Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Aptos разгръща Move Framework V1.5 с иновацията на токена

Актуализациите обещават да направят революция в разработването на финансови приложения и да въведат нов стандарт за цифрови активи.

С внедряването на v1.5, блокчейнът въведе дългоочаквания Quorum Store в основната мрежа, като значително увеличи възможностите за обработка на транзакции. Това подобрение позволява на платформата да обработва транзакции 12 пъти по-бързо на консенсусния слой и общо 3 пъти подобрение на скоростта.

Стандартът за цифрови активи Aptos заема централно място във v1.5, въвеждайки нов стандарт за токени, базиран на обекти Move. Това дава възможност на приложенията да създават широк набор от уникални активи в рамките на по-големи колекции. Новият стандарт позволява създаването на незаменими токени (NFT), игрови активи и различни други решения без код, като същевременно гарантира пълна съвместимост и гъвкавост на интерфейса. Сега приложенията могат да се специализират в конкретни цели на токени или да работят безпроблемно във всички токени.

Aptos v1.4 разширява стандартната библиотека Move, за да предостави на разработчиците по-стабилни инструменти. Ключовите допълнения включват FixedPoint64, различни математически функции (exp, log, mul_div и др.), форматиране на низове и допълнителни вградени функции. Тези обогатявания значително подобряват възможностите на екосистемата Move, позволявайки по-ефективно и точно разработване на финансови приложения.

Освен това Aptos разшири диапазона от типове данни, които могат да служат като входни параметри, предоставяйки на разработчиците по-голяма гъвкавост и гъвкавост. Сега разработчиците могат да извикват функции за въвеждане с непримитивни типове като входни параметри, включително Object, FixedPoint32, FixedPoint64 и Option. Това разширение допълнително подобрява гъвкавостта и многофункционалността на езика за програмиране Move.

Aptos v1.5 въвежда разбъркване на транзакции в рамките на един блок, подобно на разбъркване на тесте карти, което минимизира конфликтите по време на паралелно изпълнение, като в крайна сметка повишава скоростта на транзакциите с впечатляващите 25%.

За да осигури устойчива екосистема, Aptos е приложил 1,5% годишно намаление на максималния процент на възнаграждение за залагане, следвайки техните принципи на токеномиката. Тази промяна е настроена да бъде активирана на по-късна дата.

В допълнение към основните надстройки, v1.5 може да се похвали със значителни подобрения в комплекта инструменти. Разработчиците вече могат да възстановят Aptos възел по-бързо от резервно копие на публична база данни, като изберат конкретен диапазон в хронологията на книгата. Този ефективен процес на възстановяване спестява ценно време и ресурси.

Освен това, интегрирането на услуга за партньорско наблюдение във всеки възел подобрява управлението на мрежата чрез предоставяне на по-интелигентни, производителни, устойчиви и сигурни операции. Услугата за мониторинг проследява, споделя и наблюдава информация и поведение на партньорите, като допринася за по-надеждна и стабилна мрежа.

С всяка версия на Move, Aptos непрекъснато разширява границите, за да създаде по-здрава и мащабируема екосистема. Тези постижения поставят основата за по-светло бъдеще за блокчейн технологията и проправят пътя към по-децентрализиран и ефективен финансов пазар. Тъй като платформата продължава да се развива, разработчиците и потребителите могат да очакват още по-вълнуващи иновации от мрежата.

Aptos също достига важни етапи. След APT airdrop, Aptos отбеляза огромно увеличение на активните акаунти, достигайки рекорд от 182 000. С интегрирането на Chingari, видна платформа за социални мрежи в Индия, опциите за виртуални подаръци бяха въведени в екосистемата, мотивирайки активно участие и нарастващ интерес към крипто общността.

$APT

Публикацията на Роберт Петров: "Aptos разгръща Move Framework V1.5 с иновацията на токена" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!