Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Общността на MakerDAO подкрепя предложението за увеличаване на лихвения процент на DAI до 8%

  • MakerDAO е настроен да въведе Enhanced DAI Savings Rate (EDSR), за да повиши лихвения процент за притежателите на DAI до 8%.

  • Общността зад протокола за заеми на DeFi гласува с огромно мнозинство в полза на EDSR.

  • Предложението беше въведено, за да се стабилизира предлагането на DAI, след като циркулацията на стейбълкойна беше намалена с една трета.

Протоколът за кредитиране на DeFi MakerDAO обмисля въвеждането на Enhanced DAI Savings Rate (EDSR) в опит да увеличи приемането на своя DAI стейбълкойн. По-рано днес общността зад Maker приключи гласуване за управление, което ще проправи пътя за предоставяне на лихвен процент от цели 8% на притежателите на DAI.

MakerDAO се стреми да увеличи приемането на DAI

Общността на MakerDAO гласува с голямо мнозинство в подкрепа на предложението за прилагане на Enhanced DAI Savings Rate, с по-малко от 0,5% гласа против. Гласуването започна на 24 юли и приключи по-рано днес, с над 99,9% от общността в полза на EDSR.

Според предложението, публикувано във форума за управление на MakerDAO от основателя на протокола Руне Кристенсен, EDSR временно ще повиши процента на спестяване на DAI (DSR), достъпен за потребителите, когато използването на DSR е ниско. След като използването стане достатъчно високо, еднократният EDSR механизъм ще изчезне.

Общността на MakerDAO гласува за прилагане на предложението, повишавайки лихвения процент на DAI депозита до 8%

Текущият DAI процент на спестявания на Maker от 3,19% е сред най-високите в децентрализираните финанси. Той обаче не успя да стимулира растежа на търсенето и притока на капитали, които протоколът за кредитиране DeFi търси. EDSR би увеличил процента на спестявания до 8%, повече от два пъти повече от това, което конкурентните протоколи за кредитиране като Aave и Compound предлагат.

Очаква се високият лихвен процент да стимулира потребителите на стабилни монети да обмислят DAI, а не популярни конкуренти като USDT и USDC. EDSR ще позволи на притежателите на DAI да получат по-голяма част от печалбите на протокола.

Вярвам, че трябва решително да се съсредоточим върху най-важната краткосрочна мисия: Увеличаване на търсенето на Dai и DSR.“

Руне Кристенсен, основател на MakerDAO

Гласуването за управление дойде на фона на опасения относно тиража на DAI, който намаля с една трета през последната година. Стейбълкойнът DAI, който може да се похвали с пазарна капитализация от 4,5 милиарда долара, също е свидетел на спад от над 80% в дневния си обем на търговия от миналата година.

Публикацията на Николай Кръстев: "Общността на MakerDAO подкрепя предложението за увеличаване на лихвения процент на DAI до 8%" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Преглед на крипто...
Преглед на крипто пазара: BTC и ETH водят пазара до $2,35 трилиона

Текущ преглед на пазара Пазарът на криптовалута показа положително движение, като общата пазарна стойност достигна 2,35 трилиона долара на 17...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Активността на Bi...
Активността на Bitcoin китовете достига годишно дъно на фона на потенциален бичи пробив

Дейност на Биткойн китове и пазарен анализ Спад на активността на китовете Активността на китовете на Биткойн (BTC) наскоро спадна до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!