Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цените на Bitcoin и Ethereum са готови да скочат? Анализи и прогнози за март 2024 г

Цените на Bitcoin и...
Цените на Bitcoin и Ethereum са готови да скочат? Анализи и...

Биткойн (BTC) анализ и прогнози

Биткойнът продължава да се издига, постоянно привличайки купувачи, дори когато надхвърли прага от $60 000. Въпреки че обемите на спот Биткойн ETF показаха лек спад, което показва временен спад в активността на инвеститорите, общото настроение остава възходящо. С наближаването на края на февруари си струва да се отбележи, че обемите са намалели от рекордните нива, наблюдавани по-рано през месеца, потенциално сигнализирайки за кратка фаза на консолидация.

С поглед към уикенда, ако Биткойнът запази сегашната си сила, той може да катализира значителни скокове на цените на алтернативните криптовалути, обикновено наричани алткойни. Това взаимодействие между представянето на Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути е от решаващо значение за инвеститорите, които искат да се възползват от нововъзникващите тенденции.

Анализ на Биткойн (BTC).

Анализът на Ali Chart показва, че Биткойнът в момента среща минимална съпротива, рисувайки благоприятна перспектива за по-нататъшно поскъпване на цената. Диаграмата на IOMAP, предоставена от IntoTheBlock, засилва това мнение, предполагайки липса на значителни нива на съпротива за водещата криптовалута. Освен това, с доходност, надхвърляща 99%, възходящата траектория става още по-очевидна.

Ключови данни разкриват, че приблизително 903 540 адреса са придобили преди това приблизително 500 000 BTC, създавайки стабилна зона за поддръжка, обхващаща от $54 300 до $56 200. Това натрупване на подкрепа е от съществено значение за поддържане на възходящата инерция на Биткойн. Ако инвеститорите в този критичен регион се въздържат от продажба за продължителен период от време, ще са необходими значителни отрицателни катализатори, за да отклонят Биткойн от пътя му към нови исторически върхове (ATH).

Retik Finance (RETIK) 2024: Анализи, прогнози и инвестиционни прозрения

Исторически анализ, изобразен на седмичната графика, демонстрира ефикасността на гореспоменатото ниво на подкрепа, което в исторически план е улеснявало силни отскоци за Биткойн. Подобна ценова динамика се наблюдава преди монументалния скок до $69 000 през 2021 г.

Техническите индикатори допълнително подчертават възходящата позиция на Биткойн, като индексът на относителната сила (RSI) се намира в територията на свръхкупуване. Освен това наличието на възходящи средни стойности засилва текущия възходящ тренд. Струва си обаче да се отбележи, че краткосрочните инвеститори трябва да бъдат внимателни, тъй като индикаторът TD Sequential на четиричасовата графика сигнализира за потенциална разпродажба, което може да доведе до корекция от приблизително 5%. С изключение на непредвидени събития, ценовата траектория на Биткойн може да се насочи към $69 000 през март.

Анализ и прогнози на Ethereum (ETH).

Ethereum, често приветстван като алткойн краля, показа обещаващи признаци на растеж, особено в съотношението си към Биткойн (BTC). След пробив при пълен паритет на BTC, Ethereum потенциално може да се насочи към региона от 0,08 BTC, сигнализирайки възходящо рали. Въпреки първоначалната съпротива на нивото от 0.06051BTC, Ethereum намери подкрепа при 0.0539BTC. Въпреки че оценката му в долари се повиши, възникват опасения относно сравнително по-слабото му представяне спрямо Биткойн.

Въпреки това, оптимизмът продължава да съществува в общността на Ethereum, подхранван от предстоящи събития като решенията за Dencun и Spot Ethereum ETF, насрочени съответно за 13 март и края на май. Ако тези очаквани развития предизвикат възобновяване на търсенето, съчетано с повишени очаквания около одобренията на ETF, цената на Ethereum може да скочи до диапазона 0,06-0,07 BTC, потенциално достигайки $4300 през март.

Публикацията на Георги Шопов: "Цените на Bitcoin и Ethereum са готови да скочат? Анализи и прогнози за март 2024 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!