Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Cardano (ADA) скочи с 10% през последната седмица, предстоят ли още ралита?

Цената на (ADA) отбеляза над 10% на седмичната графика, както вижда по-широкият пазар корекция. Повечето монети регистрираха неочаквани скокове на цените на фона на възраждащия се крипто пазар миналата седмица. Въпреки това ADA, естественият токен на блокчейна Cardano, се открои сред цифровите токени със забележим скок на цените в продължение на пет последователни дни от ралито.

С 20% увеличение спрямо търговската сесия в понеделник миналата седмица, цената на ADA скочи над $0,30. Въпреки че продължаващата корекция на пазара спря ценовото рали на токена, той все още поддържа 10,57% увеличение на цената.

Скорошно ценово представяне на ADA

Увеличеният брой ADA транзакции, уловени през последния месец от данните на Cardano Blockchain, не е повлиял значително на цената на токена. Следователно повишаването на цената на ADA през последните няколко дни изглежда по-свързано с външни фактори, отколкото с развитието на мрежата Cardano.

За щастие, последните пазарни движения, водени от нарастващия институционален интерес към Биткойн, съвпаднаха с ценовата траектория на . По-голямата част от шума, генериран на пазара, дойде от новината за спот BTC ETF приложението на BlackRock, последвано от заявките за ETF на WisdomTree, Invesco и Volatility Shares.

Интересното е, че наблюдателите възприемат скорошното покачване на цената на Cardano (ADA) като част от по-широката пазарна динамика, предизвикана от нарастващото институционално внимание към Биткойн и крипто. Към неделя, 25 юни, ADA се търгуваше на $0,29, което е 2,67% увеличение на цената спрямо оценката от предишния ден.

$ADA Прогноза за цената

Bitcoin Cash скочи със 108% през последната седмица след отварянето на EDX Markets

След значителното увеличение на цените през последните няколко дни, биковете си взеха почивка, тъй като бичият импулс спира. Към момента на писане, цената на Cardano (ADA) се е сринала с 2,74% спрямо цената си от миналия ден и сега се търгува на $0,288.

ADA възвърна $0,288 като основно ниво на подкрепа, след като биковете не успяха да повишат цената. Оттеглянето може да се счита за типично явление предвид бързия скок на цените през последната седмица. Обемът на търговия с токена леко спадна през уикенда, с 24-часов спад от 25,45%. Пазарната капитализация на ADA е намаляла с 2,80% и е 10 милиарда долара по време на публикуване.

Освен това ценовата диаграма ADA/USD на TradingView показва, че монетата се търгува под 50-дневните и 200-дневните обикновени подвижни средни, което означава низходяща тенденция в краткосрочен и дългосрочен план. Към момента на анализа биковете губят контрол, а мечките могат да поемат обратно контрола над пазара, след като цената се понижи по-дълбоко.

Спот одобрението на ETF може да повлияе на цената на ADA

Струва си да следите внимателно как външните пазарни събития могат да повлияят на цената на ADA и оптимизма на инвеститорите. Освен това участниците на пазара трябва да наблюдават как се очакват промените в крипто пространството след одобрението би повлияло на цените на крипто активите, включително ADA.

Одобряването на серията от приложения за ETF от SEC би повишило легитимността на Биткойн. Също така, това би привлякло повече институционални инвеститори, които искат излагане на ливъридж на Биткойн чрез различни инвестиционни продукти, които в крайна сметка ще бъдат налични. Това подобрено настроение на инвеститорите може да се отрази на ADA и други криптовалути, като повиши цените им нагоре.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Cardano (ADA) скочи с 10% през последната седмица, предстоят ли още ралита?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Биткойн скочи със...
Биткойн скочи със 7% за 24 часа, тествайки критичното ниво на съпротива от $66 000

Биткойн пробива: скокове със 7% за 24 часа, тествайки ниво на съпротива от $66 000 В забележителен обрат на събитията Биткойнът (BTC) скочи...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) е изправен пред образуване на низходящ триъгълник

Shiba Inu (SHIB) е изправен пред образуване на низходящ триъгълник на фона на пазарни опасения Shiba Inu (SHIB), виден токен в екосистемата...

Анализ на Биткойн...
Анализ на Биткойн: Цената се покачва със 7,5%, очаква $74 000

Анализът на Биткойн предвижда следващата цел - 74 000 $, тъй като цената на BTC се опитва да задържи печалби от 7,5%. Биткойн (BTC) скочи до...

Знаково постижени...
Знаково постижение на MicroStrategy: Включване в MSCI World Index

Знаково включване на MicroStrategy в MSCI World Index: Прегръщане на възхода на криптовалутата MicroStrategy, известна с това, че държи...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!