Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase с искане за отхвърляне на делото срещу SEC

Coinbase с искане за...
Coinbase с искане за отхвърляне на делото срещу SEC

Coinbase подаде искане за отхвърляне на делото срещу SEC – Ето защо

Известната крипто борса Coinbase в момента се стреми да отхвърли обвиненията, отправени срещу нея от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

На 4 август адвокатите, представляващи Coinbase, подадоха молба за уволнение в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, твърдейки, че борсата не предлага ценни книжа и работи извън юрисдикцията на SEC по отношение на разпоредбите.

Още през юни SEC съди Coinbase по обвинения, че „работи като нерегистрирана борса за ценни книжа, брокер и клирингова агенция“.

Coinbase основава отхвърлянето на случая на Ripple срещу SEC, наред с други фактори

В искането си за отхвърляне в петък Coinbase твърди, че търговията с 12-те токена, подчертани в случая на SEC, не се квалифицира като транзакции с ценни книжа въз основа на съществуващите закони на САЩ, най-вече теста Howey.

Според борсата закупуването на тези токени е синоним на притежаването на бейзболни карти, тъй като няма договорни задължения за компанията за бейзболни карти да работи за поскъпване на стойността на тези карти, както в случай на действително закупуване на акции в компанията.

Изявление от преписката гласи: … транзакциите през платформата на Coinbase и Prime не са и не включват договорни задължения за предоставяне на бъдеща стойност, отразяваща приходите, печалбите или активите на даден бизнес. Това са продажби на стоки, като задълженията на двете страни се освобождават изцяло в момента, в който цифровият токен бъде доставен в замяна на плащане. В жалбата на SEC не се твърди друго. Освен това Coinbase също се позовава на случаите  Ripple срещу SEC, заявявайки, че аргументите, изложени от комисията и в двата случая, са доста сходни.

През юли американският съдия Аналиса Торес постанови, че програмните продажби на XRP на инвеститори на дребно не нарушават съществуващ закон за ценните книжа. Използвайки този примерен случай, Coinbase подкрепя своята петиция, заявявайки, че „продажбите на вторичния пазар на всички тези токени (криптовалути) са продажби на активи, без да носят договорни задължения след продажбата“.

Coinbase подаде искане за отхвърляне на делото на SEC, като го нарече „извънредна злоупотреба с процес“

В допълнение, крипто борсата също така се справя с таксите на SEC за работа като „брокер на инвестиционни договори“ поради своята услуга за портфейли без попечителство. Coinbase заявява, че токенът NEXO, подчертан в този конкретен сценарий от финансовия регулатор, е подобен на другите 12 токена, тъй като не дава дял в нито едно предприятие и не може да бъде наречен ценна книга.

И накрая, адвокатите на Coinbase заявиха, че обвиненията на SEC срещу програмата за залагане на борсата са неадекватни, тъй като Coinbase служи само като среда за залагане, без да предлага никакви управленски услуги на своите клиенти за залагане.

Общата крипто пазарна капитализация се оценява на $1,22 трилиона на 4-часовата графика

SEC е нарушила надлежния процес, казва CLO на Coinbase

Коментирайки искането на Coinbase за уволнение, главният правен директор на борсата, Пол Греуал, в социалната медийна платформа X, каза, че SEC е пренебрегнала надлежния процес и е пренебрегнала съществуващите правни прецеденти в резултат на делото срещу борсата.

Според Grewal SEC е работила извън своята юрисдикция, както е определено от Конституцията на САЩ. Той каза:

Нашият основен аргумент е прост – ние не предлагаме „инвестиционни договори“, тъй като този термин е тълкуван от десетилетия на Върховния съд и други задължителни прецеденти. Игнорирайки този прецедент, SEC е нарушила надлежния процес, злоупотребила е с правото си на преценка и се е отказала от собствените си предишни тълкувания на законите за ценните книжа. Игнорирайки този прецедент, SEC потъпка строгите граници на основните си правомощия, определени от Конгреса.

Съгласно заповедта за график на съда, SEC се очаква да подаде отговор на петицията на Coinbase до 3 октомври, докато има определен краен срок на 11 август за представяне на всички бележки на amicus в подкрепа на своя случай.

Публикацията на Георги Шопов: "Coinbase с искане за отхвърляне на делото срещу SEC" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!