Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Какво е необходимо, за да бъдеш успешен сериен предприемач

Когато си помисля за качествата на успешен сериен предприемач, в съзнанието ми обикновено идват смелост, организирано мислене, смирение и сурова интелектуална скорост. Това, за което обикновено не се сещам, е способността да хвърлям миниатюра на алкохол с прецизна точност в аудитория. Но миналия месец на годишното събитие на моето стартиращо студио станах свидетел на Шеймъс Блекли, съ-създател на Xbox и легендарен дизайнер на видеоигри, да изпрати бутилка Малибу от авиокомпания, която се носеше в чакащите ръце на членове на публиката като „благодарност“ за задаването на интересен въпрос накара ме да разпитам предишните си неща и да попитам: може би добро съчетание с основателя на меките умения е твърдият алкохол.

Шеймъс е стар приятел – някой, когото имах късмета да познавам много преди да гради и твори заедно със Стивън Спилбърг и Бил Гейтс. Нещо повече, през годините имах привилегията да слушам ценните прозрения и личните истории на Шеймъс за иновациите, предприемачеството и уроците, които е научил, което ме накара да се замисля за три от най-променящите играта му съвети – и как са се приложили към моя живот и как трябва да се приложат към твоя.

Вашата среда прави всичко различно.

Колкото и завършен да е Шеймъс, той също е имал своя дял от провали. Сравнително, нали?

Историята е следната: веднъж, в началото на кариерата си, Шеймъс беше отговорен за един от най-големите провали в игралната индустрия, Jurassic Park Trespasser. Сега същата тази игра се превърна в култова класика, като нейният физически двигател повлия на много по-големи блокбъстъри, които дойдоха след нея. Но какво се обърка? Както Шеймъс описа, средата, в която се намираше, просто не го подкрепяше – той беше креативен човек в стая, пълна със счетоводители, и се приближи възможно най-близо до реализирането на визията си, но в крайна сметка трябваше да изпрати нещо полуготово. Погледнато назад, той трябваше да заведе екипа си от луди мечтатели някъде, където биха могли да проследят.

Строителите са друга порода. Толкова често мисля за разделението между занаят и критика – способността да създаваш срещу способността само да ръгаш и побутваш. Заобиколени от инженери, ние буквално изграждаме невъзможното – караме нещата да изглеждат от числа и код. Това е върховният творчески акт. И, разбира се, в бизнеса броячите на зърна трябва да излязат от дървото в един момент – но те не могат да нахлуят като корпоративни антитела, за да убият иновациите, където и да се случват.

От ключово значение е култивирането на правилната среда с правилния баланс между творчество и дисциплина, мечтаене и броене на зърна.

Любопитството надделява над опита. Всеки път.

Вижте, аз съм изцяло за постиженията и акредитациите – до известна степен. За рисковите капиталисти, които ме подкрепяха в миналото, беше утешително да видят дипломите ми от Кеймбридж и Пало Алто в автобиографията ми. Има много умни хора, които отговарят на такъв профил, но 95% от тях не са създадени за изграждане на компания на ранен етап.

От работник до успешен предприемач в храните

Шеймъс сподели страхотна история: той сравняваше двама кандидати за една роля. Първият имаше 15-годишен опит в областта, множество престой в компании с големи имена, които се специализираха в това, за което Шеймъс наемаше работа. Вторият нямаше нищо от това. Това, което той имаше, беше куп опит в бърникането по точно този проблем и набор от умения в гаража си в свободното си време.

Шеймъс направи грешката да наеме първия – който бързо избухна, когато неговият специализиран опит удари тухлената стена на преминаването от 0 до 1 в компания на ранен етап. Така че Шеймъс нае втория кандидат, майстора и страстния любител, и този човек в крайна сметка революционизира системата им и израства, за да я управлява.

Любопитството надделява над опита всеки път. Освен това е чудесен филтър за онези, които имат самообладание под напрежение, защото творческото решаване на тежки проблеми е това, което ги разпалва. Тези, които поставят под въпрос статуквото и преследват любопитството си, постигат забележителни резултати – като самия Шеймъс.

Всичко е умствена игра. Дръж бързо.

Разбира се, нищо от това не е лесно. Както казвам в моя подкаст, изграждането на компания от нулата е изсмукващо душата и преглъщане на гордостта – но това е най-доброто нещо, което някога е съществувало. Може да е забавно, но винаги е предизвикателство.

Шеймъс сподели малко за личните си борби и жертвите, които предприемачеството може да понесе. Това е болка, която е по-дълбока от всичко физическо: тя оказва психическо влияние върху непосветените и всяка неуспех е психологическа борба да не загубиш надежда и да запазиш самочувствието.

Стартирането и управлението на компания – особено първия път – ви тласка до предела ви. Неуспехите никога няма да ви убият, ако запазите дългосрочната си визия на място. Споменах известния провал на Шеймъс – Jurassic Park Trespasser – който днес е култова класика в аналите на маниаците на компютърни игри. Но след този провал Шеймъс отива в Microsoft и замисля и успешно представя концепцията на Xbox. Общата нишка? Шеймъс беше лазерно фокусиран върху пресечната точка на, по думите му, „креативност и технология“. Той избута плика с Trespasser и неговия опит да разкаже история на Спилбърг с най-модерната система за физика, която геймърите на компютърни игри някога са виждали. Пропадна. Единствената естествена следваща стъпка беше да станем по-големи и да изградим изцяло ново устройство, което комбинира креативност и технология в печеливша платформа за видео игри. Шеймъс замисли Xbox, представи го на Бил Гейтс и останалото е история.

И накрая, нека всички се поучим от една от мъдростите на Шеймъс: „На смъртния си одър няма да оплакваш, че не си прекарал достатъчно време в страх. Ще оплаквате всички неща, които не сте направили, защото сте се страхували. Така че защо да не си спомните това сега? Това е."

Публикацията: "Какво е необходимо, за да бъдеш успешен сериен предприемач" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!