Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

PeckShield: $675 милиона са възстановени от $2,6 милиарда, откраднати през 2023 г. крипто хакове

PeckShield: $675...
PeckShield: $675 милиона са възстановени от $2,6 милиарда,...

Последният доклад от фирмата за сигурност на блокчейн PeckShield подчертава както положителните, така и отрицателните тенденции в крипто пространството:

Добри новини:

  • Потребителите успяха да възстановят крипто активи на стойност близо 675 милиона долара, откраднати през 2023 г., което показва успешни усилия за възстановяване на откраднатите средства.

Лоши новини:

  • Престъпниците все още успяха да откраднат общо 2,6 милиарда долара чрез различни незаконни средства, включително хакове и измами.
  • Въпреки усилията за възстановяване, откраднатата сума е значителна, което показва продължаващи предизвикателства при опазването на крипто активите.

Основни констатации:

  • Общата сума, открадната чрез незаконни средства, спадна от 3,6 милиарда долара през 2022 г. на 2,6 милиарда долара през 2023 г., отбелязвайки спад от 27,78%.
  • DeFi протоколите остават основни цели за хакерите, представляващи 67% от общата открадната стойност. Това подчертава уязвимостта на децентрализираните финансови платформи към пробиви в сигурността.
  • След доклада, нова атака срещу протокола за кредитиране и залагане MIM Spell компрометира крипто активи на стойност $6,5 милиона, подчертавайки продължаващата заплаха от злонамерени участници.

Сравнение с доклада на Chainalysis:

  • Chainalysis също съобщи за значително намаляване на незаконната дейност през 2023 г., но отбеляза нарастване на активността на рансъмуер и даркнет.
  • Ransomware атаките включват блокиране на достъпа до компютърни системи или данни, докато не бъде платен откуп, докато darknet се свързва с различни незаконни дейности.
  • Монетите за поверителност като Monero и Zcash станаха все по-популярни в тъмната мрежа поради техните подобрени функции за поверителност, което затруднява правоприлагащите органи да проследяват транзакции.

Разлики в отчетите:

  • Докладът от Chainalysis се фокусира върху цялата незаконна дейност, а не само върху средствата, откраднати от нищо неподозиращи потребители, предоставяйки по-широка перспектива върху престъпните дейности в крипто пространството.

Крипто престъпленията се оценяват на над 24 милиарда долара през 2023 г

Като цяло, въпреки че има някои подобрения в борбата с незаконните дейности в крипто пространството, неотдавнашната атака срещу MIM Spell служи като напомняне за продължаващите предизвикателства пред сигурността, пред които е изправена индустрията. Продължителните усилия за подобряване на мерките за сигурност и повишаване на осведомеността сред потребителите са от решаващо значение за смекчаване на рисковете, свързани с крипто активите.

Публикацията на Георги Минев: "PeckShield: $675 милиона са възстановени от $2,6 милиарда, откраднати през 2023 г. крипто хакове" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!