Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Южнокорейските власти арестуваха главния изпълнителен директор на Bitsonic за кражба на 7,5 милиона долара

Coinspeaker Южнокорейските власти арестуваха главен изпълнителен директор на Bitsonic за кражба на 7,5 милиона долара

Местното новинарско издание на Южна Корея Chosun Biz наскоро съобщи, че южнокорейската полиция е арестувала главния изпълнителен директор на Bitsonic Jinwook Shin в понеделник, 7 август 2023 г. Съобщава се, че Шин е бил разследван по обвинения в кражба на инвестиции и депозити от потребители на обмен.

Заедно с главния изпълнителен директор, южнокорейските власти ще изправят под съд президента на Bitsonic без никакво предварително разследване. Прокурорите твърдят, че между януари 2019 г. и май 2021 г. Шин е бил обвинен в измамно манипулиране на цените на криптовалутите и обема на търговия с Bitsonic. Това доведе до измамно присвояване на около 10 милиарда вона (еквивалентни на 7,5 милиона долара) от потребители на борсата.

Въпреки че се сблъска с проблеми с ликвидността и спря тегленията, главният изпълнителен директор на Bitsonic продължи да предоставя криптовалути на нови клиенти. Разследването, започнало през 2021 г., твърди, че вицепрезидентът на компанията, идентифициран като г-н А, е управлявал програма за придобиване на криптовалутата, държана от Шин в системата за обмен. В тази схема за манипулиране Шин предполагаемо е наел фиктивна компания, установена в Сингапур.

Bitsonic прекрати дейността си през август 2021 г., позовавайки се на предизвикателства както вътре, така и извън компанията. През същия период от време южнокорейските власти затвориха 11 местни платформи за криптовалута поради измамни дейности.

Южна Корея разкрива нов екип за справяне с крипто престъпленията

Преди две седмици Южна Корея разкри своя междуведомствен екип за разследване за справяне с престъпления, свързани с криптовалута, на фона на скока на незаконните дейности и липсата на правна защита за инвеститорите.

Съвместният център за разследване на крипто престъпления ще има около 30 лица от различни сектори, включително съдебната система, финансите, данъчното облагане и митниците, както заявиха от прокуратурата. „Виртуалните активи са инвестиционни продукти, които вече се сравняват с акциите, но участниците на пазара на практика са оставени извън правната защита на фона на непълните закони и системи“, се казва в него.

Прокуратурата спомена, че докато пазарът на криптовалута все още не е регулиран от закона, техният екип за разследване ще работи за защита на инвеститорите.

Южнокорейските прокурори арестуваха главния изпълнителен директор на Crypto Exchange Bitsonic за над 10 милиарда вона Измами, обвинени в...

През последните пет години в Южна Корея щетите, причинени от престъпления, свързани с криптовалута, са се увеличили със 118%, за да достигнат 1,02 трилиона вона ($797,81 милиона) през 2022 г. Тези престъпления включват различни видове, като манипулиране на цени, незаконни валутни транзакции и измамни схеми.

Фокусът на тези разследвания ще бъде върху криптовалутите с големи колебания в цените или тези, които се премахват от платформите за търговия. Екипът ще проучва незаконни търговски практики, укриване на данъци, неразрешени трансфери на валута, укриване на печалби от престъпни престъпления и пране на пари.

Пазарът на криптовалута в Южна Корея някога беше сред най-бързо развиващите се в световен мащаб. Въпреки това през предходната година той спадна с 66% като стойност поради комбинация от международни и вътрешни фактори. това сериозно понижи доверието на инвеститорите, в допълнение към по-високите лихвени проценти.

Нови крипто правила на Южна Корея

Освен това през юли миналия месец Южна Корея прие нови крипто правила за насърчаване на прозрачността. От следващата година компаниите за криптовалута в Южна Корея ще трябва да разкрият притежаваните от тях крипто активи във финансовите си отчети.

Проекторегулациите, публикувани от Комисията за финансови услуги (FSC), на 11 юли, имат за цел да съберат изчерпателна информация за крипто фирмите. Това включва подробности за бизнес модела на компанията, счетоводните практики, количеството криптовалута, която притежава, приходите и пазарната стойност на нейните притежания.

Южна Корея все още остава един от важните крипто пазари на азиатския континент. Въпреки това други региони като Хонконг наваксват бързо. По този начин корейските власти трябва да са нащрек, за да се справят с бързо развиващия се крипто свят. Ще бъде интересно да се види как Южна Корея се ориентира в крипто регулаторния пейзаж.

следващия

Южнокорейските власти арестуваха главния изпълнителен директор на Bitsonic за кражба на 7,5 милиона долара

Публикацията на Роберт Петров: "Южнокорейските власти арестуваха главния изпълнителен директор на Bitsonic за кражба на 7,5 милиона долара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!