Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Blockchain срещу App Store: Законодателите на САЩ изследват сблъсъка в технологичните иновации

Въведение

Тъй като блокчейн технологията и незаменимите токени (NFT) набират скорост, техният потенциален сблъсък с насоките на платформата, по-специално насоките на App Store на Apple, се разглежда внимателно. Представителите на САЩ Гус Билиракис и Ян Шаковски изразиха загриженост относно ограничителния характер на тези насоки и потенциалния им задушаващ ефект върху нововъзникващите технологии. В писмо до главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук те поставиха под съмнение баланса между сигурност и конкуренция, с акцент върху „олекотените“ версии на крипто приложения и въздействието върху иновациите в блокчейн.

Насоки на App Store и иновации в блокчейн

Представителите подчертаха тенденцията на Apple да налага създаването на „олекотени“ версии на крипто приложения, цитирайки случая с популярната базирана на блокчейн игра „Axie Infinity“. Това породи опасения относно използването на App Store като конкурентен инструмент, който може да ограничи по-широкия обхват на блокчейн иновациите.

Балансиране на сигурността и конкуренцията

Докато Apple твърди, че тези ограничения повишават сигурността чрез създаване на оградена градина, има опасения, че те могат да бъдат използвани и като оръжие срещу конкуренти. Законодателите подчертаха необходимостта от намиране на баланс между сигурността и насърчаването на иновациите в бързо развиващия се технологичен пейзаж.

Технологичното лидерство на САЩ е заложено на карта

Законодателите изследват политиките на App Store на Apple относно блокчейн, NFT

Значително безпокойство, повдигнато от представителите, е потенциалното въздействие на тези политики върху технологичното лидерство на САЩ. Разбирането на пълната степен на въздействието на насоките е от решаващо значение, за да се гарантира, че те не възпрепятстват иновациите и не застрашават позицията на Америка в глобалния технологичен пейзаж.

Насърчаване на прозрачност и отчетност

Законодателите потвърдиха ангажимента си да насърчават прозрачността и да държат Big Tech отговорни за монополно поведение. Те имат за цел да създадат равни условия в рамките на индустрията, позволявайки на американската изобретателност да продължи да процъфтява.

Крипто пазарът процъфтява въпреки потискането на иновациите

На фона на опасенията относно потискането на блокчейн иновациите, глобалният крипто пазар продължава да процъфтява. С почти 1% печалба през последните 24 часа и обща оценка от $1,147 трилиона, пазарът показва устойчивост пред предизвикателствата.

Заключение

Сблъсъкът между насоките за платформата и нововъзникващите технологии като блокчейн и NFT привлича вниманието на законодателите в САЩ. Въпреки че фокусът е върху насоките на App Store на Apple, основната грижа е да се гарантира, че иновациите няма да бъдат задушени и че технологичното лидерство на Америка остава непокътнато. Тъй като технологичният пазар се развива, постигането на правилния баланс между сигурността и насърчаването на иновациите е от решаващо значение за една процъфтяваща и конкурентна технологична индустрия. Устойчивостта на крипто пазара сред тези предизвикателства демонстрира потенциала му да се адаптира и расте въпреки пречките по пътя си.

Публикацията на Георги Шопов: "Blockchain срещу App Store: Законодателите на САЩ изследват сблъсъка в технологичните иновации" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Средносрочна перс...
Средносрочна перспектива на Биткойн: Проучване на бичи и мечи перспективи

Оценка на средносрочната перспектива на Биткойн: съображения и съзерцания @AltcoinSherpa споделя прозрения за средносрочната траектория на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!