Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Криптовалута SUSHI: Децентрализирани финанси и възходът на управлението на общността

SUSHI, ключов играч в света на децентрализираните финанси (DeFi), е криптовалута, която прави заглавия. Стартирала през август 2020 г., тя е част от платформата SushiSwap, която е базирана на Ethereum децентрализирана борса (DEX), която позволява на потребителите да търгуват с криптовалути директно от своите портфейли.

SushiSwap е разклонение на популярния протокол DeFi, Uniswap, и въведе токена SUSHI като начин за стимулиране на участието в платформата. Токените SUSHI се дават като награда на потребители, които допринасят за ликвидността на платформата. Това го прави пример за токен за отглеждане на доходи, където потребителите могат да печелят възвръщаемост на инвестициите си чрез предоставяне на ликвидност.

Основната употреба на токените SUSHI е да печелят дял от таксите за търговия на платформата. Когато потребителите търгуват на SushiSwap, 0,3% от таксата за търговия се конвертират в токени SUSHI и се разпределят на доставчиците на ликвидност. Освен това притежателите на SUSHI могат да залагат своите токени в SushiBar, печелейки част от таксите на платформата под формата на SUSHI.

Моделът на управление на SushiSwap също е забележителен. Притежателите на SUSHI имат право да предлагат и гласуват промени в платформата. Това означава, че SushiSwap се управлява от своята общност, функция, която е централна за етоса на DeFi.

Въпреки това, както всяка друга криптовалута, SUSHI не е без своите рискове. Стойността на токените SUSHI, както всички криптовалути, е нестабилна и може да варира значително. Освен това DeFi пространството все още е сравнително нова и бързо развиваща се област, с регулаторна несигурност и потенциални рискове за сигурността.

Въпреки тези предизвикателства, SUSHI отбеляза значителен растеж и приемане в общността на криптовалутите. Той се разглежда като основен играч в пространството на DeFi и неговият подход, ориентиран към общността, и иновативните стимули за отглеждане на добиви го правят интересен казус в света на криптовалутите.

В заключение, SUSHI е повече от просто криптовалута; той представлява нов начин на мислене за финансовите системи и управлението на общността. Въпреки че идва със собствен набор от рискове и предизвикателства, нарастването на популярността му предполага, че това е вълнуващо развитие за гледане в света на DeFi и криптовалутите.

$SUSHI

Публикацията на Наталия Иванова: "Криптовалута SUSHI: Децентрализирани финанси и възходът на управлението на общността" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!