Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase Commerce преустановява поддръжката на Bitcoin, Dogecoin и Litecoin за иновации в интелигентни договори

Coinbase Commerce...
Coinbase Commerce преустановява поддръжката на Bitcoin, Dogecoin и...

Coinbase Commerce променя стратегията, преустановява поддръжката на Биткойн, доджкойн и лайткойн

Лорън Доулинг, продуктовият ръководител в Coinbase Commerce, наскоро се обърна към значителна промяна във функционалността на платформата през уикенда, хвърляйки светлина върху промените в Coinbase Commerce и обосновката зад тях.

Според Dowling, Coinbase Payments вече няма да улеснява естествените транзакции, включващи Биткойн, доджкойн и лайткойн, позовавайки се на присъщите предизвикателства, породени от липсата на интелигентни договори. В бъдеще само потребители с регистриран акаунт в Coinbase ще имат способността да извършват транзакции, използвайки базирани на UTXO монети. Coinbase Payments, признат за собствен платежен шлюз на Coinbase, претърпя значителни модификации, основно водени от необходимостта да се адаптират към променящите се потребителски изисквания и динамиката на пазара.

Възприемане на технологичния напредък

В отговор на ескалиращите очаквания на потребителите, Coinbase Commerce въведе иновативен отворен протокол за плащания във веригата, използващ интелигентни договори и други технологии за виртуална машина на Ethereum (EVM). Тази трансформираща инициатива има за цел да облекчи оперативните и финансови ограничения, свързани с наследената система, като същевременно подобрява цялостното потребителско изживяване.

Обновеният Commerce продукт щателно записва данните за плащане във веригата, разширявайки поддръжката до разнообразен набор от активи, включително собствени токени и ERC-20 токени, в различни мрежи като Base, Polygon и Ethereum. По-специално, плащанията се преобразуват безпроблемно в USDC (USD Coin) във веригата, рационализирайки процеса на транзакция и осигурявайки ликвидност.

Подобрена гъвкавост за клиентите

Stellar (XLM) с ъпдейт на протокола за интелигентни договори

На клиентите се предоставя несравнима гъвкавост при извършване на транзакции, с възможността да използват всеки самостоятелен EVM портфейл, естествен актив или ERC-20 токени, включително опаковани Биткойни, на Ethereum Layer 2. Освен това потребителите могат да използват активи, съхранявани в техните акаунти в Coinbase , обхващащ видни криптовалути като Биткойн, лайткойн и доджкойн.

Даулинг подчерта непрактичността на внедряването на подобни функционалности в блокчейна на Биткойн без поддръжката на интелигентни договори и стабилни монети, което накара Coinbase да вземе трудното решение да прекрати естествената поддръжка на Биткойн и UTXO.

Отговор на общността и Outlook

Решението на Coinbase Commerce да оттегли поддръжката за местни Биткойн, доджкойни и други базирани на UTXO активи предизвика смесени реакции в крипто общността, като някои изразиха критика и разочарование. Mishaboar, по-специално, изрази недоволство от решението за платформата X, повтаряйки настроенията, изразени от няколко ентусиасти и притежатели на тези криптовалути.

В контрастиращо развитие, ентусиастите на Dogecoin с нетърпение очакват предстоящото голямо надграждане, планирано за края на февруари. Dogecoin Core 1.14.7, планиран за пускане на 27 февруари, обещава множество корекции и подобрения, подчертавайки ангажимента на проекта за непрекъснато подобрение и иновации.

В скорошна публикация в блога Dogecoin Foundation очерта своите стратегически цели за 2024 г., които включват подобряване на съществуващи инициативи, въвеждане на нови проекти като DogeBox и насърчаване на ангажираността на общността чрез инициативи за разширяване.

Публикацията на Николай Кръстев: "Coinbase Commerce преустановява поддръжката на Bitcoin, Dogecoin и Litecoin за иновации в интелигентни договори" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!