индекс (ADX)

Средният насочен индекс (ADX) е технически индикатор, който определя количествено силата на тенденцията, независимо от нейната посока. Отчитане на ADX под 20 предполага слаб или нетърговски пазар, докато стойност над 25 показва силна тенденция. В случая с Chainlink, ADX наскоро отбеляза значително увеличение, като скочи от 9,6 на 31 март до 30,2 до 2 април. Тази решаваща промяна в пазарните настроения и инерция, съчетана с факта, че LINK в момента е в низходящ тренд, предполага, че силен импулс надолу, който може да се запази в близко бъдеще.

Формирането на Кръст на смъртта намеква за потенциална меча тенденция

Цената на XRP е изправена пред мечи натиск, близо до критична подкрепа

Появата на кръст на смъртта на 4-часовата ценова диаграма на LINK на 1 април допълнително засилва възможността за низходящ тренд. Смъртен кръст възниква, когато по-краткосрочната експоненциална пълзяща средна (EMA) падне под по-дългосрочната EMA, често сигнализирайки за преминаване от възходящ към мечи пазарен тренд. EMA, които наблягат повече на последните данни за цените в сравнение с обикновените пълзящи средни (SMA), са по-отзивчиви към промените в цените.

В случая на LINK, разширяващата се разлика между линиите EMA след кръста на смъртта показва нарастващ мечи импулс. Тази разлика, която отразява по-силното присъствие на продавачи на пазара, може да доведе до по-ниски цени. Ако нивото на поддръжка от $17,3 не успее да се задържи, цената на Chainlink може да падне до $16,2.

Chainlink Ценова прогноза: потенциални цели за спад и нива на съпротива

Като се имат предвид текущите пазарни условия и низходящите индикатори, цената на Chainlink може да бъде изправена пред допълнителен натиск надолу в близко бъдеще. Ако нивото на поддръжка от $17,3 бъде пробито, LINK може потенциално да падне до $16,2 или дори по-ниско. Важно е обаче да се отбележи, че криптовалутите са известни със своята волатилност и внезапна промяна в пазарните настроения или положителни новини могат бързо да обърнат тенденцията.

От друга страна, ако възходящ тренд започне, цената на LINK може да отскочи, преодолявайки нивата на съпротива, за да достигне $20,7 или дори да се изкачи в зоната $22. Инвеститорите и търговците трябва да следят отблизо ключовите нива на подкрепа и съпротива, както и всяко фундаментално развитие в екосистемата на Chainlink, за да вземат информирани решения.

Заключение

Chainlink (LINK) в момента е изправен пред потенциален низходящ натиск, тъй като няколко ключови индикатора, включително намаляващи ежедневни активни адреси, високо ADX показание и формиране на кръст на смъртта, предполагат възможна низходяща тенденция в близко бъдеще. Тъй като интересът към криптовалутата изглежда намалява, пазарът може да тълкува това като знак за намаляващо доверие, което потенциално води до спад на цените.

Публикацията на Георги Шопов: "Цената на Chainlink (LINK) е изправена пред мечи тенденции: Анализ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Низходящият тренд...
Низходящият тренд на Cardano продължава въпреки скорошния отскок

Низходящият тренд на Cardano продължава въпреки скорошния отскок: Предстои меча перспектива Cardano (ADA) е в постоянен низходящ тренд на...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Биткойн: възходящият импулс продължава на фона на малка корекция

Анализ на цените на Биткойн: възходящ импулс въпреки незначителната корекция В момента Биткойнът се търгува малко над $65 000, преживявайки...

Цена на Биткойн, ...
Цена на Биткойн, обвързана с индекса на щатския долар: Анализатор прогнозира рали при спад на DXY

Движения на индекса на щатския долар: Ключ към ценовата траектория на Биткойн Джейми Кутс, известен анализатор от Real Vision, подчерта...

Solana (SOL): Ана...
Solana (SOL): Анализ на цените и бъдещи прогнози

Solana (SOL) се колебае на прага на пробив: Анализ на цените и бъдещи прогнози Solana (SOL) в момента е позициониран в решаващ момент,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!