Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Финансовата криза на OpenAI засенчва ли потенциала на ChatGPT в крипто сферата?

През последните години ChatGPT се превърна в революционен AI чатбот, демонстриращ бърз напредък в своята производителност и използваемост в различни сектори. От сферите на блокчейн и Биткойн до процъфтяващите индустрии на изкуствата и развлеченията, потенциалът на ChatGPT беше очакван след първоначалното му представяне. Но под облика на успеха се крие надвиснало затруднение, което застрашава както бъдещето на ChatGPT, така и потенциала му да повлияе на пазара на криптовалутата.

Трудна производителност и намаляваща ангажираност на потребителите

Въпреки първоначалните триумфи, последните данни показват тревожна тенденция. Ефективността на ChatGPT изглежда намалява, въпреки продължаващите усилия на OpenAI да подобри възможностите му. Изненадващо, отговорите на чатбота претърпяха спад, което контрастира с намеренията на компанията за подобрение.

Онлайн присъствието на ChatGPT преживява низходяща спирала. Списание Analytics India Magazine хвърля светлина върху обезпокоителния спад в потребителската активност на уебсайта ChatGPT през първата половина на текущата година. Такава намаляваща ангажираност на потребителите налага всеобхватни разследвания и стратегически интервенции за обръщане на тази пагубна траектория.

Отделно проучване на аналитичната фирма SimilarWeb потвърждава тези открития, разкривайки значително намаляване на броя на потребителите от юни до юли. Спадът от 1,7 милиарда през юни до 1,5 милиарда потребители през юли показва значителен спад в обхвата и влиянието на ChatGPT. Важно е да се отбележи, че тези цифри изключват данните от използването на API и изтеглянията на мобилни приложения.

Оперативните разходи за поддържане на ChatGPT са зашеметяващи. Списанието Analytics India Magazine съобщава, че OpenAI харчи $700 000 дневно, за да поддържа операциите на AI chatbot. Финансовото напрежение е очевидно, тъй като всяко потребителско запитване възлиза на приблизително 36 цента. Тези оперативни разходи дори не включват допълнителни разходи, като закупуване на графични процесори (GPU) от големи компании като NVIDIA.

Разчитането на криптовалутния сектор на ChatGPT е изправено пред несигурност

Code Interpreter на OpenAI ще прекрои финансовата индустрия?

Потенциалното въздействие на ChatGPT върху криптовалутната индустрия е огромно. Неговите аналитични възможности му дават възможност да анализира пазарни данни, да идентифицира печеливши възможности за търговия и да прогнозира бъдещи тенденции. Симбиотичната връзка между инициативите на технологичната индустрия за AI и нарастването на инвестициите в криптовалута е неоспорима. Тази връзка може дори да е повлияла на обикновените инвеститори да изследват криптовалути, свързани с AI.

Кумар Гаурав, главен изпълнителен директор на Cashaa, подчертава трансформиращия потенциал на ChatGPT в сферата на криптовалутите. Функциите за анализ и автоматизация на чатбота с изкуствен интелект обещават да революционизират начина, по който функционира индустрията на криптовалутите.

Но потенциалното финансово затруднение на OpenAI хвърля сянка на несигурност върху зависимостта на сектора на криптовалутите от ChatGPT. Анализът на пазара в реално време на чатбота дава възможност на търговците да вземат информирани решения, да се ориентират в пазарните тенденции и да изпълняват бързи транзакции. Без аналитичната мощ на ChatGPT, гъвкавостта на крипто търговците в отговор на пазарните колебания може да бъде компрометирана. Пропуснатите възможности за печалба и предизвикателствата при адаптирането към непрекъснато променящата се пазарна динамика може да станат по-чести.

Амбициите и предизвикателствата на OpenAI

Компанията активно проучва алтернативни източници на приходи, докато OpenAI се бори с надвисналата заплаха от фалит. Въпреки амбициозната цел за достигане на годишни приходи от 200 милиона долара през 2023 г. и 1 милиард долара през 2024 г., финансовият път е труден. OpenAI отчете значителна загуба от 540 милиона долара от стартирането на ChatGPT, което отразява сериозността на предизвикателствата, които има.

Последствията от настоящите борби на OpenAI надхвърлят съдбата му, засягайки по-широкия пазар на криптовалутите. Потенциалният колапс на технологична мощ като OpenAI може да остави празнота на пазара, засягайки иновациите, напредъка и разчитането на управлявани от AI инструменти като ChatGPT в сектора на криптовалутите.

Въпреки че напредъкът на ChatGPT е оставил незаличима следа в различни индустрии, тревожната финансова ситуация в OpenAI хвърля сянка върху продължаващото му въздействие. Тъй като секторът на криптовалутите е изправен пред перспективата да загуби жизненоважен аналитичен инструмент, съдбата на ChatGPT и неговия производител, OpenAI, остава несигурна. Симбиотичната връзка между напредъка на ИИ и иновациите в криптовалутите виси на косъм в очакване на решението на финансовия ребус на OpenAI.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Финансовата криза на OpenAI засенчва ли потенциала на ChatGPT в крипто сферата?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!