Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Shiba Inu (SHIB) се срина с 13% за 7 дни: Какво е причината за спада?

Цената на Shiba Inu...
Цената на Shiba Inu (SHIB) се срина с 13% за 7 дни: Какво е...

Анализиране на 13% спад на цената на Shiba Inu за седем дни: Разбиране на факторите зад падането

Метеоричното покачване на Shiba Inu (SHIB) изглежда е изправено пред значителен спад, губейки 13% от стойността си през последната седмица. Тъй като първоначалният плам около мем монетите започва да намалява, SHIB се бори с намаляващото търсене и промяната в пазарната динамика.

Техническите индикатори сигнализират за потенциален спад

Ключовите технически индикатори, оценени чрез еднодневна диаграма, рисуват отрезвяваща картина за траекторията на мемекойна. Този спад следва период на забележителна ценова ескалация, подкрепен от по-широкия скок на пазара на мемове. По-специално, SHIB достигна своя връх при $0,00003 на 28 април, преди да тръгне по низходяща траектория.

В момента обменяйки ръце на $0,00002, SHIB е свидетел на зашеметяващ спад от 33% в стойността, според данните на CoinMarketCap. Сливането на технически индикатори подчертава потенциала за по-нататъшно понижаване на оценката на SHIB.

Фактори, допринасящи за спада

Стремителният спад в цената на SHIB през последната седмица може да се дължи основно на намаляващото търсене на алткойн. Това настроение се потвърждава от отрицателния паричен поток на Chaikin (CMF), наблюдаван по време на пресата, което показва значително изтичане на ликвидност от пазара. CMF, който измерва потока на средства към и от актив, е нарушил нулевата линия от 23 март, сигнализирайки за продължителен спад в състоянието на SHIB.

Туит на Shiba Inu за Свети Валентин предизвиква спекулации: Какво следва за общността на SHIB?

В допълнение, индексът на относителната сила (RSI), решаващ индикатор за импулс, възлиза на 48,99 и показва низходяща тенденция към момента на оценката. Тази низходяща траектория предполага, че натискът върху продажбите е засенчил натрупването на монети, подчертавайки преобладаващите мечи настроения сред участниците на пазара.

Освен това индикаторът Parabolic SAR на SHIB, характеризиращ се със своите пунктирани линии, претърпя забележително обръщане на 2 април, позиционирайки се над цената на монетата. Това низходящо изместване означава сигнал за излизане от дълги позиции и приемане на къси, засилвайки преобладаващия низходящ тренд в пазарната динамика на SHIB.

Мечите настроения се потвърждават допълнително от индекса Elder-Ray на SHIB, който отразява отрицателна стойност от 1 април, което показва скок в активността на продажбите и отслабване на силата на купувачите на пазара.

Пазар на деривати и отворен лихвен процент

На пазара на деривати отвореният интерес към фючърсите на SHIB отбеляза значителен спад от началото на април. При 81,48 милиона долара, както се съобщава от данните на Coinglass, отвореният интерес към фючърсите на SHIB се срина с 27% от 1 април, отразявайки намаляващия интерес и доверие сред търговците в бъдещите перспективи на SHIB.

В заключение, неотдавнашният спад на цената на Shiba Inu подчертава развиващата се динамика в пространството на мем монетите, характеризираща се с намаляващо търсене и мечи пазарни настроения. Тъй като техническите индикатори продължават да сигнализират за потенциални спадове, инвеститорите и търговците трябва да бъдат внимателни и да следят отблизо развитието на пазарната траектория на SHIB.

Публикацията на Сребрин Петров: "Цената на Shiba Inu (SHIB) се срина с 13% за 7 дни: Какво е причината за спада?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!