Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Когато правите транзакции, първо трябва да се научите да пазите главницата си

Договорният риск ° е право пропорционален на възвръщаемостта. Безопасността на директора трябва да бъде първи приоритет. Инвестиционният гуру Бъфет каза: Първото е безопасността на инвестициите; второто е безопасността; третото е да имате предвид първите две. Основното е семето и без семето не може да се посее, камо ли да се пожъне.

На инвестиционния пазар запазването на главницата е по-важно от правенето на пари. Може да се каже, че най-важното нещо, което трябва да обмислите, преди да инвестирате, е как да не загубите пари, да запазите главницата и след това да помислите как да спечелите. Ако директорът го няма, правенето на пари може да бъде само празни приказки.

Във всяка война победата зависи от силата. Колкото по-силен е, толкова по-голям е шансът за победа. Ако инвестиционният пазар се сравни с бойното поле, тогава капиталът е силата на инвеститорите и колкото по-силна е силата, толкова по-големи са възможните печалби. Най-общо казано, докато инвестицията е направена добре, възвръщаемостта на инвестицията е правопропорционална на разходите. Ако инвестирате в един и същ проект и инвестирате по същия начин, разбира се, колкото по-голям е капиталът, толкова по-голяма е възвръщаемостта. Следователно размерът на средствата има голямо влияние върху успеха или неуспеха на инвестицията. Понякога инвеститорите не са несигурни, но имат ограничен капитал и не могат да си позволят да загубят пари. Ако главницата е достатъчна, могат да се получат високи доходи.

При инвестицията капиталът е най-важното нещо и не трябва да поемате твърде много риск.Във всеки случай запазването на капитала трябва да бъде първи приоритет.Това е основният принцип на инвестирането.

Събирането на капитал е много трудно и дори може да отнеме много упорита работа. Отнема половин живот, за да го спечелите обратно, и той се получава след много печалби от инвестиции. Ако инвестицията е твърде субективна, поемете само по високорисковия път, без ефективни мерки за запазване на капитала, може наистина да загубите всичко в крайна сметка.

На инвестиционния пазар тези успешни хора почти винаги приемат запазването на капитала като първи принцип. Например Уорън Бъфет, богът на акциите, неговият най-важен инвестиционен принцип е „запазване на главницата“. Сметката в сърцето на господаря всъщност може да бъде изчислена ясно от обикновените инвеститори - ако загубите

50% от инвестирания капитал, трябва да удвоите парите си, за да се върнете към първоначалната начална точка. Ако зададете средна годишна възвръщаемост на инвестицията от 12%, възстановяването ще отнеме 6 години. Вижда се, че е лесно да се губят пари, но е трудно да се правят пари.

Разбира се, запазването на главницата не означава плахост на инвестиционния пазар, а стабилно управление на риска. Майстор на оцеляването на пазара, бащата на Сорос го научи на три правила за оцеляване, които го ръководят и до днес: „Поемането на рискове е нищо;

За да инвестирате на крипто пазара, първо трябва да се научите да запазвате главницата, преди да имате шанс да реализирате печалба!

Когато поемате рискове, не залагайте цялата си къща; бъдете готови да се оттеглите навреме. "

През 1987 г. Сорос прецени, че японският фондов пазар е на път да се срине, така че квантовият фонд, който той контролира, направи шорт в Токио и купи фючърсни договори на S&P в Ню Йорк, подготвяйки се да направи много пари. Въпреки това, в "Черния понеделник" на 19 октомври същата година Dow падна с рекордните 22,6%, а японското правителство също подкрепи пазара в Токио. Сорос не се поколеба, когато претърпя поражение с две линии.Той стриктно следваше третото си правило за управление на риска, отстъпи навсякъде и продаде всички фючърсни договори на цена с 10% по-ниска от собствената си котировка, губейки всичките си годишни печалби. това. Той знае по-добре от другите: запазването на капитала е долната линия и ако запазването на капитала е гарантирано, е възможно да спечелите отново.

Когато инвеститорите влязат на крипто пазара, те се надяват да имат по-добра възвращаемост и да увеличат по-бързо стойността на активите. Може да се каже, че добавената стойност се е превърнала в основната причина масовите инвеститори да навлязат на крипто пазара и много хора смятат преследването на инвестиции с добавена стойност на крипто пазара за своя основна цел. Това, което искат, е висока възвръщаемост и висока възвращаемост.

Инвеститорите навлизат на този пазар с различни цели и всички стремежи не са прекомерни.Въпреки това, на този присъщо високорисков пазар е доста често срещано явление да не успявате да поддържате капитал в преследване на неограничена добавена стойност.Такива примери са твърде много, за изброявам.. Следователно повечето любители на монети не трябва първо да мислят колко пари могат да направят, а първо трябва да помислят как да защитят капитала си и как да запазят главницата си. Тоест трябва да се прилага строг контрол на риска, за да се гарантира безопасността на средствата с желязна дисциплина. Въз основа на осигуряването на запазване на капитала, помислете отново за правене на пари, как да правите пари по-бързо и много повече.

Всеки знае истината за "Ако пазите зелените хълмове, не се страхувате от дърва за огрев"

Разбирам, но инвеститори, които наистина могат смело да режат плътта си, когато губят пари

Много малко. Когато пазарът отвори широко уста, никога няма да ви бъде даден втори шанс за избор. Задайте стоп загуба, преди да инвестирате

Всеки инвеститор трябва да има предвид линията, да спазва стриктно дисциплината на борсовата търговия, да контролира риска в рамките на контролируем диапазон и да запази главницата завинаги.

Поемането на рискове може да ви донесе вълнуващ успех, но също така може да ви доведе до пропадане в бездна, от която никога да не можете да излезете. Затова най-важното при инвестирането е запазването на капитала. Само чрез запазване на капитала може да бъде възможно завръщане.

Публикацията на Тодор Цонев: "Когато правите транзакции, първо трябва да се научите да пазите главницата си" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!