Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Goldman Sachs обмисля излизане от партньорство с Apple, премества фокуса върху финансовите услуги

Goldman Sachs Group Inc, водеща компания за инвестиционно банкиране и финансови услуги, обмисля излизане от партньорството си с Apple Inc (AAPL.O), според доклади на Wall Street Journal. Сътрудничеството между двата гиганта започна през 2019 г. с пускането на виртуална кредитна карта. Според доклада Goldman Sachs в момента обсъжда с American Express Co евентуално поемане на кредитната карта на Apple и други съвместни предприятия.

През април Apple стартира високодоходна спестовна сметка за притежатели на Apple Card в сътрудничество с Goldman Sachs.

Разместване на приоритетите

Съюзът на Goldman Sachs с Apple, който значително тласна производителя на iPhone в сферата на финансите, привлече внимание и успех през годините. Неотдавнашните разговори между банката и American Express обаче показват потенциална промяна в приоритетите. Въпреки че Apple, Goldman Sachs и American Express отказаха коментар, експерти от индустрията смятат, че този стратегически ход е в съответствие с амбицията на Apple да разчита по-малко на външни партньори за финансовите си услуги.

Според Journal, сътрудничеството на Apple с Goldman Sachs имаше за цел да разнообрази своите потоци от приходи и да се възползва от процъфтяващия сектор на финансовите услуги. Технологичният гигант регистрира приблизително 20% от общите си продажби от тази категория миналата година, което е значително увеличение от по-малко от 10% преди десетилетие. Тази промяна подчерта ангажимента на Apple да използва своята лоялна клиентска база и да разшири своите предложения извън хардуерните и софтуерните продукти.

Възможна сделка с American Express

В продължаващите дискусии между Goldman Sachs и American Express и двете страни проучват прехвърлянето на кредитната карта на Apple и други споделени услуги към известната компания за финансови услуги. Въпреки че преговорите продължават от няколко месеца, всяко прехвърляне ще изисква одобрението на Apple, което подчертава важността на участието на технологичния гигант в процеса на вземане на решения.

Потенциалното партньорство с American Express подчертава амбициите на двете компании и сигнализира за стратегическо пренасочване в индустрията на финансовите услуги. Освен това се съобщава, че Goldman Sachs обмисля прехвърляне на картовото си партньорство с General Motors Co. към American Express или друг издател. Към момента обаче не е постигната предстояща или гарантирана сделка.

Променящият се пазар на Goldman Sachs

Тези развития идват в момент, когато Goldman Sachs е изправен пред значителни промени в своя бизнес пейзаж. Известната фирма за инвестиционно банкиране наскоро загуби дългогодишната си позиция като най-добър съветник по сливания и придобивания (M&A) в света, отстъпвайки първото място за първи път от пет години. През първата половина на тази година Goldman Sachs се класира на второ място с 18,8% пазарен дял въз основа на участието си в сделки за сливания и придобивания на стойност 237 милиарда долара. За последен път компанията заемаше втора позиция през първата половина на 2018 г.

Променящата се динамика на пазара на сливания и придобивания подтикна Goldman Sachs да преоцени своите стратегии и да проучи алтернативни пътища за растеж. Потенциалното излизане от партньорството й с Apple и дискусиите с American Express означават решимостта на банката да се адаптира към променящите се пазарни условия и да намери нови възможности за увеличаване на приходите и поддържане на конкурентното си предимство.

Публикацията на Георги Шопов: "Goldman Sachs обмисля излизане от партньорство с Apple, премества фокуса върху финансовите услуги" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!