Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Халвинга на Биткойн кеш стимулира скок до върхове от 2021 г

Халвинга на Биткойн...
Халвинга на Биткойн кеш стимулира скок до върхове от 2021 г

Bitcoin Cash (BCH) скочи до върхове за 2021 г. след преполовяване: Прозрения и последици за Биткойн

Bitcoin Cash (BCH) скочи с над 10% след успешното завършване на халвинга на своя блокчейн, отбелязвайки най-високото си ценово ниво от май 2021 г. Това значително покачване идва на фона на постоянна възходяща тенденция за BCH от началото на годината, със забележимите 23 % увеличение през последната седмица и впечатляващ скок от 43% през последните 30 дни, както се съобщава от CryptoSlate.

Скорошният скок в цената на BCH се дължи на различни фактори, включително завършването на събитието за преполовяване и преобладаващите възходящи настроения на пазара.

Разбиране на преполовяването на Bitcoin Cash:

Bitcoin Cash, блокчейн мрежа с доказателство за работа, която се появи от Биткойн форк през 2017 г., беше създадена, за да улесни по-бързи и по-рентабилни транзакции. Въпреки създаването си, BCH видя ограничено приемане в рамките на крипто общността.

През април 2020 г. BCH преживя своето встъпително халвинг събитие, намалявайки наградите на копачите от 12,5 BCH на 6,25 BCH. Последното преполовяване се случи при височина на блока 840 000, което допълнително намалява наградите за копаещи до 3,125 монети на блок.

Людовик Ларс, ентусиаст на Bitcoin Cash, отбеляза скорошното преполовяване, отбелязвайки временно забавяне на мрежовата активност веднага след събитието.

След преполовяването данните от Bitcoin Unlimited показват, че мрежата е потвърдила 840 017 блока, като приблизително 17 блока са валидирани след събитието. Освен това данните от OKLink разкриват скок в трудността при копаене в мрежата на BCH до най-високото ниво от 2019 г., което съвпада с намаляването на наградите за копачи от по-рано тази година.

Потенциални последици за Биткойн:

Пазарни експерти спекулират, че халвингът на BCH може да послужи като предшественик на предстоящото събитие за халвинг на Биткойн, насрочено за 20 април. По време на четвъртото халвиране на Биткойн, блоковите награди за миньор ще бъдат намалени наполовина от 6,25 BTC на 3,125 BTC.

Тъй като BCH и Биткойн споделят сходни механизми за халвинг, успешното завършване на събитието за халвинг на BCH дава представа за потенциалните реакции на пазара и поведението на копачите около предстоящото халвиране на Биткойн.

Заключение:

Ръстът в цената на Bitcoin Cash след събитието за преполовяване сигнализира за подновен интерес и доверие на инвеститорите в криптовалутата. С намаляването наполовина на Биткойн на хоризонта, пазарните наблюдатели следят отблизо представянето на BCH като потенциален индикатор за това какво да очаквате за водещата криптовалута. Тъй като крипто пазарът продължава да се развива, последиците от преполовяването на събитията както за Биткойн, така и за неговите производни, като Биткойн кеш, подчертават важността на наблюдението на динамиката и тенденциите на пазара за информирани инвестиционни решения.

Публикацията на Тодор Цонев: "Халвинга на Биткойн кеш стимулира скок до върхове от 2021 г" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!