Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

TVL на Huobi спада до $2,5 милиарда на фона на слухове за неплатежоспособност, разследвания в Китай

Борсата за криптовалута Huobi отчете изходящи потоци на стойност 64 милиона долара между 5-6 август, на фона на продължаващите слухове за нейната платежоспособност и че китайските власти разследват нейните ръководители. Изходящите потоци през уикенда доведоха до спад на общата заключена стойност (TVL) на борсата до $2,5 милиарда към момента на писане, спад от $3,09 на 6 юли.

Слуховете, че ръководството на борсата е било арестувано в Китай, се появиха за първи път на 4 август, като част от предполагаемо разследване за сделките на борсата с хазартни платформи. Говорейки пред Cointelegraph, говорител на Huobi определи твърденията като фалшиви новини. Слуховете се появяват, тъй като се съобщава, че властите затягат контрола върху борсите за криптовалута в континентален Китай.

Cointelegraph научи, че поне един ръководител на ниво C е напуснал Huobi през последните няколко седмици, въпреки че не е ясно дали напускането е свързано с разследвания в Китай. В платформата за социални медии X (бивш Twitter), ръководителят на социалните медии на Huobi каза, че слуховете са неверни и че обменът „в момента върви добре“.

Източникът е проверен като старши изпълнителен директор на Tron, който има информация от първа ръка за разследването и е бил в Tron от много години. Независимо дали сте били информирани или не, вашите колеги в момента са обект на криминално разследване.

– Адам Кокран (adamscochran.eth) (@adamscochran) 6 август 2023 г.

Huobi е изправен пред опасения за платежоспособността на фона на слухове за разследване на китайските власти

Твърди се, че крипто борсата също е изправена пред проблеми с платежоспособността. Изпълнителният директор на Fintech и ангелът инвеститор Адам Кокран отбеляза в поредица от публикации, че фирмата може да е неплатежоспособна поради несъответствия в своите дялове на Tether (USDT).

Подкрепен от данните във веригата, налични на DeFiLlama, Cochran посочи, че в USDT и USD Coin (USDC) комбинирани, Huobi е държал активи на по-малко от $90 милиона на 5 август. Последният „Одит на Merkle Tree“ на борсата обаче изброява, че „ Потребителите на Huobi държат $630 милиона в USDT и баланс в портфейла си от $631 милиона USDT“, гласи темата. Според Кокран "Huobi е дълбоко несъстоятелен."

Според данни на DefiLlama от 6 август портфейлите на Huobi държат само $72 милиона в USDT и USDC взети заедно.

Huobi не отговори веднага на искането на Cointelegraph да изясни слуховете за неплатежоспособност и несъответствията между данните във веригата и неговия одитен доклад.

Huobi е изправен пред предизвикателства и в други юрисдикции. Принудително действие от малайзийския регулатор на ценни книжа принуди борсата да затвори операциите си в страната през май.

Списание: Депозитен риск: Какво наистина правят крипто борсите с вашите пари?

Публикацията на Сребрин Петров: "TVL на Huobi спада до $2,5 милиарда на фона на слухове за неплатежоспособност, разследвания в Китай" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!