Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн: Възходящите перспективи остават непокътнати

Биткойн: Възходящите...
Биткойн: Възходящите перспективи остават непокътнати

Лентата на Болинджър на Биткойн сигнализира за потенциално низходящо движение, но устойчивостта на бичия пазар продължава: Прозрения от търговци

Крипто търговците следят отблизо Bollinger Band на Биткойн, което предполага, че цената на криптовалутата може да изпита известен краткосрочен натиск надолу въпреки продължаващия импулс на бичия пазар. Лентите на Болинджър, широко използван индикатор за импулс в техническия анализ, използват волатилността на цените, за да идентифицират потенциални входни и изходни точки за търговците. Обикновено търговците се стремят да купуват близо до долната лента и да продават близо до горната лента.

Тълкуване на ленти на Болинджър

С повишената дневна волатилност в ценовия диапазон на Биткойн, търговците очакват по-нататъшно движение надолу в близко бъдеще. Псевдонимният търговец Aqua, обръщайки се към значителните си последователи, подчерта бавното освобождаване на свиването на Bollinger Band, което предполага потенциално разширяване към диапазона от $50K, ако нивото на подкрепа бъде пробито.

Поддържане на дългосрочно възходящо настроение

Въпреки че признават възможността за продължаваща корекция, търговците подчертават, че бичият пазар остава непокътнат. Stockmoney Lizards увериха последователите си, че пазарът просто си поема глътка въздух след значителен възходящ тренд, повтаряйки настроенията за временна пауза, а не за пълен обрат.

Изследване на исторически пазарни цикли

Биткойн: Пазарен анализ и перспективи

Техническият анализатор Тони Северино прави паралели с пазарния цикъл от 2017 г., предлагайки най-лошия сценарий за възстановяване на цената на Биткойн до $53K на базата на Bollinger Band. Този исторически анализ предоставя контекст за потенциални движения на цените в настоящата пазарна среда.

Критични нива на поддръжка и динамика на пазара

Псевдонимният търговец Rekt Capital подчертава важността на Биткойн да поддържа текущите си нива на подкрепа, за да избегне срив, напомнящ оттеглянето през март 2023 г. Освен това индикаторите за материални ресурси за търговия подчертават силна подкрепа от страна на купувача, формираща се около диапазона $59K-$61K, като ликвидността на офертите показва устойчивост въпреки пазарните колебания.

Динамика на ликвидността и потенциално въздействие върху пазара

Анализът от Fire Charts показва значителни последици за движението на цените на Биткойн в рамките на определени диапазони. Спад до $59 000 може да доведе до ликвидиране на дълги позиции за приблизително $2,2 милиарда, което подчертава важността на ключовите нива на подкрепа. Обратно, дори скромно увеличение от 1,15% в цената на Биткойн до $65 000 може да предизвика ликвидация на $551 милиона в къси позиции, подчертавайки деликатния баланс в пазарната динамика.

Навигиране на краткосрочната волатилност сред дългосрочен оптимизъм

Тъй като цената на Биткойн продължава да се колебае в границите на лентите на Болинджър, търговците остават бдителни за потенциални краткосрочни рискове от спад. Въпреки това, по-широкото възходящо настроение продължава, подкрепено от исторически пазарни тенденции и стабилна подкрепа от страна на купувача. Навигирането в тези колебания изисква нюансирано разбиране на техническите индикатори, пазарната динамика и историческите прецеденти, като същевременно се поддържа дългосрочна перспектива за трансформативния потенциал на Биткойн в рамките на криптовалутния пазар.

Публикацията на Георги Шопов: "Биткойн: Възходящите перспективи остават непокътнати" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!