Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Бизнесът на BNY Mellon за крипто попечителство нарушава правилата на SEC

Счетоводните правила на SEC представляват предизвикателство за бизнеса с попечителство на криптовалута на BNY Mellon.

Bank of New York Mellon (BNY Mellon) е срещнала регулаторно препятствие в нахлуването си в бизнеса с попечителство на цифрови активи, според American Banker.

Според докладите Счетоводният бюлетин № 121 (SAB 121) на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) изисква попечителите на цифрови активи да записват тези активи в своите баланси. Това регулаторно изискване представлява потенциална пречка за банките, които искат да разширят своите операции по попечителство на цифрови активи, особено тези, които са специализирани в доверителни услуги като BNY Mellon.

BNY Mellon ще започне бизнес за попечителство на цифрови активи през октомври 2022 г. Въпреки това, регулаторното препятствие на SAB 121 не беше открито, докато банката не постигна значителен напредък в създаването на бизнес за попечителство на крипто.

Подходът на BNY Mellon е да третира цифровите активи подобно на традиционните активи, които не са записани в баланса.

В своето подаване до Държавния департамент по финансови услуги на Ню Йорк банката заяви, че възнамерява да подкрепи своите предложения за попечителство на цифрови активи, като спазва Общоприетите счетоводни принципи на САЩ (GAAP) и Международните стандарти за финансово отчитане (IFRS), съгласно които попечителите на цифрови активи се държат Балансът на валутата няма да бъде отчетен в баланса, трябва да се отчете само съответният баланс във фиатна валута.

American Banker: Бизнесът за попечителство на криптовалута на Bank of New York Mellon наруши счетоводните правила на US SEC

Въпреки това, позицията на SEC по въпроса има вълнообразни ефекти в банковата индустрия и може да възпре други банки, които искат да се разширят в попечителството на криптовалута, включително JPMorgan Chase и Goldman Sachs, които се интересуват от развитието на криптовалута.

Лий Рейнърс, преподавател в Юридическия факултет на университета Дюк и Центъра за финансова икономика на университета Дюк, каза, че по-важното въздействие за банките ще бъдат коефициентите на ливъридж, тъй като те трябва да държат капитал от цифрови активи. Това може да повлияе на решението им да предложат услуги за попечителство на криптовалута.

В основата на дебата е дали криптоактивите по своята същност са подобни на традиционните активи.

Според Джон Седунов, доцент по финанси в Училището по бизнес на университета Виланова, крипто активите носят по-високи технически и оперативни рискове от традиционните активи. Например, за разлика от повечето традиционни активи на попечителство, откраднатите или хакнати криптовалути могат да бъдат загубени и невъзстановими.

По този начин, докато криптоактивите и традиционните активи може да не представляват едни и същи рискове, има валидни аргументи за различното им третиране.

  

Публикацията на Димитър Тодоров: "Бизнесът на BNY Mellon за крипто попечителство нарушава правилата на SEC" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Битката на Dogeco...
Битката на Dogecoin: Навигиране в критична поддръжка сред пазарни турбуленции

Dogecoin е изправен пред критични нива на подкрепа на фона на пазарна турбуленция При неотдавнашните сътресения на крипто пазара, Dogecoin...

Али Мартинез оцен...
Али Мартинез оценява Cardano (ADA) за потенциално обръщане на тенденцията

Ветеран анализатор оценява Cardano (ADA) – Потенциал за обръщане на тенденцията? В скорошен анализ от опитен анализатор на криптовалути...

Биткойнът отскача...
Биткойнът отскача, след като Фед задържа лихвите

Биткойнът се възстановява, докато Федералният резерв поддържа лихвените проценти Цената на Биткойн отбеляза възстановяване на 2 май след...

Анализаторът Джош...
Анализаторът Джош Олшевич поставя под въпрос рентабилността на XRP на Ripple

Анализаторът Джош Олшевич поставя под въпрос рентабилността на XRP на Ripple на фона на траекторията на стагнация на цените В скорошна оценка...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!