Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Imutable (IMX) скочи с 23% за един ден

Imutable (IMX) скочи с...
Imutable (IMX) скочи с 23% за един ден

Imutable (IMX) скочи с 23% за един ден, анализаторът подозира пазарна манипулация

IMX, родният токен на решението за мащабиране на ниво 2 на Ethereum, Immutable X, отбеляза значителни печалби в четвъртък, скоквайки с повече от 23% в рамките на един ден. Преди този ценови скок IMX поддържаше относителна стабилност през цялата седмица, като цената му се движеше около границата от $0,52, според данни от Coingecko.

Зад ралито анализаторите подозират пазарна манипулация

Докато точните причини зад значителното движение на цените на токена остават неясни, китайският репортер Колин Ву спекулира за възможността за манипулиране на цената.

Ву отбеляза в публикация на X, че 10,95 милиона IMX токена, оценени на 8,1 милиона долара, са били прехвърлени към борсата Upbit от различни други борси за криптовалута, включително Binance, OKX, Bybit, Crypto.com и Gate, наред с други.

Корейските търговци изглежда манипулират цената на IMX и стимулират скока. В резултат на тези транзакции цената на токена бързо се повиши от $0,56 на $0,74, което представлява 34,5% увеличение на цената. Ву твърди, че корейските търговци са отговорни за това движение на цените. Upbit е популярна борса в Южна Корея, която държи над 83% от пазарния дял на криптовалута в страната.

Предлагайки повече информация за тези транзакции, фирмата за анализ във веригата Lookonchain съобщи, че тези трансфери към Upbit са били изпратени до един и същ адрес на портфейла, „0x2F77“, което предполага, че един кит на криптовалута вероятно е предизвикал този скок на цените.

Само в рамките на три часа в четвъртък 12,54 милиона IMX токена, оценени на 9,45 милиона долара, бяха прехвърлени към „0x2F77“, което прави този адрес деветият по големина притежател на токена, с притежания на стойност 15 милиона долара.

Освен това Lookonchain също така разкри, че няколко инвеститори на IMX са решили да вземат печалби след увеличението на цената на токена. Сред тях беше GSR Markets, фирма за крипто инвестиции, която премести 2 милиона IMX токена на стойност 1,52 милиона долара към Binance веднага след скока на IMX.

Освен това трима инвеститори изтеглиха 3,5 милиона IMX токена, оценени на 2,3 милиона долара, от портфейла Foundation Treasury Locked, което потенциално показва намерение да се инициира срив на пазара. След тези транзакции не е изненадващо, че IMX отбеляза спад на цената от приблизително 13,33% само няколко часа след бързото си изкачване.

IMX се котира на японската борса

Други новини: IMX също беше листнат на японската борса Coincheck. Според публикация в блог от крипто борсата, IMX вече отговаря на условията за различни услуги, включително Coincheck NFT и Coincheck крипто кредитиране.

Coincheck също обяви листването на други криптовалути, а именно Apecoin (APE) и AXS, токенът за управление на игралната метавселена Axie Infinity.

Към момента на писане IMX се търгува на около $0,64, с 1,8% спад през последния час. Според допълнителни данни от Coingecko, дневният обем на търговия на токена е нараснал с 238,20%, възлизайки на 808,50 милиона долара.

Публикацията на Олег Димитров: "Imutable (IMX) скочи с 23% за един ден" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!