Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Халвинга на Биткойн кеш стимулира скок до върхове от 2021 г

Халвинга на Биткойн...
Халвинга на Биткойн кеш стимулира скок до върхове от 2021 г

Bitcoin Cash (BCH) скочи до върхове за 2021 г. след преполовяване: Прозрения и последици за Биткойн

Bitcoin Cash (BCH) скочи с над 10% след успешното завършване на халвинга на своя блокчейн, отбелязвайки най-високото си ценово ниво от май 2021 г. Това значително покачване идва на фона на постоянна възходяща тенденция за BCH от началото на годината, със забележимите 23 % увеличение през последната седмица и впечатляващ скок от 43% през последните 30 дни, както се съобщава от CryptoSlate.

Скорошният скок в цената на BCH се дължи на различни фактори, включително завършването на събитието за преполовяване и преобладаващите възходящи настроения на пазара.

Разбиране на преполовяването на Bitcoin Cash:

Bitcoin Cash, блокчейн мрежа с доказателство за работа, която се появи от Биткойн форк през 2017 г., беше създадена, за да улесни по-бързи и по-рентабилни транзакции. Въпреки създаването си, BCH видя ограничено приемане в рамките на крипто общността.

През април 2020 г. BCH преживя своето встъпително халвинг събитие, намалявайки наградите на копачите от 12,5 BCH на 6,25 BCH. Последното преполовяване се случи при височина на блока 840 000, което допълнително намалява наградите за копаещи до 3,125 монети на блок.

Прогноза за цените на Биткойн: Анализатор предвижда скок от $55 000 преди халвинга на фона на оптимизма за бичи скок

Людовик Ларс, ентусиаст на Bitcoin Cash, отбеляза скорошното преполовяване, отбелязвайки временно забавяне на мрежовата активност веднага след събитието.

След преполовяването данните от Bitcoin Unlimited показват, че мрежата е потвърдила 840 017 блока, като приблизително 17 блока са валидирани след събитието. Освен това данните от OKLink разкриват скок в трудността при копаене в мрежата на BCH до най-високото ниво от 2019 г., което съвпада с намаляването на наградите за копачи от по-рано тази година.

Потенциални последици за Биткойн:

Пазарни експерти спекулират, че халвингът на BCH може да послужи като предшественик на предстоящото събитие за халвинг на Биткойн, насрочено за 20 април. По време на четвъртото халвиране на Биткойн, блоковите награди за миньор ще бъдат намалени наполовина от 6,25 BTC на 3,125 BTC.

Тъй като BCH и Биткойн споделят сходни механизми за халвинг, успешното завършване на събитието за халвинг на BCH дава представа за потенциалните реакции на пазара и поведението на копачите около предстоящото халвиране на Биткойн.

Заключение:

Ръстът в цената на Bitcoin Cash след събитието за преполовяване сигнализира за подновен интерес и доверие на инвеститорите в криптовалутата. С намаляването наполовина на Биткойн на хоризонта, пазарните наблюдатели следят отблизо представянето на BCH като потенциален индикатор за това какво да очаквате за водещата криптовалута. Тъй като крипто пазарът продължава да се развива, последиците от преполовяването на събитията както за Биткойн, така и за неговите производни, като Биткойн кеш, подчертават важността на наблюдението на динамиката и тенденциите на пазара за информирани инвестиционни решения.

Публикацията на Тодор Цонев: "Халвинга на Биткойн кеш стимулира скок до върхове от 2021 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!