Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

EU’s Maiden Bitcoin ETF дебютира на EuroNext Amsterdam Exchange

Jacobi Asset Management, със седалище в Лондон, представи първия спот Биткойн ETF в Европа - борсово търгуван фонд, който е листнат на EuroNext Amsterdam Exchange. Въпреки едногодишно забавяне поради неблагоприятни пазарни условия в резултат на срива на мрежата Terra и борсата FTX, ETF вече стартира след одобрението му от Комисията за финансови услуги на Гърнси (GFSC) през октомври 2021 г.

Наречен Jacobi FT Wilshere Bitcoin ETF, този продукт ще се търгува под символа „BCOIN“, като Flow Traders ще служи като негов маркет мейкър, а Fidelity Digital Assets ще поеме отговорностите за попечителство. Фондът носи 1,5% годишна такса за управление и включва оторизирани участници като Jane Street и DRW.

Позициониран като трансформираща сила за насърчаване на приемането на Биткойн сред институционалните инвеститори и ключовите заинтересовани страни, въвеждането на ETF бележи значителен напредък отвъд преобладаващите на континента борсово търгувани облигации (ETN), като се диференцира чрез структурата на собственост. Докато ETN инвеститорите притежават дългови ценни книжа, акционерите на ETF притежават дял в базовия актив – в този случай Биткойн.

Главният изпълнителен директор на Jacobi, Мартин Беднал, подчертава ангажимента на компанията да минимизира въглеродния отпечатък на Биткойн чрез създаване на първия напълно съвместим декарбонизиран крипто фонд, придържайки се към член 8 от Европейския регламент за разкриване на устойчиви финанси (SFDR). В сътрудничество със Zumo, Jacobi разработи проверимо решение за сертификат за възобновяема енергия (REC), което позволява на инвеститорите да прегърнат Биткойн, като същевременно отговарят на техните екологични и социални стремежи.

Bitcoin Equities ETF достигна Euronext Amsterdam Stock Exchange

Европа води пътя, докато политиката на САЩ остава двусмислена

В среда, в която Съединените щати все още не са получили зелена светлина за сравним продукт – което се дължи на опасения относно потенциална пазарна манипулация според Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – стартирането на спот ETF в Европа привлече значително внимание в крипто общността. Водейки в създаването на сигурна, регулирана и благоприятна среда за Биткойн, ЕС се очерта като забележителен лидер в сравнение със Съединените щати.

Главният изпълнителен директор на Jacobi, Беднал, разглежда това развитие като катализатор за по-широко възприемане и подчертава напредъка на Европа в предоставянето на институционалните инвеститори на сигурен достъп до предимствата на цифровите активи чрез регулирани структури, като техния ETF.

Въпреки че Биткойн ентусиастите в Съединените щати остават оптимисти относно потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF, като се имат предвид заявления от институционални играчи като BlackRock, Fidelity и Valkyrie, пускането на европейския продукт не е повлияло значително на цената на Биткойн, която остава стабилна на $29 303, заедно с Ethereum (ETH) на $1,838.

Публикацията на Георги Минев: "EU’s Maiden Bitcoin ETF дебютира на EuroNext Amsterdam Exchange" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Анализ на Dogecoi...
Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите

Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите Dogecoin (DOGE) наскоро се сблъска с отхвърляне от местната зона...

Solana (SOL) се б...
Solana (SOL) се бори на фона на смесени тенденции на водещите криптовалути

Solana (SOL) показва смесени тенденции сред най-добрите криптовалути Скорошен анализ показва, че Solana (SOL) е претърпял забележим спад сред...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!