Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Bluesky нараства популярността си, тъй като Twitter се проваля на фона на грешките на Мъск

В динамичния свят на цифровите иновации, където конкуренцията процъфтява, първоначалният плам около ChatGPT, чатботът, разработен от OpenAI, изглежда намалява. Последните данни разкриват спад в уеб трафика, тъй като посетителите на платформата от настолни и мобилни устройства са намалели. Междувременно, докато ChatGPT е изправен пред предизвикателства, обещаващият съперник на Twitter, наречен Bluesky, се радва на скок на популярност, подхранван от последните ограничения на Twitter и привлекателността на децентрализацията. Дали ръководството на OpenAI е разбито за спада в трафика е спорно; диверсификацията е основният интерес.

Bluesky, обещаващият съперник на Twitter, набира популярност сред ограниченията на Twitter на Илон Мъск

Докато ChatGPT и OpenAI са изправени пред намаляващ интерес, конкурентът на Twitter, наречен Bluesky, набира популярност. Този скок на вниманието следва съобщението на Илон Мъск, че Twitter временно ще ограничи броя публикации, които потребителите могат да четат на ден. Bluesky, децентрализиран социален сайт само с покани, подкрепен от първоначалния основател на Twitter Джак Дорси, отчете рекордно голям трафик в отговор на съобщението на Мъск.

Bluesky, основана през 2019 г., работи на AT протокола, децентрализирана мрежова технология, която позволява на потребителите да поддържат самоличността си в множество платформи. Въпреки че в момента сайтът има само около 50 000 потребители, скорошното увеличение на трафика предполага нарастващ интерес към платформата.

Бизнесът на Bluesky е разделен на две части: Bluesky, отговорна за разработването и подобряването на AT протокола, и Bluesky PBLLC (Public Benefit Limited Liability Company), бизнес подразделението. Финансирането за Bluesky се осигурява от Bluesky PBLLC, което работи като дружество с печалба, но е защитено от действия на акционерите по отношение на липса на печалби поради обозначението си PBLLC. Този статус позволява на компанията да даде приоритет на своята мисия пред паричните печалби.

Намаляването на интереса към ChatGPT повдига въпроси за OpenAI

След експлозивното начало на годината очарованието на света от ChatGPT, чатботът, разработен от OpenAI, изглежда избледнява. Последните данни показват спад както в настолния, така и в мобилния уеб трафик, с намаление от 9,7% от май до юни. Също така, броят на уникалните посетители на сайта е намалял с 5,7%, а общото време, прекарано на платформата, е намаляло с 8,5%.

Dogecoin нараства, тъй като активността на Илон Мъск в Twitter предизвиква интерес

Това охлаждане на интереса може да не е причина за тревога за OpenAI. Дейвид Ф. Кар, старши мениджър прозрения в Similarweb, предполага, че OpenAI може да не е прекалено загрижен за спада в трафика. Уебсайтът ChatGPT, който първоначално беше представен като технологична демонстрация, се използва до голяма степен от OpenAI, който се фокусира върху интегрирането на своята технология в приложения на трети страни, за генериране на потенциални клиенти за продажби. В резултат на това всеобхватната стратегия на OpenAI може да не бъде сериозно засегната от намаляването на трафика на уебсайта.

Всъщност уебсайтът за разработчици на компанията, platform.openai.com, отбеляза 3,1% увеличение на трафика от май до юни. Този раздел на сайта служи като входна точка към основния отдел за генериране на приходи на OpenAI. Разходите за експлоатация на предимно безплатната услуга ChatGPT са описани като „сълзящи очи“, оценени на около 700 000 щатски долара на ден. Фокусът на OpenAI върху привличането на разработчици и потенциални бизнес партньори чрез неговия уебсайт за разработчици е в съответствие с дългосрочните му цели.

Разнообразяване на опциите за потребители, търсещи алтернативи на Twitter

Пускането на ChatGPT първоначално предизвика противоречия в рекламната индустрия. Рекламните агенции и марки имаха смесени реакции, като някои прегърнаха потенциала на инструмента, а други го отхвърлиха като погрешен трик. Re-Design на M&C Saatchi дори организира събитие в Сидни, където генеративни AI инструменти, включително ChatGPT, се състезаваха с човешки рекламни послания. Човешките екипи в крайна сметка бяха счетени за победители, осигурявайки чувство на облекчение на присъстващите.

В момента Bluesky е получила 13 милиона долара финансиране от Джак Дорси, който също е в борда на компанията. Джеръми Джонсън, технически съветник на Bluesky, заяви, че компанията е отворена за реклама, но не разчита единствено на нея.

В неделя платформата публикува: Регистрациите в момента са деактивирани, както и емисията „Популярно сред приятели“. В противен случай услугата трябва да работи правилно. Разяснението на основателя дойде след като милиони потребители по целия свят, включително в Индия, го критикуваха, тъй като платформата за микроблогинг претърпя голямо прекъсване в световен мащаб.

Въпреки че Bluesky изпитва повишен обществен интерес и привлича вниманието като алтернатива на Twitter, може да е преждевременно да се обмислят рекламни възможности в платформата. Освен това се появяват и други алтернативи на Twitter, като съперника на Instagram само за текст, Threads, които допълнително разнообразяват опциите за потребителите, търсещи алтернативи на Twitter.

Публикацията на Георги Минев: "Bluesky нараства популярността си, тъй като Twitter се проваля на фона на грешките на Мъск" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Dogecoin (DOGE) и...
Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) са изправени пред значителни загуби

Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) на фона на спада на меме монетите Пазарът на криптовалути, особено на мем токени като Dogecoin (DOGE) и...

Средносрочна перс...
Средносрочна перспектива на Биткойн: Проучване на бичи и мечи перспективи

Оценка на средносрочната перспектива на Биткойн: съображения и съзерцания @AltcoinSherpa споделя прозрения за средносрочната траектория на...

Hut 8 Биткойн май...
Hut 8 Биткойн майнинг отчита 36% спад в производството

Hut 8 Bitcoin Mining отчита значителен спад от 36% в производството Hut 8, виден играч в сектора за копаене на Биткойни в Северна Америка,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!