Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

DFINITY Foundation с иновации в Web3 и AI

Безвъзмездният фонд от 20 милиона долара на DFINITY Foundation предизвиква иновации в развитието на Web3 и AI в цяла Азия

В значителна стъпка, насочена към стимулиране на растежа и приемането на блокчейн и AI технологиите в Азия, фондацията DFINITY, ключов участник в блокчейна на Интернет компютърния протокол (ICP), въведе ICP Asia Alliance. Тази инициатива е придружена от значителен безвъзмезден фонд от 20 милиона долара, специално предназначен за подкрепа на иновативни проекти в региона.

ICP Asia Alliance, основен играч в поддържането на Web3 и AI екосистемата в Азия, е посветен на насърчаването на приемането на блокчейна на интернет компютъра. Това съвместно усилие обединява различни заинтересовани страни, включително държавни органи, инвеститори, технологични предприемачи, университети, разработчици и членове на общността. Чрез насърчаване на сътрудничеството, образованието и иновациите, Алиансът има за цел да даде възможност на хората, бизнеса и общностите да използват трансформиращия потенциал на Web3 и AI технологиите.

Доминик Уилямс, основател и главен учен на фондация DFINITY, подчерта решаващата роля на Азия в растежа на интернет компютъра и по-широката Web3 екосистема. Той отбеляза, че голяма част от ранната поддръжка за ICP и DFINITY идва от Азия, където са базирани някои от най-талантливите разработчици на ICP. По-специално Хонконг се превърна в глобален крипто център благодарение на правителствените инициативи, възприемащи технологията Web3, което го прави идеално място за стартирането на ICP Asia Alliance.

През последните години има забележима тенденция Web3 и блокчейн компаниите да разширяват дейността си в Азия, утвърждавайки региона като глобален център за Web3 и блокчейн иновации. Прогресивните регулаторни рамки във финансови центрове като Хонконг и Сингапур допълнително подкрепиха този растеж. Със силна основа, фондът за безвъзмездни средства на ICP Asia Alliance е готов да отключи пълния потенциал на азиатските разработчици в изграждането на инфраструктурата за бъдещето на Web3 в интернет компютъра.

Dfinity Foundation предлага безвъзмездни средства от $5 милиона за проекти с изкуствен интелект, подкрепени от ICP токени!

ICP демонстрира своя ангажимент за насърчаване на растежа в Азия чрез създаването на няколко ICP.Hubs в целия регион, включително Хонг Конг, Индия, Малайзия, Филипините, Южна Корея, Индонезия и Сингапур. Тези центрове играят жизненоважна роля в култивирането на процъфтяваща ICP общност чрез насърчаване на осведомеността и приемане, предлагане на образователни програми, формиране на стратегически партньорства и ускоряване на проекти. В сътрудничество с членовете на Алианса, ICP.Hubs ще ръководи разработването на ICP решения в ключови региони. Освен това DFINITY е в процес на формиране на стратегически партньорства с различни институции и организации в Азия, които се очаква скоро да се присъединят към Алианса.

Г-н Уилямс изтъкна мисията на Алианса да обедини различни заинтересовани страни в цяла Азия в насърчаването и разширяването на интернет компютърната блокчейн в региона. Като улеснява сътрудничеството между публичния и частния сектор, Алиансът има за цел да разгърне напълно потенциала на ICP за стимулиране на иновациите и цифровата трансформация в Азия. Със своето богатство от таланти и подкрепяща регулаторна среда, Азия е готова да поеме водеща роля в следващата фаза на блокчейн революцията.

Важно е, че Алиансът се ангажира с приобщаване и предоставя подкрепа за широка гама от проекти, обединяващи членове на общността, разработчици, предприемачи и образователни институции. Тази инициатива играе ключова роля в напредъка във възприемането на интернет компютърната блокчейн технология в цяла Азия.

Фондацията DFINITY, организация с нестопанска цел, включваща водещи криптографи, компютърни учени и експерти по разпределени изчисления, е посветена на прехода на облачните изчисления към напълно децентрализирано състояние. Възползвайки се от богатия си опит, фондацията създаде Интернет компютъра и продължава да играе важна роля в развитието на мрежата.

Стартирането на ICP Asia Alliance и съпътстващия го безвъзмезден фонд от 20 милиона долара бележат нова ера на растеж и иновации в азиатското пространство Web3 и блокчейн. Със своя подход на сътрудничество и ангажимент за насърчаване на приемането, Алиансът е готов да ускори развитието на авангардни блокчейн и AI технологии в целия регион. Позицията на Азия като глобален център за тези трансформиращи технологии ще се засили допълнително благодарение на инициативи като ICP Asia Alliance.

Публикацията на Милчо Атанасов: "DFINITY Foundation с иновации в Web3 и AI" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!