Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Dota 2, професионалистите от Rocket League „искат да изследват“ Web3 и Blockchain Gaming

Докато разработчиците на игри изглежда мразят идеята Web3 да навлезе в игрите, играчите, които се състезават в турнири за игри, за да си изкарват прехраната, са по-отворени да изпробват блокчейн игрите.

Професионалният играч на Dota 2 Ерик Енгел за Gaimin Gladiators, по-известен с геймърския си етикет „Tofu“, изрази мислите си относно Web3 и как може да помогне на геймърите в изявление, изпратено до Cointelegraph.

Енгел, който е спечелил над $400 000 от различни големи турнири в Dota 2 състезателната игрална сцена, каза, че е освежаващо да видиш компаниите да правят „повече от игри, отколкото просто от игри“. Той обясни:

„Идеята за блокчейн игри все още е нова и разширяваща се тема за повечето от нас и това е нещо, което искам да проуча повече в бъдеще. Ако това ще подобри игрите и ще ги направи още по-възнаграждаващи, тогава това определено е нещо, за което трябва да внимавате в бъдеще.“

В допълнение, Engel вярва, че Web3 има функции, които „наистина се чувстват полезни за играча“ и изрази, че е развълнуван да види какво ще измислят компаниите в бъдеще.

Професионалният геймър от Rocket League Max Ng, известен с геймърския си етикет „Maxeew“, също повтори чувствата на Engel. Според Ng той наистина харесва идеята игрите да се разработват по различен начин. Той каза:

„Идеята зад добавянето на нови технологии и функции е нещо, от което почти всяка игра може да се възползва, особено когато е нещо, което може да възнагради времето и разходите на потребителите за самата игра.“

Нг каза, че въпреки че вече е разглеждал игри, базирани на блокчейн, той никога не ги е опитвал лично. Геймърът обаче каза, че ще започне да се занимава с това, след като натовареният състезателен сезон на игрите приключи.

Междувременно Джоузеф Търнър, съоснователят на Gaimin Gladiators – организацията, към която принадлежат Engel и Ng – каза, че първоначалното появяване на Web3 игри, изградени в рамките на децентрализираното финансово пространство, „изплаши много големи издатели“.

Тайните на крипто професионалистите не искат да знаете

През 2021 г. Valve Corporation — разработчиците на популярни заглавия на видеоигри като Dota 2 и Half-Life — премахна базирани на блокчейн игри от своя пазар за игри, Steam. Компанията актуализира своите указания, за да забрани игри, които издават криптовалути или незаменими токени.

Търнър описа Valve като "изключително традиционна" компания за игри и каза, че фирмата няма да се гмурне в Web3, както направиха други компании. Въпреки това Търнър вярва, че приливът ще се промени. „Въпреки че разбирам защо Valve направиха изявленията, които направиха, чувствам, че тяхната позиция ще се промени бързо с течение на времето“, каза той.

Освен интегрирането на Web3 с игри, изпълнителният директор на организацията за игри насърчи блокчейн проектите да бъдат включени в професионалната игрална сцена. „Силно вярвам, че светът на Web3 трябва директно да ангажира конкурентната игрална индустрия“, добави Търнър.

Уолтър Лий, партньорски растеж и лидер на GameFi във веригата BNB — която започна да навлиза в конкурентната среда на игрите чрез партньорство с Gaimin Gladiators — каза, че Web3 и блокчейн технологията могат да дадат възможност на традиционните игрови екосистеми.

От токенизирането на активи в играта до други случаи на употреба, като механизъм за генериране на произволни числа, който може да се провери във веригата, Лий вярва, че „потенциалът е огромен.“ В допълнение, изпълнителният директор също вярва, че поради скоростта на растеж на Web3 игрите, един ден ще се нарича просто игра.

Изпълнителният директор също подчерта, че Web3 предлага много възможности и за професионалните геймъри. Той обясни:

„Има вълна от много интересни предстоящи игри от различни нови студия. Някои от тези заглавия може потенциално да спечелят огромна популярност и да генерират нови вълнуващи лиги за електронни спортове за индустрията.“

Лий вярва, че геймърите също могат да изградят своята марка и потоци от приходи в Web3: „Играчите ще могат да поддържат и изграждат в индустрията с по-малка зависимост от фирма за електронни спортове; това балансира търсенето между фирмите за електронни спортове и играчите“, каза той.

Списание: Web3 Gamer: Shrapnel удивява в GDC, Undead Blocks hot take, Second Trip

Публикацията на Наталия Иванова: "Dota 2, професионалистите от Rocket League „искат да изследват“ Web3 и Blockchain Gaming" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!