Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Avalanche (AVAX) се издига: Анализ за 4-то тримесечие на 2023 г. на растящата пазарна капитализация, транзакции и TVL

Avalanche (AVAX) се...
Avalanche (AVAX) се издига: Анализ за 4-то тримесечие на 2023 г. на...

Avalanche (AVAX) блести със забележителен растеж през четвъртото тримесечие на 2023 г.: Изчерпателен анализ

Въведение: Avalanche (AVAX), известна със своята мащабируемост и стабилна инфраструктура, рязко напредна през четвъртото тримесечие (Q4) на 2023 г., отбелязвайки важни етапи и затвърждавайки позицията си на най-добре представяща се блокчейн платформа. Подробен доклад от Messari подчертава изключителното представяне на AVAX, демонстрирайки значителни печалби по ключови показатели и укрепвайки позицията му в крипто сферата.

Чупещи рекорди етапи за Avalanche:

През четвъртото тримесечие на 2023 г. Avalanche (AVAX) стана свидетел на впечатляващ скок на пазарната капитализация, рязко покачване с 344% на тримесечие (QoQ) и 326% на годишна база (на годишна база), достигайки кулминация на $14,4 милиарда до края на годината. Това забележително постижение изстреля пазарната капитализация на AVAX от 20-то на 9-то място сред всички токени, отбелязвайки изкачване с 11 места, сега твърдо позициониран като 10-то, изоставайки плътно зад Cardano (ADA).

Един от основните двигатели зад забележителния ръст на приходите на Avalanche беше експоненциалното нарастване на транзакциите, особено Avascriptions (токени ACS-20). Тези транзакции с данни за разговори във веригата претърпяха монументален скок, допринасяйки значително за ескалацията на приходите. От ноември до декември Avalanche отбеляза удивително увеличение от 2874% на приходите, скоквайки от $1,9 милиона до $56,5 милиона в щатски долари.

Ръстът на приходите беше допълнен от значителен ръст на ежедневните транзакции, свидетелствайки зашеметяващото увеличение от 450% QoQ до 1,5 милиона. Появата на Avascriptions изигра ключова роля в стимулирането на повечето от тези транзакции.

C-Chain на Avalanche постави безпрецедентни рекорди със зашеметяващите 6,3 милиона транзакции, от които почти 6,1 милиона бяха надписи, отбелязвайки най-големия брой транзакции, записван някога за един ден за Avalanche.

Въпреки спада с 50% QoQ на ежедневните активни адреси в C-Chain, дължащ се основно на намалената активност на LayerZero, Avalanche стана свидетел на значително увеличение на активните валидатори, нараствайки с 20% QoQ от 1374 на 1651 валидатора. Този ръст на валидаторите, съчетан с 11% QoQ увеличение на дяловете на AVAX, отразява обещаващ дългосрочен апетит за AVAX през следващата година, според анализа на Messari.

TVL на Avalanche нараства със 78%:

Анализ на цената на Avalanche (AVAX): Потенциален пробив?

Total Value Locked (TVL) на Avalanche, деноминирана в USD, отбеляза значителен скок от 78% QoQ, достигайки $1,03 милиарда до края на Q4 на 2023 г., позиционирайки Avalanche като 7-та верига по TVL, деноминирана в USD.

Въпреки това, TVL, деноминирани в AVAX, отчетоха контрастен спад от 71% QoQ, което се дължи основно на поскъпването на AVAX, водещо до скока на деноминираните в USD TVL.

Докладът също така се задълбочава в работата на различни протоколи на Avalanche. AAVE, водещият протокол от TVL, отбеляза похвален ръст от 60% QoQ, докато Benqi и Trader Joe демонстрираха стабилни печалби от съответно 205% и 131% QoQ. Заедно тези три протокола представляват значителни 79% от TVL на Avalanche, подчертавайки тяхното господство в екосистемата.

Протоколите с по-малък размер като Pangolin и GMX също показаха впечатляващ растеж, докато Balancer, подкрепен от ликвидния пул sAVAX на Benqi, привлече значителен TVL на Avalanche. Освен това Q4 стана свидетел на скок в средните дневни обеми на DEX, скок с 245% QoQ.

Анализ на търговската двойка AVAX/USD:

Цялостен анализ на 1-дневната графика разкрива забележим ръст в двойката за търговия с токени на Avalanche AVAX/USD през Q4, освобождавайки се от продължителен период на странично ценово движение.

Въпреки това, въпреки достигането на най-високото си ниво от 20 месеца при $50 на 24 декември, AVAX претърпя рязка корекция, падайки до ценовото ниво от $27. Впоследствие криптовалутата се възстанови в отговор на ралито на Биткойн (BTC) и преобладаващото възходящо настроение на пазара. През последните четиринадесет дни AVAX стана свидетел на увеличение на цените от 13%, като в момента си възвръща зоната от $40.

В заключение, Avalanche (AVAX) демонстрира забележителен растеж и устойчивост през четвъртото тримесечие на 2023 г., както се вижда от страхотното му представяне по различни ключови показатели. Със своята нарастваща пазарна капитализация, нарастващи обеми на транзакции и впечатляващи разработки на протоколи, AVAX продължава да затвърждава позицията си на страхотен играч в блокчейн пространството, готов за по-нататъшен растеж и приемане през следващата година.

Публикацията на Николай Кръстев: "Avalanche (AVAX) се издига: Анализ за 4-то тримесечие на 2023 г. на растящата пазарна капитализация, транзакции и TVL" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Solana (SOL) се б...
Solana (SOL) се бори на фона на смесени тенденции на водещите криптовалути

Solana (SOL) показва смесени тенденции сред най-добрите криптовалути Скорошен анализ показва, че Solana (SOL) е претърпял забележим спад сред...

Анализ на Dogecoi...
Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите

Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите Dogecoin (DOGE) наскоро се сблъска с отхвърляне от местната зона...

Устойчивостта и р...
Устойчивостта и растежът на Биткойн: Прозрения от експерти в индустрията

Устойчивостта и растежът на Биткойн: Прозрения от експерти в индустрията На фона на значителна инерция и случайни спадове, Биткойн (BTC)...

Биткойн и Етериум...
Биткойн и Етериум са изправени пред натиск за продажба

Биткойн и Ethereum под натиск: Анализ на активността на китовете и пазарните настроения Въпреки че Биткойн (BTC) не успя да надхвърли...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!