Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Обирът за 150 милиона долара, който разтърси крипто света през юни

при шокиращ обрат на събитията пазарът се оказа атакуван през последната седмица на юни. Дръзка група от и измамници организираха поредица от web3 крипто измами, оставяйки инвеститорите в безизходица от почти $150 милиони изчезнаха във въздуха. Драмата се разгръщаше с всеки изминал ден, разтърсвайки дигиталния свят.

Докато историята се разплиташе, седмичният доклад за сигурността на SlowMist се превърна в маяк на истината, хвърляйки светлина върху нещастните жертви, хванати на мерника. Това беше набор от разбити сърца – Shido, Ichioka Ventures, Chibi Finance и Biswap – всеки проект, изправен пред опустошителни загуби от $238 500, $21 милиона, $1 милион и $50 000, съответно. Но това беше неуловима компания, която твърди, че идентифицира кучетата по бръчките на носа им, която взе короната, измъквайки се с невероятните 127 милиона долара от нищо неподозиращи потребители.

С нарастване на напрежението безмилостната вълна от крипто престъпления продължи. Темида стана мишена на дръзки хакери, изтръгвайки от ръцете им 370 000 долара. При щастлив обрат, Manta Network едва избегна потенциална катастрофа, тъй като акаунтът им в Twitter остана невредим. И все пак въпросът оставаше – имаше ли други неразказани истории за загуба и измама, които все още чакаха да бъдат разкрити?

Сагата не свърши дотук. Докладът на SlowMist разкри още по-мрачна история – зашеметяващите 656 милиона долара са откраднати от царството web3 през първата половина на годината. Въпреки това, сред мрака, се появи искрица надежда, тъй като 215 милиона долара от откраднатите активи бяха възстановени по чудо, предлагайки сребърна подплата насред отчаянието.

Dogelon Mars (ELON): Нов мем токен с потенциал да разтърси крипто света!

Но крипто подземният свят е пълен с изненади и се появи нов играч – измами, свързани с AI. Гениални измамници се възползваха от очарованието на човечеството от изкуствения интелект, създавайки примамливи, но измамни схеми. Пазете се от имитаторите, тъй като хитро изработени фалшиви изпълнителни директори, генерирани от AI, сеят хаос сред нищо неподозиращите.

Докато новината се разпространяваше като горски пожар, правителствата се намесиха, издавайки предупреждения и призовавайки за бдителност. В разгара на тази игра с високи залози знанието и зоркото око се превърнаха в крайната защита срещу тъмнината, която дебнеше в сенките.

Тъй като завесата над юнското влакче в увеселителен парк падна, крипто общността остава нащрек. С всеки изминал ден се пишат нови глави в епичната сага за престъпление. И все пак, на фона на предизвикателствата, устойчивият крипто свят стои силен, като се учи от своите изпитания и прегръща надеждата за по-светло бъдеще.

И така, докато пътуваме през този непредвидим пейзаж, нека бъдем заедно, информирани и предпазливи. Заедно ще преодолеем препятствията и ще празнуваме победите, тъй като привлекателността на крипто вселената се крие не само в нейните мистерии, но и в обединения дух на онези, които се осмеляват да я изследват.

Публикацията на Георги Шопов: "Обирът за 150 милиона долара, който разтърси крипто света през юни" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Cardano (ADA) е г...
Cardano (ADA) е готов за потенциално рали

Cardano (ADA) е готов за потенциално рали: Метриките във веригата сигнализират за възможност за закупуване Cardano (ADA) може да е на ръба на...

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Средносрочна перс...
Средносрочна перспектива на Биткойн: Проучване на бичи и мечи перспективи

Оценка на средносрочната перспектива на Биткойн: съображения и съзерцания @AltcoinSherpa споделя прозрения за средносрочната траектория на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!