Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Richard Heart, Hex, PulseChain, съден от SEC за нерегистрирани ценни книжа, измама

Ричард Шулер, известен като Ричард Харт, е изправен пред съдебен процес, в който се твърди, че е набрал над 1 милиард долара в нерегистрирани предложения на ценни книжа в три проекта и е използвал инвеститорски средства за лични разходи.

Интернет личността Ричард Шулър, често идентифициран като Ричард Харт, в момента е изправен пред съдебен процес, заведен от SEC на САЩ. Обвиненията са свързани с неговите проекти — Hex, PulseChain и PulseX, за които се твърди, че са събрали над 1 милиард долара чрез три различни нерегистрирани предлагания на ценни книжа, започвайки през 2019 г.

Делото, заведено в понеделник, 30 юли, също обвинява Heart в измама. Твърди се, че той е използвал средствата на инвеститорите за свои лични интереси, присвоявайки техния капитал за закупуване на луксозни артикули за лична употреба. Харт беше разпространил схващането, че тези инвестиции ще проправят пътя за изключителни финансови печалби, като твърдението му, че Hex е създаден да бъде „най-бързо поскъпващият актив, познат на човечеството“, според SEC.

Richard Heart (@RichardHeartWin | $HEX) е съден от SEC за измама с ценни книжа pic.twitter.com/pyiiAja8qO

— Съмърс (@SummersThings) 31 юли 2023 г

Въпреки обещанията, че проектите са проектирани с благородната цел да подкрепят свободата на словото, Heart не спомена, че значителна част от парите на инвеститорите на PulseChain са изразходвани за личен лукс.

Може също да харесате: HEX заплашва да се разпадне, тъй като създателят Ричард Харт е изправен пред обвинения в измама

U.S. SEC съди Richard Heart, Hex, PulseChain за нерегистрирани ценни книжа, обвинения в измами

И PulseX, и PulseChain, които стартираха на 13 май, претърпяха бурно начало с проблеми, свързани с високи такси за транзакции, проблеми с ликвидността и уязвимости към експлойти. Токените на тези проекти — HEX, PLS и PLSX — станаха свидетели на спад на цената след стартирането им.

Този предполагаем портфейл на Ричард Харт, според твърденията на SEC, в момента държи $35 милиона в DAI и е изпратил $26,9 милиона чрез Tornado Cash pic.twitter.com/Gnmug9MusB

— Конър (@jconorgrogan) 31 юли 2023 г

В изненадващ обрат SEC също така твърди, че Heart често се позовава на федералните закони за ценните книжа в своите потоци на живо в YouTube и други публични съобщения. Въпреки това той призна, че успехът на проектите му зависи до голяма степен от личните му начинания.

На своя уебсайт и по време на маратонско седемчасово предаване на живо в YouTube, Heart подчерта потенциала на Hex за финансова възвръщаемост, като твърди, че е програмиран да надмине Ethereum (ETH). Heart дори твърди, че това е започнало да се случва, както се вижда от увеличението на цената на Hex в първите дни.

Към момента Heart не е публикувал коментар относно тези твърдения. Ерик Вернер, директор на регионалния офис на SEC Forth Worth, заяви, че делото има за цел да защити инвеститорската общественост и да накара Харт да носи отговорност за действията си.

Прочетете повече: US SEC може да предприеме строги мерки срещу HEX

Публикацията на Тодор Цонев: "Richard Heart, Hex, PulseChain, съден от SEC за нерегистрирани ценни книжа, измама" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!