Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Gemini Exchange поема SEC за предполагаеми нерегистрирани ценни книжа

В съдебна драма, която привлече вниманието на крипто индустрията, борсата за криптовалута Gemini отговори на дело от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Съдебното действие се съсредоточава върху Gemini Earn, услуга, която улеснява заемането на крипто активи като Биткойн на Genesis, и твърдението на SEC, че е нарушила разпоредбите за ценни книжа.

Контраходът на Близнаци

Законните представители на Gemini подадоха писмен отговор на 18 август 2023 г. в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк. Документът категорично твърди, че твърденията на SEC са слаби и им липсва яснота. Той подчертава, че SEC трябва първо да идентифицира нерегистрираната ценна книга и след това да опише подробно продажбата или предложението за продажба на тази ценна книга, което според нея SEC не е направила.

Отговорът също повдига основни въпроси относно предполагаемата сигурност, като например кога е била продадена, купувачът и продавачът и предложената или таксувана цена. Той призовава съда да отхвърли жалбата, като се позовава на ясния смисъл на Закона за ценните книжа и основните правни принципи.

Спорна история

Ripple са нерегистрирани ценни книжа?

Правният спор между Gemini и SEC беше белязан от силни аргументи и публични изявления. На 27 май Gemini заяви, че транзакциите в рамките на програмата Gemini Earn са по същество заеми, а не ценни книжа, и поиска отхвърляне на жалбата.

Публичният дискурс ескалира, когато Джак Боъм, съдружник-основател на JFB Legal, направи изявление в X (бивш Twitter), критикувайки променящите се аргументи на SEC и описвайки позицията на регулатора като непоследователна и объркваща.

Разгръщащата се съдебна битка между Gemini и SEC е повече от единичен спор; това е отражение на по-широките предизвикателства и несигурности в процъфтяващото поле на цифровите финанси. Резултатът от случая може да постави нови стандарти за спазване и регулиране в индустрията на криптовалутите.

Тъй като правни експерти и наблюдатели от индустрията следят отблизо развитието, случаят подчертава развиващия се характер на регулаторния надзор в сектора на финансовите технологии. Решението може да оформи бъдещите действия на регулаторите и да повлияе на начина, по който другите борси за криптовалута и доставчиците на финансови услуги подхождат към спазването на изискванията.

Публикацията Gemini Exchange поема SEC за предполагаеми нерегистрирани ценни книжа за първи път се появи на 24 Crypto News.

Публикацията на Роберт Петров: "Gemini Exchange поема SEC за предполагаеми нерегистрирани ценни книжа" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Биткойн (BTC) е и...
Биткойн (BTC) е изправен пред критичен момент с $1,01 милиарда в дълги ликвидации

Биткойн (BTC) на кръстопът: $1,01 милиарда в дълги ликвидации сигнализират за критичен момент Биткойн (BTC) се намира в ключов момент, когато...

Cardano (ADA) е г...
Cardano (ADA) е готов за потенциално рали

Cardano (ADA) е готов за потенциално рали: Метриките във веригата сигнализират за възможност за закупуване Cardano (ADA) може да е на ръба на...

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!