Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Melanion Capital пуска Bitcoin Equities ETF на Euronext Amsterdam Stock Exchange

Фондовата борса Euronext в Амстердам наскоро стана свидетел на въвеждането на нов борсово търгуван фонд (ETF), който предоставя на инвеститорите в Холандия достъп до разнообразна гама от акции на компании, свързани с Биткойни.

Melanion Capital, френска инвестиционна фирма, стартира Bitcoin Equities ETF на 22 юни, отбелязвайки нов подход за инвестиране в Биткойн екосистемата чрез акции.

ETF проследява Melanion Bitcoin Exposure Index, персонализирана кошница от европейски и американски акции, тясно свързана с пазарната цена на BTC.

Едно ключово предимство на този ETF е съответствието му с регулаторната рамка на Европейската комисия за ангажиментите за колективно инвестиране в прехвърлими ценни книжа (UCITS).

Тази рамка гарантира, че ETF се придържа към установените стандарти за управление и търговия на взаимни фондове, като същевременно осигурява регулаторни изисквания и изисквания за защита на инвеститорите.

Следователно инвестиционните посредници могат да се регистрират и продават продукти за търговия в целия Европейски съюз, предлагайки сигурен път за инвестиране.

Jad Comair, главен изпълнителен директор на Melanion Capital, изрази своя ентусиазъм относно разширяването на борсата Euronext Amsterdam, подчертавайки, че холандските инвеститори вече имат „регулирано и прозрачно решение“ за получаване на експозиция към екосистемата на Bitcoin.

Comair призна значителния интерес към дигиталните активи на холандския пазар и вярва, че ETF представлява вълнуваща инвестиционна възможност в рамките на регулирана рамка.

Индексът Melanion Bitcoin Exposure Index включва акции на компании, които са силно инвестирани в Биткойн холдинги, борси за криптовалута и копаене.

Известни компании, включени в индекса, са MicroStrategy, която под ръководството на Майкъл Сейлър е натрупала над 140 000 BTC, оценени на повече от 12,6 милиарда долара към април 2023 г.

Bitcoin Equities ETF достигна Euronext Amsterdam Stock Exchange

Индексът също така включва видни платформи за обмен като Coinbase и Robinhood, както и компании за копаене като Riot, Marathon Digital и Hut8.

Докато ETF има за цел да поддържа корелация с пазарното представяне на Биткойн, конкретен минимален праг на корелация не е установен.

Bitcoin Equities ETF на Melanion също е листван на фондовите борси Euronext Paris и Euronext Milan, като допълнително разширява обхвата си на европейските пазари.

Биткойн ETF направиха заглавия през юни 2023 г., когато BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, подаде заявление за Биткойн спот ETF в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

Този ход показва нарастващия интерес и признаването на Биткойн като легитимен инвестиционен вариант.

С въвеждането на Bitcoin Equities ETF на фондовата борса Euronext Amsterdam холандските инвеститори вече имат регулиран и прозрачен път за участие в Биткойн екосистемата.

Това развитие отразява нарастващото приемане и интегриране на цифровите активи в традиционните финансови пазари, предоставяйки на хората по-разнообразни инвестиционни възможности.

Други истории:

FTX завежда дело, търсейки $700 милиона от бивши сътрудници и свързани фондове

Федералният резерв настоява за строг надзор върху стабилните монети като форма на пари

Милиони мексиканци ще могат да плащат сметки за интернет чрез Bitcoin Lightning Network

Публикацията на Наталия Иванова: "Melanion Capital пуска Bitcoin Equities ETF на Euronext Amsterdam Stock Exchange" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!