Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн ETF на BlackRock, IBIT, спира 71-дневна поредица от притоци

Биткойн ETF на...
Биткойн ETF на BlackRock, IBIT, спира 71-дневна поредица от притоци

Биткойн ETF на BlackRock, IBIT, прекратява 71-дневна поредица от притоци, предизвиквайки притеснения сред инвеститорите

Биткойн борсово търгуваният фонд (ETF) на BlackRock, IBIT, претърпя неочаквано прекъсване на своята впечатляваща поредица от непрекъснати потоци, продължила забележителните 71 дни. Това внезапно спиране предизвика вълни от безпокойство сред инвеститорската общност, особено когато Биткойнът се движи около границата от $64 000. Анализаторите разглеждат това развитие като потенциален низходящ индикатор за ценовата траектория на Биткойн, подчертавайки значението на спирането на притока от известен емитент на Биткойн ETF, което може да намали търсенето на покупки. Подобно намалено търсене може да създаде предизвикателства за Биткойн, тъй като той се стреми да поддържа ралито си за възстановяване след неотдавнашното събитие за преполовяване.

BlackRock ETF свидетелства за спад в търсенето на покупки

От създаването си на 11 януари спот Биткойн ETF на BlackRock, IBIT, имаше безпрецедентна поредица от нетни притоци, демонстрирайки устойчивост и печелейки доверието на инвеститорите. Въпреки това, според данни, получени от Farside Investors, тази поредица от 71 последователни търговски дни с нетни входящи потоци внезапно приключи.

В неотдавнашна сряда iShares Bitcoin Trust (IBIT) отчете нулеви нетни потоци, отбелязвайки значително отклонение от предишното му представяне и поставяйки нов рекорд за новостартиран ETF. По-специално, докато представянето на IBIT беше безспорно историческо за зараждащ се фонд, анализаторът на Bloomberg Intelligence Ерик Балчунас отбеляза, че други ETF са постигнали по-дълги поредици, след като са се установили за продължителни периоди на пазара.

Както беше съобщено от Balchunas в публикация на X, поредицата от входящи потоци на IBIT достигна похвалните 71 дни във вторник, поставяйки я сред първите 10 най-дълги поредици на всички времена. Данните от Farside Investors обаче показват, че нетните потоци в IBIT внезапно са спрели в сряда по-късно. По подобен начин на 25 април IBIT отново стана свидетел на нулев обем на входящ поток, според данни, получени от The Block.

Едновременно с това, в същия ден, само Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) и Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) претърпяха незначителни притоци, докато Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) отчете нетни изходящи потоци в размер на $130 милиона.

IBIT ETF на BlackRock води до рекорден скок в спот Биткойн ETF обемите

Тази кулминация на поредицата на IBIT следва две последователни седмици на нетни изходящи потоци за сегмента от 11 фонда. Независимо от това, скорошният нулев обем на притока за IBIT може да не окаже значително влияние върху Биткойн, тъй като възходящото настроение продължава, подкрепено от различни други показатели, включително скорошното събитие за преполовяване.

Потенциал за възстановяване на притока през следващите седмици

Притокът на средства в спот Биткойн ETF в САЩ отбеляза значителен спад през второто тримесечие. Докато първото тримесечие отбеляза пиковите входящи потоци през февруари на обща стойност 6 милиарда долара, последвани от 4,6 милиарда долара през март и 1,5 милиарда долара през януари, импулсът значително намаля през април.

Въпреки това, главният инвестиционен директор на Bitwise Мат Хоугън има различно мнение, като твърди в седмична бележка, адресирана до професионалисти в областта на инвестициите, че потенциалът за допълнителни притоци остава силен през следващите месеци.

Интересното е, че последните наблюдения показват отклонение от тенденцията, тъй като FBTC преживя изходящи потоци за първи път от създаването си, възлизащи на 22,6 милиона долара. Едновременно с това други фондове като ARKB на Ark Invest, BITB на Bitwise и BRRR на Valkyrie също станаха свидетели на изходящи потоци от съответно 31,3 милиона долара, 6 милиона долара и 20,2 милиона долара.

Освен това GBTC на Grayscale, който беше в 73-дневна поредица от изходящи потоци от прехода си от Биткойн тръст, регистрира тегления на обща стойност $139,4 милиона. Трябва да се отбележи, че единственият ETF, който получи входящи потоци, беше управляван от мениджъра на активи Франклин Темпълтън, като получи инвестиции от 1,9 милиона долара.

Заключение

В заключение, прекратяването на Биткойн ETF на BlackRock, 71-дневната поредица от входящи потоци на IBIT разпали опасения сред инвеститорската общност, на фона на несигурната консолидация на Биткойн около нивото от $64 000. Въпреки че това развитие предизвика опасения относно потенциалните низходящи последици за траекторията на цената на Биткойн, продължават да съществуват различни гледни точки по отношение на бъдещата траектория на притока на ETF. Докато инвеститорите се ориентират в тези несигурности, всеобхватното разбиране на пазарната динамика и нововъзникващите тенденции ще бъде от основно значение за изработването на информирани инвестиционни стратегии, благоприятни за навигиране в развиващия се пазар на пазарите на криптовалута.

Публикацията на Георги Шопов: "Биткойн ETF на BlackRock, IBIT, спира 71-дневна поредица от притоци" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Анализ: Ще падне ...
Анализ: Ще падне ли цената на Dogecoin?

Анализиране на потенциалния спад на цената на Dogecoin: Препоръчва се повишено внимание сред пазарните условия Dogecoin (DOGE) отдавна е...

Биткойн пада рязк...
Биткойн пада рязко под ключовите нива на поддръжка

Биткойн мечките доминират, тъй като цената пада рязко под ключовите нива на подкрепа Биткойн (BTC) направи рязък завой към низходящата...

Анализ: Ще се пов...
Анализ: Ще се повиши ли Биткойн (BTC)?

Потенциалното покачване на Биткойн: анализиране на възможностите на фона на несигурността на пазара Биткойн (BTC) се представи по-слабо през...

Dogecoin (DOGE) в...
Dogecoin (DOGE) вижда „златен кръст“: Предстои ли възходящ импулс?

Анализ: Dogecoin (DOGE) готов за Златен кръст Dogecoin (DOGE), известен като най-голямата мем криптовалута в света, е на ръба на значителен...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!