Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн халвинг: Промяна, движеща динамиката на пазара

Биткойн халвинг:...
Биткойн халвинг: Промяна, движеща динамиката на пазара

Биткойн халвинг: Вътрешна промяна, движеща динамиката на пазара

Халвингът на Биткойн (BTC), четиригодишно събитие, вкоренено в екосистемата на криптовалутите, оказва значително влияние върху динамиката на пазара. Исторически погледнато, всяко намаление на предлагането на нови BTC, случващо се на всеки четири години, е катализирало скокове на цените през следващите месеци, оформяйки настроенията на инвеститорите и пазарните тенденции.

Клем Чеймбърс, главен изпълнителен директор на Online Blockchain, изяснява ключовата роля на халвинга, представяйки го като крайъгълен камък в разказа за Биткойн. „Това представлява фундаментална промяна, водена от принципа, че „кодът е закон“, твърди Чеймбърс, контрастирайки го със сложните нюанси на традиционните финансови инструменти като ETF. Той подчертава неизменния характер на халвинга, имунизиран срещу човешка намеса или колебания в политиката, което според него дълбоко влияе върху ценовата траектория на Биткойн.

Размишлявайки върху минали разполовявания, Чеймбърс очертава как те предизвикаха метеорични покачвания на стойността на Биткойн, тласкайки го във вертикално изкачване. Въпреки това той признава промяна в парадигмата в текущия пазарен пейзаж, характеризираща се с повишена ефективност и динамика на цените, които асимилират въздействието на подобни събития.

Тарас Кулик, основател и главен изпълнителен директор на SunnySide Digital, лидер в хардуера за центрове за данни, обслужващ сектора за добив на Биткойни, повтаря настроенията на Чеймбърс. Kulyk предвижда предизвикателна среда за високоразходните миньори след халвинга, цитирайки потенциални напрежения върху входните разходи.

Ethereum (ETH) със забележителна промяна в динамиката на доставките: Анализ

Освен това Кулик предвижда бъдеще, белязано от консолидация на индустрията и засилена дейност по сливания и придобивания, особено ако икономиката на САЩ запази стабилната си траектория. Той предвижда субектите за производство на електроенергия да поемат по-големи роли в екосистемата на Биткойн, използвайки икономическия модел „купувач на първо място“, за да укрепят позицията си в развитието на енергийната инфраструктура.

Като се позовава на исторически прецеденти, Kulyk прогнозира траекторията на цените на Биткойн, предвиждайки диапазон между $60 000 и $100 000 до края на годината, базирайки се на пулсационните ефекти от минали разполовявания и развиващата се пазарна динамика.

За разлика от това, Ришаб Гупта, оперативен директор в TDeFi, предлага различна гледна точка за въздействието на халвинга. Гупта твърди, че институционалното участие и променящите се пазарни парадигми ще смекчат ефикасността на халвинга за стимулиране на цената на Биткойн. Той подчертава значението на пасивните BTC резерви, като твърди, че тяхното пускане в обращение ще окаже по-ясно влияние върху динамиката на пазара, отколкото самото халвинга.

Гупта очаква отклонение от традиционния четиригодишен пазарен цикъл, приписвайки тази промяна на процъфтяващата корпоративна ангажираност в пространството на криптовалутите. Въпреки че се въздържа от издаване на конкретна ценова прогноза, Гупта очаква бичи скок след халвинга през април, предвиждайки Биткойн да засенчи предишния си рекорд за всички времена от $69 000.

В обобщение, съществуват различни гледни точки по отношение на въздействието на предстоящото намаляване на Биткойн наполовина върху пазарната динамика. Докато някои предвиждат продължаване на историческите тенденции, водещи до поскъпване, други предвиждат нюансирано взаимодействие на институционално участие и развиващи се пазарни сили, които променят траекторията на Биткойн през следващите месеци. Докато заинтересованите страни се подготвят за разгръщащите се последици от халвинга, пейзажът на криптовалутите е готов за продължаваща еволюция и трансформация.

Публикацията на Сребрин Петров: "Биткойн халвинг: Промяна, движеща динамиката на пазара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!