Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Какви са крайните дестинации на включените криптовалути?

Що се отнася до виртуалната валута, напоследък не е много мирно. Независимо дали става въпрос за неотдавнашния трансграничен онлайн хазарт, случай за пране на пари или случай за пране на пари USDT, виртуалната валута като наказателно дело, включващо активи, все повече се появява в съдебната практика (особено когато включва различни наказателни дела за киберпрестъпления), това е главно защото, въпреки че държавите са засилили борбата срещу прането на пари във виртуална валута и са създали съответните системи за борба с прането на пари, поради техническите предимства на самата виртуална валута, в очите на някои хора, той все още е инструмент, който улеснява потока на средствата и сетълмента на плащанията.

И така, как съдебните органи трябва да се справят с виртуалната валута, която е актив, участващ в наказателно дело, след като бъде иззета и конфискувана? Къде да го изхвърлите? Днес ще ви говорим подробно за особените проблеми на съдебната система, свързаните с нея компании и финансовите институции при разпореждането с активи във виртуална валута, участващи в делото, така че да предотвратим появата на „стъпване на линията“ в процеса за разпореждане с активи във виртуална валута, участващи в случая.

Какви са крайните дестинации на виртуалната валута, замесена в случая

В процеса на разпореждане с активи в наказателното производство, първо, органите за обществена сигурност ще предприемат принудителни мерки като запечатване, задържане и замразяване на имуществото по делото по време на етапа на разследване; второ, след приключване на разследването и прехвърляне за преразглеждане и наказателно преследване, прокуратурата ще направи предложения относно разпореждането с активите, участващи в делото; Накрая, в съдебния етап, съдът е постановил решение в съответствие със закона, за да се справи с включеното имущество.

Съгласно „Наказателнопроцесуалния закон“, „Разпоредбите на Народната прокуратура относно управлението на имуществото, включено в наказателно производство“, „Няколко разпоредби на Върховния народен съд относно принудителното изпълнение на части от имущество, включено в наказателни присъди“ и „За по-нататъшни Регламентиране на имуществото, включено в наказателно производство", издадено от Генералната служба на Централния комитет и Генералната служба на Държавния съвет „Становища за работата по разпореждане" и др., закони, правилници и нормативни документи, свързани с разпореждането с имущество, участващо в Най-общо казано, има три вида резултати от разпореждане с имуществото, включено в наказателното производство:

1. Цялата собственост, придобита от незаконни и престъпни дейности, ще бъде възстановена или разпоредена да бъде възстановена;

2. Законното имущество на жертвата се връща в съответствие със съответните разпоредби.

3. Ако се установи, че имуществото по делото, което е запечатано, иззето, замразено, съхранявано или с което се е разпоредил заподозреният в престъпление, не е от значение за делото, то се освобождава и връща в рамките на три дни.

Следователно, когато преценяваме как да се справим с виртуалната валута, замесена в случая, първо трябва да преценим какво престъпление е извършил заподозреният по случая? Има ли жертви? Виртуалната валута собственост на жертвата ли е или е свързана с изгубеното имущество? Като вземем за пример случая на трансграничен онлайн хазарт и пране на пари в определен град в провинция Хубей, бюрото за обществена сигурност на определен град е иззело повече от 300 компютъра и мобилни телефона, 200 карти за мобилни телефони и банкови карти, участващи в случаят по време на етапа на разследване и замрази стойността на свързаната сметка във виртуална валута.Включени са около 160 милиона щатски долара (около 1 милиард юана) виртуална валута. През октомври 2022 г. народен съд издаде присъда и реши да конфискува виртуалната валута, участваща в случая. В резултат на това този случай се превърна в добре известния „първи случай на конфискация на виртуална валута“ на вътрешния пазар.

Крайните правила за оцеляване на криптовалутния пазар

Може би се чудите, че много често срещани престъпления в индустриите, свързани с валутата, могат да бъдат осъдени на конфискация на незаконно придобито имущество, като например незаконни бизнес операции, пране на пари и т.н., така че защо „първият случай на конфискация на виртуална валута“ не се появи до 2022 г.?“? В предишни случаи, защо съдебната система не желаеше директно да конфискува виртуална валута? Това е свързано главно със съответните закони и разпоредби на нашата страна и трудността при реализацията на самата виртуална валута поради нейния специален характер.

Какви са рисковете, свързани с реализацията на виртуалната валута, конфискувана от съдебната власт?

Като много специален виртуален актив според китайското законодателство, виртуалната валута е доста различна от обикновената собственост, участваща в метода на разпореждане. Ако виртуалната валута не се конвертира в законно платежно средство, от една страна, поради честите колебания на цените, това е много трудно до Може да настъпи голямо обезценяване на стойността; от друга страна, поради малкия размер на самия пазар на виртуална валута, ако съдебната система има желание да я превърне в законно платежно средство в голям мащаб, това вероятно ще има по-голямо въздействие върху цялата екология на виртуалната валута и дори може да причини големи необичайни колебания на пазара. В допълнение, съдебната система и поверените от нея компании за разпореждане с активи, в процеса на разпореждане с виртуална валута, освен че имат по-голямо въздействие върху екологичната среда на самата виртуална валута, могат също да бъдат заподозрени в нарушаване на съответните закони и административни разпоредби на страната ни.

На 24 септември 2021 г. десет министерства и комисии издадоха съвместно „Известие за по-нататъшно предотвратяване и справяне с риска от рекламни реклами при транзакции с виртуална валута“ (наричано по-нататък „Известие 9.24“). Бизнес дейности, свързани с виртуална валута, като напр. обменният бизнес между тях, покупката и продажбата на виртуална валута като централен контрагент, предоставяне на информационен посредник и услуги за ценообразуване за транзакции с виртуална валута, финансиране на издаване на токени и транзакции с деривати на виртуална валута са заподозрени в незаконна продажба на билети за токени, неразрешени Незаконни финансови дейности като публичното предлагане на ценни книжа, незаконното управление на фючърсен бизнес и незаконното набиране на средства са строго забранени и категорично забранени в съответствие със закона. Онези, които извършват съответни незаконни финансови дейности, представляващи престъпления, се разследват за наказателна отговорност по предвидения от закона ред. Освен това предоставянето на услуги от чуждестранни борси за виртуална валута на жители на моята страна чрез интернет също е незаконна финансова дейност. Тази наредба е валидна не само за обикновените граждани, но и за съдебната система на страната ни и поверените й разпоредителни дружества.

В резултат на това дори виртуалните активи, конфискувани и конфискувани от съдебната система, не могат да бъдат конвертирани в законна валута чрез публични продажби и търгове в Китай, а могат само да изберат да поверят на други компании за разпореждане с активи да ги прехвърлят в чужбина или Хонконг, Макао и други региони на Китай Конвертирайте виртуалната валута, участваща в случая, в законна валута и след това прехвърлете законната валута обратно в страната. Този път е не само труден и изключително рискован, но и лесно се разбира погрешно от съдебните власти в различни региони и департаменти като „незаконни финансови дейности“ и преследване на грешки. Следователно в предишната съдебна практика съдебната система обикновено избираше да постави виртуалната валута, участваща в делото, в подходящ носител за съхранение, без да я обработва допълнително, което до известна степен причиняваше загуба на активите, участващи в делото.

Освен това процесът на обработка на виртуалната валута, включен в случая, е склонен към непрозрачност.В много случаи количеството конфискувана виртуална валута не съответства на количеството виртуална валута, притежавано от страните, а реализираната цена на виртуалната валута е сериозно противоречи на пазарната цена. Сред тях най-известният е трансграничният MLM случай на добре позната платформа за търговия с виртуална валута преди няколко години.Техническите характеристики на собствените колебания на цените и удобните глобални транзакции накараха компанията да забрави първоначалното си намерение и професионализъм работи във варварския растеж и се опита да използва виртуалната валута, поверена от съдебната власт, за да направи незаконни печалби, което в крайна сметка представлява престъпление.

напиши накрая

Разпореждането с виртуални активи, като виртуална валута, участващо в случая, винаги е било „постоянен“ проблем, който измъчва съдебните органи на моята страна и поверените от тях агенции за разпореждане с активи на трети страни. Как да се гарантира, че те не нарушават съответните закони и наредби (особено наредби 9.24) и създаването на ефективна система за обезвреждане е спешен проблем, който трябва да бъде разрешен в момента. Екипът на сестра Са вярва, че в допълнение към ускоряването на адаптирането към статуквото на развитието на виртуални активи на законодателно ниво, установяване на поддържащи правила за разпореждане, регулаторни правила и разпоредби за ценообразуване на виртуални активи, също е възможно да се обмисли създаването на система за адвокати да се намесят в разпореждането с виртуални активи, така че адвокатите да могат да играят ролята на контрол на правния риск и преглед и надзор на свързани транзакции.

На този етап съдебната система и поверените от нея компании за разпореждане с активи трябва да извършат съответните оценки на правния риск при разпореждането с виртуални валути.По време на процеса на разпореждане бъдете нащрек за необратими правни рискове, ако докоснете червената линия.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Какви са крайните дестинации на включените криптовалути?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!