Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Какви са видовете криптовалути?

Алткойни

Алткойните са криптовалути, които се появяват след Биткойн. Алткойните имат различни характеристики и функции от Биткойните. Някои алткойни обработват по-бързо от Bitcoin, някои консумират по-малко енергия, някои са по-сигурни, някои имат повече функции.

Stablecoinler

Стабилните монети са криптовалути, които фиксират цената си с фиатна валута или стока. Стабилните монети се използват за хеджиране на нестабилността на пазара на криптовалута.

NFT'ers

NFT са неизменни токени. NFT представляват собственост и идентичност на цифрови активи. NFT могат да се използват за произведения на изкуството, музика, видеоклипове, елементи в играта и други цифрови активи.

DeFi

DeFi означава децентрализирани финанси. DeFi предлага традиционни финансови услуги на децентрализирана платформа. DeFi позволява на потребителите да имат повече контрол и да плащат по-ниски такси.

Web3

Web3 означава децентрализиран интернет. Web3 дава на потребителите по-голям контрол върху техните данни и активи. Web3 предлага по-прозрачен и отговорен интернет.

Интелигентен договор

Платформите за интелигентни договори са криптовалути, които позволяват създаването и изпълнението на интелигентни договори. Ethereum е най-популярната платформа за интелигентни договори.

поверителност

Монетите за поверителност са криптовалути, които позволяват на потребителите да запазят самоличността си поверителна. Monero и Zcash са примери за монети за поверителност.

OC

Централизираните борси за криптовалута са платформи под централизирана администрация, където се извършва търговия с криптовалута. На тези борси потребителите могат да купуват и продават своите криптовалути с други потребители, да ги обменят или конвертират различни криптовалути във фиатни валути или други криптовалути.

мем

Какво представляват стабилните монети? Какви са видовете? Какви рискове трябва да знаете?

Те са евтини и шеговито създадени криптовалути, често базирани на популярни интернет мемета или явления. Мем монетите са създадени предимно за развлекателни цели без сериозна технологична или икономическа стойност. Много мем монети нямат реален проект или технология зад тях и включват висок риск за инвеститорите.

DEX

Това е криптовалута, която се търгува на децентрализирани борси за криптовалути (Decentralized Exchange - DEX) и обикновено е собствен токен на борсата. За разлика от централизираните борси, DEX имат структура, в която потребителите могат да управляват и търгуват своите активи директно с интелигентни договори на борсата.

Нулево знание

Това е криптовалута, базирана на протокола „доказателство за нулево знание“, използван в областта на криптографията. Zero Knowledge Coin позволява на потребителите да докажат, че притежават тези знания, без да се налага да разкриват истинската информация, за да я проверят или докажат.

GameFi

Криптовалути, които съчетават индустрията на игрите със света на криптовалутите и предлагат на потребителите възможност да печелят крипто пари, като играят игри и участват в събития в играта. Терминът "GameFi" е комбинация от думите "Game Finance" и се отнася до концепция, която обединява света на игрите и финансовите технологии.

Метавселена

Отнася се за криптовалутата, принадлежаща към проект на метавселена. Metaverse е концепция, дефинирана като децентрализирана и цифрова вселена, където виртуалните и реалните светове са преплетени. Metaverse е обширна и интерактивна дигитална екосистема, създадена от комбинация от технологии като виртуална реалност (VR), разширена реалност (AR), 3D графики и цифрови активи.

Играй, за да спечелиш

Това е криптовалута, в която играчите могат да печелят крипто пари, като играят игри. Такива монети позволяват на играчите да печелят криптовалути, като участват в събития в играта, изпълняват мисии или печелят постижения в играта.

Изкуствен интелект (AI)

Те са криптовалути, използвани за проекти, базирани на технологии с изкуствен интелект. Такива монети са създадени, за да поддържат финансирането и екосистемата на проекти, използващи напреднали технологии като изкуствен интелект и машинно обучение.

SocialFi

Те са криптовалути, които обединяват света на социалните медии и финансите. Такива монети осигуряват интеграция между социални медийни платформи и финансови приложения, което улеснява потребителите да взаимодействат в социалните мрежи и да извършват финансови транзакции.

Публикацията на Светлана Петкова: "Какви са видовете криптовалути?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Solana (SOL) се б...
Solana (SOL) се бори на фона на смесени тенденции на водещите криптовалути

Solana (SOL) показва смесени тенденции сред най-добрите криптовалути Скорошен анализ показва, че Solana (SOL) е претърпял забележим спад сред...

Анализ на Dogecoi...
Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите

Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите Dogecoin (DOGE) наскоро се сблъска с отхвърляне от местната зона...

Устойчивостта и р...
Устойчивостта и растежът на Биткойн: Прозрения от експерти в индустрията

Устойчивостта и растежът на Биткойн: Прозрения от експерти в индустрията На фона на значителна инерция и случайни спадове, Биткойн (BTC)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!