Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Интегриране на генериращ AI в софтуерни продукти чрез подхода на „магическата пръчка“.

През последните години технологичният пазар гъмжи от дискусии относно големите езикови модели (LLM) и техния потенциал в генеративни AI приложения. От създаването на модела Transformer през 2017 г. до последващите версии на BERT, GPT-2, T5, GPT-3, GPT-3.5 и GPT-4, светът стана свидетел на възхода на генеративния AI като трансформираща сила. Тази технология предлага възможност за постигане на задачи, които някога са били плашещи или непостижими, с относителна лекота. Въпреки това, въпреки че е казано много за създаването на генеративни AI продукти, предизвикателството е безпроблемното интегриране на тази технология в съществуващи софтуерни продукти.

Правене на паралели от технологичните промени

Generative AI представлява монументален скок напред в софтуерните възможности, предлагайки значително 10x подобрение на потребителското изживяване. Историческите прецеденти обаче разкриват, че подобни революционни промени са настъпили в миналото, което е довело до трансформиращи промени в софтуерните продукти. Примерите включват алгоритъма на Google PageRank, алгоритми за поточно предаване (напр. RTP, DASH, HLS), собствени смартфони с GPS и подобрения в разпознаването на реч чрез Siri, Google Assistant и Alexa. Тези технологии предефинираха софтуерните взаимодействия и проправиха пътя за нови възможности, успоредно с настоящото въздействие на генеративния AI.

Рамката „Magic Wand“: систематичен подход

За ефективно интегриране на генеративен AI в софтуерни продукти е от съществено значение структуриран подход. Рамката „Magic Wand“ предлага ясен път за постигане на тази интеграция:

1. Картографиране на взаимодействията и резултатите

Започнете с цялостно картографиране на всички взаимодействия и резултати от софтуерния продукт. Тази стъпка полага основата за идентифициране на потенциални области, където генеративният AI може да подобри изживяването на потребителите.

2. Визуализация без ограничения

Съберете екип от топ дизайнери и продуктови мислители, за да си представите взаимодействия и резултати, необременени от технологични ограничения. Представете си какво може да се постигне буквално с магическа пръчка, пренебрегвайки ограниченията.

3. Използване на готов генеративен AI

Растеж на екосистемата Web3 чрез интегриране на Wallet в Telegram

За всяко взаимодействие и резултат проучете осъществимостта на използването на съществуващи генеративни AI API за постигане на предвидените резултати. Определете дали генеративният AI може да преодолее пропастта между текущото състояние и идеалната, неограничена визия.

4. Даване на приоритет на взаимодействията с добавяне на стойност

Идентифицирайте взаимодействия, които осигуряват най-голяма стойност за потребителите. Дайте приоритет на тези взаимодействия за интегриране с генеративни AI решения, като гарантирате, че подобрението е в съответствие с нуждите и предпочитанията на потребителите.

5. Извличане на ползите

Чрез системно включване на генеративен AI в приоритетни взаимодействия, софтуерният продукт може да осигури подобрено потребителско изживяване. Това подобрение не само съответства на очакванията на потребителите, но също така притежава потенциал за по-голяма доходност.

Прилагане на рамката

Помислете за пример, включващ машина за автоматично коригиране на проблеми със здравето на кода. Двигателят използва абстрактни синтактични дървета (AST) за откриване и коригиране на проблеми, свързани с кода. Въпреки че е ефективен, ръчният процес на създаване на фиксатори ограничава мащабируемостта. Прилагането на рамката „Magic Wand“ към този сценарий дава прозрения:

  • Стъпка 1: Основната стойност на продукта се крие в автоматизирането на корекциите на проблеми със здравето на кода, но текущото ограничение е, че само малка част от проблемите могат да бъдат адресирани автоматично.

  • Стъпка 2: Идеалният сценарий или решението с „вълшебна пръчица“ предвижда да се даде възможност на потребителите да коригират всички открити проблеми с кода без усилие. Това би включвало решение с едно щракване за справяне със стотици проблеми в кодова база.

  • Стъпка 3: Изследвайки потенциала на генеративния AI, експерименталните изпитания демонстрират, че езиковите модели, фино настроени върху кода, проявяват умения за мутиране на кодови модели, както добри, така и лоши.

В този пример рамката „Magic Wand“ осветява пътя за подобряване на съществуващ работен процес на продукта. Генеративният AI, чрез своите възможности, предоставя възможност за трансформиране на настоящите ограничения във възможности.

Използване на генеративен AI за трансформация

Generative AI притежава потенциала да революционизира продуктовите изживявания, като предлага трансформиращи решения. Под шума се появява стратегически подход: постепенно подобряване на работните процеси на съществуващите продукти чрез генериращ AI. Ядрото на разработването на софтуерни продукти се върти около решаването на потребителски проблеми, а генеративният AI се очертава като невероятно мощен инструмент за справяне с предизвикателства, които преди са били непреодолими.

Пътуването на интегрирането на генериращ AI в софтуерни продукти изисква структуриран и визионерски подход. Рамката „Magic Wand“ дава възможност на продуктовите лидери да се ориентират в този пазар чрез идентифициране, предвиждане и приоритизиране на взаимодействия, които могат да бъдат значително подобрени чрез генеративен AI. Възприемайки този подход, разработчиците на софтуер могат да превърнат отдавна желаните възможности в осезаеми решения, стимулирайки иновациите и предоставяйки несравнимо потребителско изживяване.

Публикацията на Сребрин Петров: "Интегриране на генериращ AI в софтуерни продукти чрез подхода на „магическата пръчка“." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Плаване в крипто ...
Плаване в крипто моретата: Уроци от ликвидирането на кит

Навигация в крипто морето: Уроци от ликвидирането на кит Светът на криптовалутите е бурно море, характеризиращо се с бързи колебания и високи...

Златният кръст на...
Златният кръст на Биткойн: справяне с техническите предизвикателства на крипто пазара

Златният кръст на Биткойн: Начертаване на курс през техническите предизвикателства на крипто пазара В непрекъснато развиващия се пазар на...

Еволюцията на Бит...
Еволюцията на Биткойн: оползотворяване на инвестиционния потенциал

Навигиране в еволюцията на Биткойн: балансиране на инвестициите и полезността За мнозина концепцията за плащане с Биткойн се чувства толкова...

Dogecoin е изправ...
Dogecoin е изправен пред мечи натиск

Dogecoin е изправен пред мечи натиск сред пазарната несигурност: Анализ на ценовите модели и нивата на подкрепа Dogecoin (DOGE), най-голямата...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!