Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase подаде искане за отхвърляне на делото на SEC, като го нарече „извънредна злоупотреба с процес“

Крипто борсата Coinbase (NASDAQ: COIN) подаде молба за отхвърляне на скорошното дело, заведено срещу нея от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

В делото се твърди, че Coinbase е улеснила нерегистрирана търговия с 12 цифрови токена, които са били считани за ценни книжа. Твърдението беше горещо оспорвано от борсата в последния й отговор.

Компанията твърди, че SEC прилага законите за ценните книжа към определени цифрови токени по начини, които значително се отклоняват от съществуващите правни рамки. Пол Гревал, главен правен директор на Coinbase, заяви, че твърденията на SEC „далеч надхвърлят съществуващото законодателство“ и следователно трябва да бъдат отхвърлени.

В правен документ, подаден в четвъртък до Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, Coinbase изрази загриженост относно тълкуването на законите за ценните книжа от SEC, предполагайки, че агенцията надхвърля законовите си правомощия.

Подаването на молба за отхвърляне подчертава решимостта на Coinbase да оспори делото на SEC. В искането за отхвърляне се твърди, че дори и всички твърдения в делото да са верни, ищецът няма валиден правен иск.

„Дори ако SEC беше прав, че активите и услугите, които идентифицира, са в обхвата на съществуващия регулаторен орган, това [юридическо] действие трябва да бъде отхвърлено на независими основания, че нарушава правата на Coinbase за надлежен процес и представлява извънредна злоупотреба с процес, “ Правният екип на Coinbase посочва в документацията.

Coinbase твърди, че въпросните активи не са ценни книжа

Coinbase иска отхвърляне на делото на SEC, твърди извънредна злоупотреба с процеса

Като правителствена агенция на САЩ, SEC изисква всяка платформа, улесняваща търговията с активи, които тя определя като ценни книжа, да трябва да се регистрира в нея.

Дефиницията на SEC за ценна книга включва инвестиционни договори, които са тълкувани от Върховния съд в теста Howey като включващи транзакции, при които лица инвестират пари в общо предприятие и очакват печалби предимно от усилията на други. В своя иск SEC посочи 12 крипто токена като ценни книжа, включително SOL, ADA, MATIC, SAND, FLOW, ICP, NEAR и DASH.

В заявката от четвъртък Coinbase твърди, че въпросните цифрови активи не са ценни книжа. „Нито един от активите, които SEC вече е идентифицирал, всъщност не е ценни книжа и поради тази и други причини вторичните транзакции с тези активи също не са ценни книжа“, се посочва в него.

Правният документ освен това отбелязва това, което компанията описва като несъответствия в решенията на SEC, подчертавайки, че SEC не е повдигнала възражения срещу шест от тези токени в предишните си сделки с Coinbase през 2021 г.

Освен това адвокатите на борсата твърдяха, че през 2021 г. SEC е обявила декларацията за регистрация на Coinbase с комисионната за ефективна, като по този начин е позволила на компанията да продаде своите акции на инвеститори, когато стане публична.

Одобрението последва обширен процес на преглед, който продължи няколко месеца и включваше задълбочени дискусии с Coinbase. Одобрението за регистрация позволи на Coinbase да търгува повече от 240 токена на своята спот борса, включително шест от 12-те токена, които сега са предмет на спор.

© 2023 The Block Crypto, Inc. Всички права запазени. Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Олег Димитров: "Coinbase подаде искане за отхвърляне на делото на SEC, като го нарече „извънредна злоупотреба с процес“" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!