Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Изходящият поток на Биткойни нараства, докато пазарът се подготвя за халвинга

Изходящият поток на...
Изходящият поток на Биткойни нараства, докато пазарът се подготвя...

Инвестиционните продукти в криптовалута изпитват нетни изходящи потоци на фона на пазарна волатилност

През изминалата седмица инвестиционните продукти в криптовалута бяха изправени пред нетни изходящи потоци на фона на предпазливи пазарни настроения. Тъй като Биткойн и по-широкият пазар на криптовалути показаха значителна нестабилност, данните от CoinShares разкриха общи изходящи потоци от крипто инвестиционни продукти в размер на 126 милиона долара.

Докато обемите на търговия се увеличиха от 17 милиарда долара на 22 милиарда долара на седмична база, активността на ETF/ETP отбеляза спад в сравнение с общия пазар. Тази тенденция отразява предпазливия подход на инвеститорите, водещ до събитието за преполовяване на Биткойн.

Регионални тенденции в потоците

Анализът на регионалните потоци показва, че Съединените щати са имали най-големи изходящи потоци, възлизащи на значителни 145 милиона долара. Други пазари, включително Канада и Швейцария, също записаха изходящи потоци от съответно 6 милиона долара и 5,7 милиона долара. Обратно, инвеститорите от Германия се възползваха от пазарните възможности, регистрирайки нетен приток от 1,7 милиона долара.

Спот Биткойн ETF потоци и динамика на GBTC

Спот Биткойн ETF потоците показаха значителна волатилност през последния месец. През последната седмица входящите потоци в деветте Биткойн ETF в САЩ възлизат на 572 милиона долара, с изключение на потоците от GBTC.

Пазарът на криптовалута нараства, докато Федералният резерв поддържа лихвените проценти

Обратно, Grayscale Bitcoin ETF GBTC стана свидетел на значителни изходящи потоци, общо над $767 милиона. Междувременно IBIT Bitcoin ETF на BlackRock видя, че управляваните му активи надхвърлят 15 милиарда долара, намалявайки разликата в Биткойн резервите с Grayscale. Вероятно значителна част от изходящите потоци от GBTC са се вливали в BlackRock.

Алткойните изпитват нетни изходящи потоци

В тандем със слабите пазарни настроения около Биткойн, алткойните също наблюдаваха нетни изходящи потоци през последната седмица. Ethereum (ETH), втората по големина криптовалута в света, претърпя нетни отрицателни изходящи потоци в размер на 29 милиона долара.

Докато някои алткойни бяха изправени пред изходящи потоци, други видяха положителен импулс. Decentraland, Basic Attention Token и LIDO получиха притоци съответно от $4,9 милиона, $2,9 милиона и $1,8 милиона, както се съобщава от CoinShares.

Турбуленция на пазара на фона на геополитическо напрежение

През последния уикенд Биткойн и по-широкият пазар на криптовалути се натъкнаха на значителни сътресения на фона на ескалиращото геополитическо напрежение, включително конфликта между Иран и Израел. Инвеститорите обаче избраха да пренебрегнат тези опасения, като се фокусират върху предстоящото събитие за преполовяване на Биткойн.

Публикацията на Георги Шопов: "Изходящият поток на Биткойни нараства, докато пазарът се подготвя за халвинга" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!