Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

FTX продава 1,6 милиарда долара в заключени токени Solana на големи крипто играчи

FTX продава 1,6...
FTX продава 1,6 милиарда долара в заключени токени Solana на големи...

FTX разтоварва 25 милиона заключени Solana токени по $64 всеки

В изненадващ ход на фона на текущата им процедура по несъстоятелност, FTX успя да продаде неиздадени токени Solana (SOL) на стойност приблизително $1,6 милиарда. Продажбата включваше около 25 милиона SOL токена, които бяха продадени на цена от $64 всеки, което представлява близо 6% от общия тираж на SOL, според данни от CoinMarketCap.

Pantera и Galaxy Trading сред купувачите на SOL токени с отстъпка

Купувачите на тези токени включват видни имена в индустрията на криптовалутите, като Pantera и Galaxy Trading. Тези инвеститори са осигурили значителна сделка, като се има предвид, че SOL в момента се търгува на около $180 за токен на открития пазар. Покупката на тези токени на намалена цена повдигна вежди и предизвика дискусии в крипто общността.

Продадени Solana токени, за да останат заключени за още четири години

Един от уникалните аспекти на тази продажба е, че продадените токени Solana първоначално бяха заключени, което означава, че не могат да бъдат незабавно продадени на пазара. Съгласно условията на тази сделка обаче токените ще бъдат обект на нов период на блокиране от четири години, преди да могат да се търгуват свободно. Този удължен период на блокиране добавя елемент на дългосрочен ангажимент и потенциален недостиг към закупените токени.

Кредиторите на FTX ще получат по-малко средства поради продажбата

Продажбата на тези токени Solana предизвика значителни дискусии в крипто общността, главно защото предполага, че кредиторите на FTX ще получат значително по-малка сума пари в резултат на тази транзакция. Решението да се продаде такъв значителен брой токени на намалена цена по време на процеса на фалит повдигна въпроси относно приоритетите и стратегиите, използвани от ръководството на FTX.

Основни крипто играчи показват силен интерес към Solana чрез покупката

Въпреки противоречията около продажбата, тя подчертава силния интерес, който значими играчи в индустрията на криптовалутите имат към Solana. Желанието на компании като Pantera и Galaxy Trading да придобият толкова голям брой токени, дори и с четиригодишен период на блокиране, демонстрира тяхната увереност в дългосрочния потенциал и стойността на екосистемата Solana.

Solana DEX надхвърля 60 милиарда долара в мартенския обем на търговия

Блокчейнът Solana привлече значително внимание през последните години поради своите възможности с висока производителност, ниски транзакционни разходи и нарастваща екосистема от децентрализирани приложения (dApps). Платформата привлече разработчици и проекти в различни сектори, включително децентрализирано финансиране (DeFi), незаменими токени (NFT) и игри.

Потенциално въздействие върху пазара и екосистемата на Solana

Очаква се продажбата на тези заключени токени Solana от FTX да има последици за пазара на Solana и неговата екосистема. Дългосрочният период на блокиране от четири години може да допринесе за намаляване на циркулиращото предлагане на SOL токени, потенциално да повлияе на тяхната ценова динамика. Освен това, участието на големи крипто играчи като Pantera и Galaxy Trading може да доведе до повишено внимание, инвестиции и развитие на екосистемата на Solana.

Тъй като криптовалутната индустрия следи отблизо разгръщащите се събития около фалита на FTX и продажбата на тези токени Solana, остава да се види как този ход ще се отрази на по-широкия крипто пазар. Продажбата предизвика дискусии относно оценката на криптовалутите, стратегиите, използвани от затруднени компании, и влиянието на големите инвеститори в индустрията.

Текущо развитие и бъдещи последици

Крипто общността с нетърпение очаква допълнителни подробности и актуализации относно продажбата на тези заключени токени Solana и как това ще оформи бъдещето както на FTX, така и на екосистемата Solana. Тъй като ситуацията продължава да се развива, за инвеститорите, търговците и ентусиастите е изключително важно да бъдат информирани за последните новини и анализи около това значимо събитие в крипто света.

Продажбата на заключени токени Solana на стойност 1,6 милиарда долара от FTX на големи крипто играчи като Pantera и Galaxy Trading предизвика вълни в индустрията, повдигайки въпроси, разпалвайки дискусии и подчертавайки сложната динамика в непрекъснато развиващия се пазар на криптовалутите.

Публикацията на Георги Минев: "FTX продава 1,6 милиарда долара в заключени токени Solana на големи крипто играчи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!