Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Видове криптовалути: лесно разграничете видовете криптовалути от четири нива

За да позволи на новаците да положат солидна основа, когато за първи път навлязат на пазара на криптовалута, тази класификация е различна от простото разделение в миналото.Тя ще бъде разграничена от четири нива на технология на криптовалута, стойност, функция и закон, за да помогне на всички на пазара на криптовалути Ще бъде по-удобно при избиране на криптовалути.

Криптовалута Тип 1: Техническо ниво

Blockchain Native Token

Родният токен на блокчейн е това, което често наричаме валутата на основната верига, което е токенът, извлечен от основната верига за възнаграждение на копачите. Най-често чуваните BTC, ETH, EOS или това са койните на основната верига, които са еквивалентни на най-ниската инфраструктура по отношение на видовете криптовалута.

токен на протоколния слой

Протоколът (протоколът) е по-висок от основната верига. За да се подобри производителността на основната верига или да се разшири функционалното приложение на основната верига, чуждите токени, получени от протокола, са токени на протоколния слой. Например ZRX, токенът на децентрализирания протокол за обмен 0x.

Токен на приложението Dapp

Токените за приложения са на върха на блокчейн екосистемата и са токени, необходими за използване на услугите на приложение или Dapp. Например валутата на платформата BNB на борсата или токена на приложението VIBE, необходим при използване на децентрализирани приложения за игри.

※Класификацията на основната верига, протокол и приложение е доста проста. Ако основната верига е път, протоколът е улична лампа, а приложението е кола, движеща се по пътя.

Криптовалута Тип 2: Ниво на стойност

Токени, свързани с реални активи

За да отговорят на пазарното търсене, токените, свързани с реални активи, са това, което наричаме стабилни монети. Например USDT, TUSD, PAX и USDC, които са фиксирани към щатския долар.

Токени, разчитащи на консенсус в мрежата

Токените, чиято стойност зависи от пазарния консенсус в Интернет, са основно криптовалути, различни от стабилни монети. Като BTC, ETH, XRP и др.

Третият тип криптовалута: функционално ниво

средство за размяна на валута

Какви са видовете криптовалути?

Токен, който няма друга полезна функция освен като запас от стойност или като средство за размяна. Например: стабилни монети, BTC, XRP, ZEC и XMR и др.

работен жетон

Когато участниците в някои блокчейн системи или децентрализирани системи за приложения искат да допринесат за системата, те трябва да заложат токени, за да се класират, а участниците могат също да получат съответните награди чрез механизма за възнаграждение. Например MKR.

полезен токен

Токените на приложението ще имат различни функции според дизайна на самото приложение. Токените на платформата, издадени от борсата, могат да се използват за отстъпка от таксите за обслужване или за участие в дейности, провеждани от самата борса. Като МДА, БНБ.

хибриден токен

Криптовалута с множество функции по-горе. Например EOS, ETH (след Serenity), Dash.

※Интуитивно, колкото повече сценарии за приложение или повече уникални функции на криптовалутите, толкова повече пазарно търсене ще има.

Четвърти тип криптовалута: Правни аспекти

Токен за сигурност

Криптовалутите, идентифицирани като активи на ценни книжа, имат характеристиките на ценни книжа и трябва да бъдат обект на законов надзор. Например Bitwala.

Полезен токен

Криптовалути, идентифицирани като несигурни токени от теста Howey, или криптовалути, идентифицирани от регулаторите като несигурни токени. Като BTC, ETH.

※Тъй като стандартът за теста Howey е сравнително неясен, основната основа за идентификация на законово ниво все още е от регулаторната агенция.

С помощта на горната фигура можем просто да класифицираме към какви видове криптовалути принадлежат на различни нива. Разбира се, това е само прост метод за класификация на криптовалута и това не означава, че резултатът от класификацията е „абсолютен". Рискът на действителния проект все още зависи от екипа за разработка, разпространението на чипове, обема на транзакциите в списъка, напредъка на разработката, партньорите и популярност в обществото Само чрез цялостно разглеждане на различни аспекти можем по-ефективно да разберем инвестиционните рискове.

Тази статия Типове криптовалута: Лесно разграничаване на типовете криптовалута от четири нива се появи за първи път в Zombit.

Публикацията на Николай Кръстев: "Видове криптовалути: лесно разграничете видовете криптовалути от четири нива" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!