Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ethereum (ETH) със забележителна промяна в динамиката на доставките: Анализ

Ethereum (ETH) със...
Ethereum (ETH) със забележителна промяна в динамиката на...

Инфлацията на предлагането на Ethereum на фона на намаляваща потребителска активност: анализ

Ethereum (ETH), водещ алткойн на пазара на криптовалута, е изправен пред забележителна промяна в динамиката на предлагането си на фона на спад в потребителската активност в мрежата му. През изминалия месец предлагането на ETH показа инфлационна тенденция, с регистрирано увеличение от над 4836 ETH, допълнително усложнено от скок от 9000 ETH само през последната седмица. Това явление, което е показателно за повишен натиск надолу върху цената на монетата, подчертава сложната връзка между използването на мрежата и динамиката на предлагането.

Разбиране на инфлацията на предлагането

Инфлацията на предлагането възниква, когато броят на монетите, създадени и добавени към предлагането в обращение, се повиши, като впоследствие се отрази върху траекторията на цената на монетата. В случая на Ethereum тази инфлационна тенденция е пряко свързана с намаляването на потребителската активност в мрежата. Данните от Ultrasound.money подчертават тази тревожна тенденция, хвърляйки светлина върху предизвикателствата, породени от намалената ангажираност на мрежата.

Спад в потребителската активност и обема на транзакциите

Данните във веригата, получени от Artemis, илюстрират значителен спад в ежедневния брой на уникалните адреси на Ethereum, взаимодействащи с блокчейна през последните 30 дни. Този спад, възлизащ на забележителните 22%, е отразен от съответния спад в дневния брой транзакции в мрежата, спадащ с 15% през същия период. Подобен спад в ангажираността на потребителите сигнализира за потенциални предизвикателства за екосистемата на Ethereum, оказвайки влияние върху динамиката на предлагането и представянето на пазара.

Въздействие върху таксите за транзакции и степента на изгаряне

Наблюдаваният спад в потребителската активност има осезаеми последици за таксите за транзакции на Ethereum. Докато таксите за транзакции достигнаха връх от 1,3 милиона долара на 12 април, впоследствие те претърпяха спад, спадайки с 8% между 12 април и 21 април. Това намаление на таксите корелира с нисък процент на изгаряне в мрежата на ниво 1 (L1), което допринася за увеличаване на циркулацията на ETH и изостря опасенията за инфлация на доставките.

Пазарно представяне на фона на намаляваща активност

Биткойн халвинг: Промяна, движеща динамиката на пазара

Въпреки преобладаващите предизвикателства и насрещните ветрове на пазара, пазарното представяне на Ethereum остава фокусна точка на анализ. По време на докладването ETH се търгуваше на $3173, което отразява спад от 5% през последния месец. Въпреки това, на фона на този спад, 50-дневната плъзгаща се средна (MA) на Ethereum продължава да надминава своята 200-дневна MA на седмична диаграма, сигнализирайки за устойчиво възходящо настроение от началото на ралито на бичия пазар през октомври 2023 г.

Възходящи индикатори и пазарни настроения

Техническите индикатори, включително индекса на насоченото движение на Ethereum и индикатора за свиване на импулса, засилват възходящата перспектива на монетата. Положителният кросоувър на насочените индекси на Ethereum и устойчивото присъствие на обърнати нагоре зелени ленти на индикатора за свиване на импулса подчертават продължаващия възходящ импулс и дългосрочния потенциал за рали на цените.

Оценка на показателите на импулса

Въпреки неотдавнашния спад в ключови показатели за импулс, като индекса на относителната сила на ETH (RSI) и индекса на паричния поток (MFI), които в момента са съответно на 58,77 и 52,01, Ethereum остава устойчив. Тези показатели, макар и да показват лек спад в натиска за купуване на фона на низходящи пазарни тенденции, не предполагат екстремни условия на свръхпокупка или свръхпродаденост, което предполага стабилност с възходяща тенденция в текущата тенденция.

Дейност на пазара на деривати

На пазара на деривати на Ethereum отвореният лихвен процент по фючърсите достигна своя връх от 15 милиарда долара на 9 април, преди да претърпи последващ спад от 33%. Понастоящем откритата лихва по фючърсите възлиза на 10 милиарда долара, отразявайки спад в търговската активност. Трябва да се отбележи, че спадът в отворените лихви съвпадна с пет последователни дни на отрицателни лихвени проценти, което показва, че търговците предпочитат спад в стойността на ETH.

В заключение, динамиката на доставките на Ethereum претърпява забележимо изместване към инфлационни тенденции на фона на намаляваща потребителска активност и обем на транзакциите. Въпреки че пазарните предизвикателства продължават, устойчивостта на Ethereum, подкрепена от възходящи технически индикатори и устойчиви пазарни настроения, предполага продължаващ потенциал за дългосрочно поскъпване на цената. Бдителността обаче е оправдана, особено при наблюдението на дейността на пазара на деривати и нейното въздействие върху по-широкото пазарно представяне на Ethereum. Докато пазарът на криптовалутите продължава да се развива, траекторията на Ethereum остава фокусна точка както за инвеститори, така и за анализатори, оформяйки разказа на по-широката екосистема на цифровите активи.

Публикацията на Олег Димитров: "Ethereum (ETH) със забележителна промяна в динамиката на доставките: Анализ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Средносрочна перс...
Средносрочна перспектива на Биткойн: Проучване на бичи и мечи перспективи

Оценка на средносрочната перспектива на Биткойн: съображения и съзерцания @AltcoinSherpa споделя прозрения за средносрочната траектория на...

Hut 8 Биткойн май...
Hut 8 Биткойн майнинг отчита 36% спад в производството

Hut 8 Bitcoin Mining отчита значителен спад от 36% в производството Hut 8, виден играч в сектора за копаене на Биткойни в Северна Америка,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!