Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase спира търговията с токени PlayDapp на фона на хакване

Coinbase спира...
Coinbase спира търговията с токени PlayDapp на фона на хакване

Coinbase временно спира търговията с токени PlayDapp на фона на хакване: Последни актуализации

В отговор на скорошен пробив в сигурността, довел до кражба на 200 милиона PLA токена, Coinbase предприе бързи действия, като временно спря дейностите по търговия и прехвърляне на токена на PlayDapp. Решението следва координирани усилия на екипа на PlayDapp за смекчаване на въздействието от хакването и защита на потребителските активи.

Новината за хакването първоначално се появи в четвъртък чрез Cyvers Alerts на X (бивш Twitter), като екипът на PlayDapp бързо потвърди пробива и започна контакт с партньорски борси за прилагане на защитни мерки. Като част от техния отговор, големите централизирани борси (CEX) бяха помолени да спрат услугите за депозит и теглене в светлината на инцидента, като властите бяха своевременно уведомени.

В проактивен ход, за да информира потребителите, PlayDapp издаде спешно известие в понеделник, в което очертава текущото разследване и очертава временни мерки за ограничаване на последиците за притежателите на PLA. Coinbase, в съответствие с тези усилия, обяви спирането на PLA търговията и трансферите през своите платформи, подчертавайки ангажимента си към безопасността на клиентите.

Известието подчертава съвместния характер на разследването, подчертавайки партньорствата с борси, разузнавателни фирми за блокчейн, експерти по сигурността и правоприлагащи агенции. Освен това PlayDapp разшири искането си до децентрализираните борси (DEX) за спиране на всички дейности по ликвидност и пул, свързани с PLA, цитирайки ролята им в възпрепятстването на опитите на хакера да разпръсне откраднати токени.

Въпреки усилията за преговори с хакера за връщане на средствата, последваха последващи атаки, довели до издаването на допълнителни 1,59 милиарда PLA токена. На фона на продължаващите разследвания на методите за проникване, потребителите бяха призовани да спрат транзакциите в подготовка за процес на миграция, базиран на моментна снимка на притежаваните токени.

PlayDapp активно се ангажира с борси, за да определи оптималното решение за миграция, с планове за прехвърляне на засегнатите потребители към PDA, надграден токен, предлагащ подобрени функции за сигурност, като внедряване на множество подписи и разделяне на права за запис. Засегнатите потребители ще бъдат възстановени в съотношение 1:1, с координация между PlayDapp и CEXes за улесняване на процеса.

Въздействие на пазара и колебания на цените

След новините за хакването PLA претърпя значителен спад на цената, падайки от $0,1823 на $0,1498, според данните на CoinMarketCap. Оттогава цената на токена се стабилизира в диапазона $0,14-$0,16, отразявайки пазарната несигурност на фона на продължаващите развития.

Съобщението на Coinbase за спирането на търговията допълнително повлия на цената на PLA, като през последните седем дни се наблюдава спад от 13,35%. Въпреки това, скорошна актуализация, описваща плана за миграция, видя обрат в настроенията, като цената на PLA претърпя скок от 1,2% през последния час и увеличение от 3,7% през предходните 24 часа, търгувайки се на $0,1524.

Заключение

Временното спиране на търговията с PLA на Coinbase подчертава ангажимента на платформата да даде приоритет на сигурността на потребителите след хака на PlayDapp. Докато разследванията продължават и плановете за миграция се разгръщат, заинтересованите страни остават бдителни, като динамиката на пазара отразява променящия се пазар на сигурността и устойчивостта на криптовалутите. Очаквайте нови актуализации с развитието на ситуацията.

Публикацията на Николай Кръстев: "Coinbase спира търговията с токени PlayDapp на фона на хакване" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!