Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Monero (XMR) се срива с 31,3% след премахване на Binance: Какво следва?

Monero (XMR) се срива...
Monero (XMR) се срива с 31,3% след премахване на Binance: Какво...

Анализиране на съдбата на Monero след премахване на Binance от списъка

На 7 февруари известната борса за криптовалута Binance предизвика вълни в сферата на дигиталните активи, като обяви премахването на Monero (XMR), предизвиквайки значителен спад на цената от 31,3% в рамките на 24-часов период, като токенът се търгуваше на $112,36.

Решението на Binance за премахване от борсата

В официалното си изявление Binance цитира, че Monero вече не отговаря на строгите критерии за листване на борсата. Според представители на Binance цифровите активи, изброени на платформата, преминават редовни прегледи, за да се гарантира, че поддържат необходимите стандарти. Когато дадена монета или токен не отговаря на тези стандарти или динамиката на индустрията се промени, се извършва цялостен преглед, което потенциално може да доведе до премахване от списъка.

Решението на борсата предизвика дискусии в общността на криптовалутите, като някои приписват премахването на Monero от борсата на нежеланието на Binance да се ангажира с анонимни криптовалути, смятани за конфликтни с правителствените интереси.

Отговор на крипто общността

Крипто общността избухна с различни мнения, като някои поставиха под въпрос обосновката зад решението на Binance, предполагайки опасения относно правителствените разпоредби поради способността на Monero да улеснява анонимни транзакции. Обратно, видни организации като Kraken Exchange открито подкрепиха Monero, защитавайки правата на поверителност с изявлението „Поверителността не е престъпление“.

Ценовата реакция на Monero

Monero се срива със 17%, след като Binance обяви премахване от борсата

Въздействието на делистването на Monero веднага се отрази в ценовото му действие. Анализът на 4-часовите XMR/USDT диаграми разкри значителен спад в цената, придружен от мечи свещници, показващи повишен натиск за продажба. Индикаторът Alligator, съставен от три изгладени плъзгащи се средни, сигнализира за повишен импулс на пазара в посока надолу, което допълнително потвърждава мечите настроения.

Освен това индексът на относителната сила (RSI) се срина рязко, вероятно навлизайки в територия на свръхпродаденост, намеквайки за потенциално възстановяване на цената или консолидация след свръхреакция. Линиите на MACD обаче изобразяват рязка низходяща траектория, засилвайки преобладаващия мечи импулс.

Последици и перспективи

Отписването на Monero от Binance, заедно с други токени като Multichain (MULTI), Vai (VAI) и Aragon (ANT), подчертава ангажимента на борсата да поддържа високи стандарти по отношение на дейността по разработка, обема на търговията и стабилността на мрежата. Докато по-малко известни токени бяха изправени пред подобна съдба, отрицателната ценова реакция на Monero сигнализира за потенциални предизвикателства.

Инвеститорите и търговците обикновено тълкуват делистванията като намаляване на достъпността и търсенето на активи, което потенциално води до обезценяване на цената. Ръстът в поръчките за продажба след съобщението на Binance засили натиска надолу върху цената на Monero, потвърждавайки неблагоприятната реакция на пазара.

Заключение

Отписването на Monero от Binance хвърли сянка върху ориентираната към поверителността криптовалута с незабавни последици, очевидни в динамиката на цените. Въпреки че продължават дебатите относно мотивите зад решението на Binance, по-широките последици подчертават предизвикателствата, пред които са изправени активите, смятани за сблъсък с регулаторните интереси. Докато Monero се движи в несигурни води след делистването, участниците на пазара остават бдителни, наблюдавайки отблизо развитието, което може да оформи бъдещата му траектория.

Публикацията на Георги Минев: "Monero (XMR) се срива с 31,3% след премахване на Binance: Какво следва?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!