Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

AVAX нараства с 30%, изпреварва DOGE като деветия най-голям крипто актив

AVAX нараства с 30%,...
AVAX нараства с 30%, изпреварва DOGE като деветия най-голям крипто...

Цената на Avalanche (AVAX) скочи, добавяйки забележителните 400% само за два месеца – ето подробностите

Avalanche (AVAX) наскоро отбеляза забележителен ръст от 30%, което го издигна до позицията на деветата най-голяма криптовалута, изпреварвайки Dogecoin (DOGE). Този скок е резултат от стратегическа комбинация от дългосрочни и краткосрочни катализатори, отличаващи AVAX, тъй като засенчва повечето алткойни с голяма капитализация.

Лавинното ценово рали достига нови висоти

Цената на Avalanche (AVAX), основният местен актив на блокчейн мрежата Avalanche, достигна нов местен връх от $44 на основните спот борси на 16 декември 2023 г. Това бележи 83-седмичен връх за AVAX, с последната сравнима стойност записан на 8 май 2022 г., точно преди колапсът на екосистемата Тера/Луна.

Феноменалният растеж на AVAX

През изминалата седмица AVAX се очерта като най-бързо растящият алткойн в топ 20 на криптовалутите, изоставайки с малко след Internet Computer (ICP) в топ 30 на CoinMarketCap. Забележително е, че през последните 24 часа AVAX видя $4,88 милиона в ликвидирани позиции, предимно къси позиции. Трябва да се отбележи, че най-голямата индивидуална ликвидация, надхвърляща $128 000 в еквивалент, се случи на OKX в къса позиция AVAX-USDT.

Скок на децентрализираните финанси (DeFi).

През последните два месеца Total Value Locked (TVL) в протоколите за децентрализирано финансиране (DeFi), базирани на Avalanche, почти се удвои, скачайки от $487 милиона до впечатляващите $949 милиона. Водещи в този скок са видни DeFi платформи като Benqi, Trader Joe, Aave и GMX.

Най-висока за всички времена транзакционна активност

Преди две седмици, на 1 декември, C-веригата Avalanche (AVAX) записа рекордно високо ниво на транзакционна активност, допълнително затвърждавайки позицията си на процъфтяваща блокчейн мрежа.

Ключови фактори, стимулиращи нарастването на AVAX

Кати Ууд: Биткойн (BTC) нараства като актив на фона на девалвацията

Индустриалните анализатори приписват неотдавнашния скок на AVAX на нарастващия интерес към токенизацията на активи в реалния свят, като AVAX се позиционира като лидер в тази област. Освен това дискусиите в общността подчертават GameFi, активите от реалния свят (RWA) и мем монетите като обещаващи сектори в оживената dApps сцена на Avalanche.

Прозрения от крипто анализатори

Добре известен анализатор на криптовалути и преподавател, @crypthoem, който е автор на бюлетина Seven C за крипто, подчертава потенциала за богатство на поколенията във веригата AVAX. Идентифицираните фактори включват неговата стабилна екосистема, airdrops, мемове и авангардни технологии.

Фокус върху лавинната екосистема

Настроенията на общността предполагат, че ентусиастите на Avalanche (AVAX) са особено настроени в няколко ключови сектора. Наред с токенизацията на активи в реалния свят, GameFi и мем монетите са подчертани като обещаващи области в рамките на динамичния пазар на dApps на AVAX.

Забележителна производителност на алткойна

Сред най-добре представящите се алткойни в мрежата Avalanche, мем монетата Akita Inu (AKITA) се откроява със забележим ръст от 17% за една нощ.

Тъй като Avalanche (AVAX) продължава своя впечатляващ възход, изпреварвайки утвърдени партньори и затвърждавайки позицията си на водеща криптовалута, устойчивостта на екосистемата и иновативните характеристики привличат както инвеститори, така и ентусиасти. С разнообразен набор от фактори, допринасящи за успеха на AVAX, включително токенизация на активи в реалния свят, GameFi и мем монети, блокчейн мрежата е готова за устойчив растеж, предлагайки потенциални възможности за богатство на поколенията.

Публикацията на Димитър Тодоров: "AVAX нараства с 30%, изпреварва DOGE като деветия най-голям крипто актив" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!