Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase търси одобрение от CFTC за нови фючърсни договори за крипто

Coinbase търси...
Coinbase търси одобрение от CFTC за нови фючърсни договори за крипто

Заявление на Coinbase за одобрение от CFTC за изброяване на фючърси на Dogecoin, Litecoin и Bitcoin Cash

В скорошно развитие Coinbase Global Inc., водеща американска борса за криптовалути, подаде заявление до Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), търсейки одобрение за изброяване на фючърсни договори за три видни цифрови актива: Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) и Bitcoin Cash (BCH). Заявлението, което беше подадено в четвъртък, 7 март, има за цел да разшири предложенията на Coinbase на регулирания фючърсен пазар на Съединените щати.

Coinbase търси самосертифициране за фючърси на Dogecoin, Litecoin и Bitcoin Cash

Писмата, изпратени от Coinbase до секретаря на CFTC Кристофър Къркпатрик, търсят самосертифициране съгласно Регламент 40.2 (a) на CFTC, за да изброят тези фючърсни договори. Това означава, че Coinbase не възнамерява да чака директно одобрение от CFTC, преди да започне да търгува с тези фючърсни продукти. Вместо това борсата потвърждава, че предложените договори са в съответствие със Закона за стоковата борса и разпоредбите на CFTC.

Dogecoin Futures ETF: Стъпка за общността на DOGE

Новината за подаването на документи от Coinbase беше посрещната с ентусиазъм от общността на Dogecoin. Потребителят на X Summers, който публикува за развитието, подчерта, че това може да бъде стъпка към Dogecoin Futures ETF. Потенциалното листване на Dogecoin фючърси в Coinbase се разглежда като важен крайъгълен камък за вдъхновената от мемовете криптовалута, която придоби огромна популярност през последните години.

Coinbase избира CFTC пред SEC за игра на фючърси на Dogecoin

Решението на Coinbase да подаде документи в CFTC, а не в Комисията за ценни книжа и борси (SEC), не е изненадващо, като се има предвид по-строгата позиция на SEC по отношение на криптовалутите. Много топ криптовалути, освен Биткойн, са категоризирани като ценни книжа от председателя на SEC Гари Генслер, което потенциално може да доведе до отхвърляне на предложението на Coinbase.

За разлика от това, CFTC е по-възприемчив към екосистемата на криптовалутата. Председателят на CFTC Ростин Бехнам наскоро заяви, че Ethereum се квалифицира като стока, което показва по-благоприятен подход към цифровите активи. Въпреки че това не гарантира одобрение за предложението на Coinbase, това предполага, че борсата има по-добри шансове пред CFTC.

Предложени подробности за договора и методи за уреждане

В своето подаване Coinbase предостави подробности за предложените фючърсни договори, включително размери на договорите, методи за сетълмент и структура. Борсата планира да използва референтен курс, предоставен от Market Vector за целите на сетълмента. Тази информация е от решаващо значение за потенциални инвеститори и търговци, които може да се интересуват от участие в тези фючърсни договори, след като станат достъпни.

Потенциално въздействие върху пазара на криптовалута

Grayscale търси одобрение от SEC за Bitcoin Mini Trust (BTC)

Листването на фючърси на Dogecoin, Litecoin и Bitcoin Cash в Coinbase може да окаже значително влияние върху пазара на криптовалута. Фючърсните договори позволяват на инвеститорите да спекулират с бъдещите движения на цените на тези цифрови активи, без реално да ги притежават. Това потенциално може да увеличи ликвидността и обемите на търговия за тези криптовалути.

Освен това въвеждането на регулирани фючърсни договори може да привлече повече институционални инвеститори към пазара на криптовалута. Институционалните инвеститори често предпочитат регулирани продукти, тъй като те осигуряват по-високо ниво на сигурност и прозрачност в сравнение с нерегулираните пазари.

Заключение

Подаването на Coinbase в CFTC за листване на фючърси на Dogecoin, Litecoin и Bitcoin Cash е значително развитие в индустрията на криптовалутите. Ако бъдат одобрени, тези фючърсни договори могат да открият нови възможности за инвеститори и търговци, като същевременно повишат легитимността и масовото приемане на тези цифрови активи.

Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива, ролята на регулираните фючърсни договори става все по-важна. Те предоставят начин на инвеститорите да управляват риска, да спекулират с движенията на цените и потенциално да хеджират своите позиции на спот пазара.

Потенциалното листване на Dogecoin фючърси в Coinbase е особено забележително, като се има предвид стремглавото нарастване на популярността на криптовалутата през последната година. Общността на DOGE с нетърпение очакваше подобно развитие и ако бъде одобрено, то може допълнително да затвърди позицията на Dogecoin като основен играч на пазара на криптовалута.

Въпреки това е важно да се отбележи, че CFTC все още не е отговорила на подаването на Coinbase и няма гаранция, че предложените фючърсни договори ще бъдат одобрени. Независимо от това, фактът, че Coinbase предприе тази стъпка, е положителен знак за индустрията на криптовалутите.

Публикацията на Сребрин Петров: "Coinbase търси одобрение от CFTC за нови фючърсни договори за крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!