Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Какво представляват стабилните монети? Какви са видовете? Какви рискове трябва да знаете?

В момента криптовалутата е много популярен инвестиционен инструмент, но за много хора инвестиционният риск на криптовалутата може да е твърде висок.Тя трябва да е победоносна, но поне може да ви уведоми в кой блок е рискът, така че да можете избягвайте тези рискове и избягвайте капаните, които могат да ви накарат да загубите всичките си активи.

Преди да инвестирам в криптовалути, бих искал да разкажа една малка история. Веднъж имах приятел, който ни видя да играем на криптовалути, той похарчи много пари и веднага депозира пари в борсата за криптовалута, която обикновено използваме. И купи повече от 200 ETH .

Тогава се случи нещо ужасно. Когато депозира ETH в други платформи, той откри, че ETF в ръцете му се е обезценил с 0,5% за по-малко от час, което е накарало общите му активи да се изпарят за около 5000 юана за миг. Понякога това не става нямам чувството, че парите отлитат, но за щастие таксите за обучение също са му дали урок. Оттогава той не само не е избягал от кръга, но и е станал по-активен в транзакциите и обръща внимание на малките детайли .

Тази история се надява да ви каже, че много криптовалути крият риск от бързо поскъпване и обезценяване, така че когато искате да извършвате транзакции, трябва също да разберете значението на използването на стабилни монети като средство за размяна.

Все още не знаете какво е стейбълкойн?

Ако сте начинаещ, който току-що е навлязъл на крипто пазара, първо трябва да разберете какво е стабилна валута, защото за вас е много важно да инвестирате в криптовалути в бъдеще, защото причината, поради която стабилната валута съществува в обмена, е нека реалността В сравнение с обменния курс на фиатната валута, която използваме, който се колебае значително, обменният курс може да е 2000 щатски долара преди час, а обменният курс от 4000 щатски долара е спаднал с цели 2000 щатски долара в един час. Малко е преувеличено, но можете да наблюдавате историческата тенденция. В сравнение с тази година наистина има голяма разлика между обменния курс на Биткойн и щатския долар.

Казано по-просто, всяка единица стабилна валута ще бъде обвързана с 1 щатски долар, което е еквивалентно на гаранция.В сравнение с други цифрови валути, цената е много по-стабилна, така че се нарича стабилна валута.

Понастоящем определено ще искате да кажете, че е по-бързо да използвате директно USD и TWD? Понастоящем ще ви кажа защо е извлечена стабилната валута, защото обменните транзакции, извършвани в момента в борсата, не са твърде много финансови институциите са регулирани, но самата законна валута се регулира от правителството и финансовите институции, но криптовалутата няма одобрението на никакви финансови институции и правителства, така че за тези финансови институции и правителството те изобщо не признават тази транзакция Да, независимо дали върху плота или извън него.

Следователно съществуването на стабилна валута е неизбежно, в противен случай рискът от транзакцията ще бъде относително по-висок и използваното време за прехвърляне ще се забави много.В крайна сметка прехвърлянето на виртуална валута може да отнеме само няколко секунди и може Извършва се непрекъснато в рамките на 24 часа и не е ограничено от нито един регион.Докато спецификациите на адреса на превода са правилни, другата страна определено ще получи криптовалутата, която сте превели.

Но законната валута е различна. Днес, ако искате да преведете щатски долари по банкова сметка в Ирак, банката определено ще изиска от вас да предоставите съответните документи, да потвърдите целта на вашия превод и да разберете, че операцията е безопасна и да използвате сложни процедури, които трябва да избягвате Превеждате пари на финансова институция в отцепена зона.

Ако нищо от това не може да разсее проклетите ви мисли, може да се наложи да подпишете декларация за прекъсване.В крайна сметка, ако парите ви не са подписани преди декларацията за прекъсване, банкерът, който ви помага при обработката на паричния превод, трябва да носи отговорност защото той носи отговорността да ви помогне да избегнете измама, но дали парите ви са били присвоени след подписване на писмото за сетълмент, няма абсолютно нищо общо с банкера или институцията и отнема време, за да приеме парите и няма начин да разберем дали другата страна го приема навреме Знайте.

Говорейки за това, трябва да мислите, че процедурите за потвърждение на банката са сложни, но казано направо, това е разликата между това дали има децентрализация или не. Разбира се, коефициентът на стабилност, който обсъждаме днес, обикновено има централизиран контрол, иначе това е основно криптовалута.Няма начин да се извърши обмен едно към едно със законна валута, което е еквивалентно на това да се каже, че всяка стабилна валута ще бъде подкрепена от законна валута едно към едно за гаранция и одобрена от съответните финансова институция.

Поради това, въпреки че по същество те са средство за транзакции, законната валута трябва да бъде одобрена от финансова институция, преди парите да могат да бъдат преведени в други държави или сметки на други хора, за да се гарантира елиминирането на измами и използването на финансови институции за потребители Assure.

Така че след като криптовалутата бъде регулирана от финансовите институции, тя ще се превърне в централизирано и гарантирано средство за обмен.

В допълнение, разликата между криптираната валута е, че има скрита функция, така че е по-трудно да се проследи източникът на транзакцията, отколкото транзакциите с нормална фиатна валута.Ако адресът за валутен депозит, който изпращате, не е одобрен от съответната банка или финансов институция, рискът трябва да е много висок за вас.След като криптовалутата бъде открадната от хакери, никога няма да имате начин да се харесате на никого.Това също е един от рисковете, свързани с инвестирането в криптовалута.

Друга възможност е случайно да сте въвели грешно своя адрес за депозит и теглене. При такива обстоятелства не можете да кандидатствате за обезщетение от никоя институция, тъй като въпросът за прехвърлянето на грешен адрес е от вас и няма финансова институция. Ще искам да одобря това за вас и да предложи всякаква компенсация.

Следователно размерът на пръста е много важен за образованието.По това време фондовата борса Fubon също случайно направи поръчка от 80 милиона за чуждестранни клиенти и случайно въведе 8 милиарда.Самата фондова борса го усвоява сама и не институционалната единица ще иска да се погрижи за това. Дори ако това е свързана борса за криптовалута, която сте използвали дълго време, той няма причина да ви компенсира. Необходимо е да се разбере, че самата свързана транзакция с криптовалута носи рискове.

Така че, ако сте приятел, който използва мобилно ПРИЛОЖЕНИЕ за търговия, моля, отървете се от този лош навик и започнете да се учите да използвате компютър за търговия.В крайна сметка, функциите на компютъра са много по-пълни от тези на мобилното ПРИЛОЖЕНИЕ, така че няма значение колко са ти дебели пръстите Такива неща няма да се случват повече.

Стабилните монети не са единствените, които подлежат на централизирано регулиране

В допълнение към централизираното финансово управление на стабилните монети, които току-що споменахме, сега има много борси за криптовалута, които си сътрудничат с банки или други свързани финансови институции, за да подкрепят тези борси за криптовалута. Част от причината е, че Той се надява да предостави на тези потребители със защита на активите, така че текущият валутен кръг има все по-строги правила за обвързване на KYC с банкови сметки.

Въпреки това, да бъдеш регулиран означава, че когато регулирането се намеси от правителството, може да има данъчни проблеми, породени от печалбите.Възможно е в близко бъдеще арбитражните транзакции с виртуална валута да доведат до някои данъци, които трябва да бъдат платени. правителството, разбира се, мисля, че може да не е очевидно в краткосрочен план след около десет години, но е трудно да се каже какво ще бъде бъдещето след десет години.

Какви са потенциалните рискове и ползи от първоначалните предложения на монети (ICO)?

Разбира се, в допълнение към централизираното сътрудничество между борсата и финансовите институции, самата борса всъщност е централизирана система, но поради нестабилността на борсата през последните години, тя трябва да си сътрудничи с финансовите институции и да гарантира тези инвестиции Защита на активите за търговци.

Освен това, подобно на производните на интелигентните договори, повечето от тях трябва да спечелят доверието на потребителите и след това да си сътрудничат с държавни или свързани с компании агенции, така че тези потребители да имат значителна степен на доверие в продукта или системата. Значително подобрение, като по този начин увеличава броя на потребителите.

През следващите десет години аз лично смятам, че може би медицинската индустрия ще продължи да работи под формата на интелигентни договори. В бъдеще, когато трябва да използвате продукт на компания, трябва да използвате виртуалната валута, издадена от компанията, за да купувате Може би от сегашната От тази гледна точка това може да е нещо добро за света в бъдеще, но мисля, че скритите притеснения може да са свързани с възможността за корпоративен монопол.

Какви са видовете стабилни монети?

Днес, между другото, ще ви представя основните валути, свързани със стейбълкойни, които обикновено използваме. Надявам се, че след като разберете тези валути, моля, използвайте ги добре, за да можете да търгувате гладко на борсата, без поради пазарни колебания , имате валутни загуби.

Tether (USDT), издаден от Tether

Издадена от Tether Limited, филиал на Bitfinex, една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в света, и стартирана през 2015 г.

USDT е виртуална валута, закотвена към щатския долар. Емитентът Tether твърди, че USDT, който издава, е обезпечен с еквивалентни резерви в щатски долари, за да поддържа обменен курс 1:1 спрямо щатския долар. За криптовалути с големи колебания в цените на пазара, USDT осигурява хеджираща функция, която не е обект на пазарни колебания, има стабилна стойност и е подобна на законно платежно средство.

Освен това бих искал да спомена, че самата Bitfinex е четвъртата по големина борса в света. Нейният собствен KYC надзор е много строг и обемът на търговия с USD и USDt на тази борса е огромен. Тя е много подходяща за обмен на валута и търгувайте тук Ако се интересувате от регистрация на тази Приятели на борсата могат да използват следната връзка за регистрация!

Paxos Standard Token (PAX)

Издаден от Paxos, той също е стабилна монета ERC20, базирана на Ethereum. Това е стабилна монета, чиято стойност е закотвена 1:1 към щатския долар. Pax се регулира от правителството на САЩ и редовно провежда корпоративни финансови одити.

TrueUSD(TUSD)

TUSD също се обменя чрез USD:TUSD; 1:1, което се основава на криптовалутата ERC20 на Ethereum.Разликата между TUSD и USDT е, че потребителите искат да купят TUSD и ще преминат през AML (предотвратяване на прането на пари) и KYC (проверка на самоличността) е официална доверителна компания, която сама по себе си е централизирана валута. Доверителната сметка на TUSD се одитира редовно от външна счетоводна фирма и активите в щатски долари в сметката се обявяват редовно. Това е сравнително отворена и прозрачна конюшня валута.

Dai (DAI), публикуван от MakerDAO

Dai е стабилна валута в щатски долари, която е различна от горните модели. Dai се генерира от интелигентния договор Ethereum, което позволява на потребителите да използват „Ether“, за да ипотекират интелигентния договор, вместо да използват законната валута USD. Всички транзакции се записват публично в зоната на Ethereum.В блоковата верига се постига пълна прозрачност и сигурност.В сравнение с горните стабилни монети, Dai може да се разглежда като "децентрализиран".

Първичният пазар на Dai е доста прозрачен и регулираните стабилни монети като TUSD, PAX, USDC и GUSD няма да бъдат засегнати от регулациите. Въпреки че TUSD, PAX, USDC и GUSD са достигнали валутната стойност чрез одобрението на стабилността на правителството и одиторските институции и кредит, но потокът от парични потоци също се регулира от закони и разпоредби.

Когато искате директно да закупите или осребрите TUSD, PAX, USDC и GUSD на първичния пазар, ще се сблъскате с банки или емитенти на тези стабилни монети, за да извършат AML (борба с прането на пари) и KYC (познайте своя клиент) прегледи на клиентите. Докато установят, че има проблем с потока на вашите средства, те могат да замразят сметката по всяко време.

Например, ако искате да обмените PAX обратно в щатски долари по официални канали, тъй като тези компании обикновено обработват парични преводи в щатски долари през чуждестранна банка, а сега Китай е в центъра на вниманието на Международната организация за борба с прането на пари, ако местната ви банка Ако неизвестна сума щатски долари бъде преведена по вашата сметка, много вероятно е сумата да бъде замразена директно.

Джемини долар (GUSD)

Пълното име на GUSD е Gemini Dollar, който също е ERC20 токен, базиран на Ethereum, и е обвързан с щатския долар от доверителна компания в Ню Йорк в съотношение 1:1. GUSD е официално издаден и включен в списъка на Нюйоркския отдел за финансови услуги (NYDFS) и всеки GUSD също е обезпечен с $1. GUSD може да бъде изтеглен от обмена на Gemini в портфейла на Ethereum; ако GUSD бъде депозиран обратно в обмена на Gemini, той може да бъде унищожен.

Монета USD (USDC), емитирана от Circle

Технологията USDC е разработена съвместно от борсовия гигант Coinbase и компанията Circle на Goldman Sachs. Разликата е, че USDC е изграден върху механизма Center, който е структура, посветена на стабилни монети. И одитирана от Centre.

USDC също е стабилна монета, чиято стойност е закотвена 1:1 от щатския долар. Всеки USDC е гарантирано обезпечен със съответния щатски долар и сметката на компанията ще бъде редовно разкривана.

Освен това, това, което заслужава повече внимание, е голямата инвестиция на Goldman Sachs в Circle, която показва, че традиционните финансови институции също са започнали да се включват в бизнеса с криптовалута, което ще има дългосрочно въздействие върху законността и защитата на собствеността на криптовалутата в бъдещето.

епилог

И накрая, бих искал да ви кажа, че преди да решите да използвате криптовалута за инвестиция, се препоръчва да използвате гореспоменатата стабилна валута за обмяна на валута за своя собствена легална обмяна на валута, защото това е най-сигурният за вас начин.

Следователно обикновено има щатски долар като гаранция зад всяко сравнение, така че е относително лесно за вас да разберете колко трябва да бъде правилната стойност на текущото сравнение в щатски долари за единица, без да бъдете засегнати от колебанията на пазара, като резултат, не сте сигурни за цената, която обменът трябва да се появи в ума ви.

Съществуването на стабилни монети обаче е необходимо. За съотношението на стабилност степента на използване е много важно нещо. След като повече търговци използват стабилни монети за обмен, колкото повече хора купуват, толкова повече хора ще ги използват. Ако стабилната валута се търгува, тогава статусът на стабилната валута ще става все по-стабилен, което е нищо повече от добро за търговците. на

Публикацията на Олег Димитров: "Какво представляват стабилните монети? Какви са видовете? Какви рискове трябва да знаете?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!