Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на пазара на криптовалута през януари 2024 г.

Анализ на пазара на...
Анализ на пазара на криптовалута през януари 2024 г.

Анализ на пазара на криптовалута: Потенциал за кратко свиване и промяна на пазарните настроения през януари 2024 г.

В забележителен обрат на събитията на 26 декември пазарът на криптовалута претърпя корекция, предизвикана от Биткойн (BTC), на фона на спекулации около потенциалното изплащане на Mt. Gox към кредиторите, десетилетие след колапса на борсата през 2014 г. Тази корекция даде тласък до интригуващо развитие – късите продавачи на Биткойн жънат значителни печалби, подхранвайки скока на късите позиции и повишавайки потенциала за къси ликвидации.

Биткойн (BTC) Предупреждение за къси свивания през януари 2024 г

Тъй като мечите настроения се засилват, перспективата за къси свивания през януари 2024 г. излиза на фокус. Finbold, използвайки данни за деривати от CoinGlass, идентифицира потенциални възможности за късо свиване, като подчертава значението на разбирането на пазарната динамика през предстоящия месец.

Седмични ликвидации и ценови цели на Биткойн

Седмичната времева рамка на Биткойн разкрива склонност към силно претеглени ликвидации в посока нагоре, особено при ценова точка от $44 640. Маркет мейкърите гледат на това ниво като на потенциална цел, със значителни ликвидации на стойност $894,76 милиона. Освен това концентрацията на ликвидации на стойност над $8 милиарда, обхващащи диапазона от $44 000 до $45 000, въвежда завладяваща динамика, която може да инициира поредица от кратки свивания за водещата криптовалута.

Текущи къси позиции и пазарни условия

В момента пазарът е свидетел на скок на късите позиции, като само през последните 24 часа са открити зашеметяващите $17,93 милиарда. В момента Биткойнът се търгува на $42 365, което отразява спад от 3% за деня. Този сценарий подчертава развиващите се пазарни условия и потенциалното въздействие върху динамиката на късо свиване.

Ethereum (ETH) и спекулациите за късо свиване

Анализ на Synthetix (SNX) - $6 през януари 2024?

Втората по големина криптовалута, Ethereum (ETH), не е имунизирана срещу спекулациите за късо свиване. Мечи търговци, използващи капитал, са отворили къси позиции на обща стойност $9,17 милиарда през последните 24 часа, което представлява 52,31% от дневния отворен интерес. Въпреки че топлинната карта на седмичните ликвидации на Ethereum изглежда по-балансирана от тази на Биткойн, вниманието е привлечено от $26,76 милиона ликвидации в диапазона $2,310 до $2,400.

Дълги позиции на Ethereum и пазарни перспективи

За разлика от това, низходящата ликвидация за дългите позиции на Ethereum осигурява контрапункт и неутрална перспектива. Маркет мейкърите могат да възприемат универсален подход, като вземат предвид и двете посоки – или ликвидиране на бикове, или мечки през идните седмици. Този нюансиран анализ подчертава значението на цялостното проучване на пазара за инвеститорите, които искат да вземат информирани финансови решения.

Пазарни настроения и несигурност при краткотрайно свиване

От решаващо значение е да се признае, че късите свивания не са гарантирани резултати за тези криптовалути. Инвеститорите се приканват да проведат своето проучване, като вземат предвид различни точки от данни, преди да вземат финансови решения. Появата на кратко свиване зависи от решителна промяна в пазарните настроения от мечи към възходящи, съчетани със съществуващите отворени позиции в предходната посока.

Инвеститорите трябва да бъдат внимателни и да признаят спекулативния характер на инвестициите в криптовалута. Информацията, представена на този сайт, не трябва да се тълкува като инвестиционен съвет и на хората се напомня, че всички инвестиции включват присъщи рискове. Когато инвестирате, капиталът е изложен на риск и решенията трябва да се вземат въз основа на задълбочено разбиране на пазара и индивидуалната толерантност към риска.

В обобщение, тъй като пазарът на криптовалути се ориентира в потенциален сценарий за кратко свиване през януари 2024 г., инвеститорите се съветват да останат бдителни, да проведат задълбочени проучвания и да оценят развиващата се динамика на пазара, за да вземат информирани и печеливши финансови решения.

Публикацията на Сребрин Петров: "Анализ на пазара на криптовалута през януари 2024 г." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!